Το αισχρό παιδομάζωμα του Πούτιν: Ορφανά και άρρωστα παιδιά της Ουκρανίας στέλνονται στη Ρωσία * Αποκαλυπτικό βίντεο εισβολής σε ορφανοτροφείο

File photo: Ρώσοι στρατιώτες στον ποταμό Δνείπερο κοντά στη Χερσώνα. EPA, SERGEI ILNITSKY




Βίντεο απαθανατίζει την ανατριχιαστική επιχείρηση στη διάρκεια της οποίας Ρώσοι πράκτορες της FSB [διαδόχου της διαβόητης KGB]  και ένοπλοι στρατιώτες εισβάλλουν σε οργανοτροφείο της Ουκρανίας για να απαγάγουν παιδιά και να τα στείλουν στη Μόσχα.

Το βίντεο από το κλειστό σύστημα του ορφανοτροφείου το οποίο  ήρθε στην κατοχή του βρετανικού SkyNews στο πλαίσιο μεγάλης δημοσιογραφικής έρευνας, επιβεβαιώνει καταγγελίες των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών που μίλαγαν για απαγωγές παιδιών από τους Ρώσους εισβολείς, ενώ συγκεκριμένα αναφέρουν ότι 13.000 ορφανά παιδιά απήχθησαν και μεταφέρθηκαν στη Ρωσία , όπου έγιναν έρμαια της προπαγάνδας του Κρεμλίνου, ενώ οι έφηβοι εκπαιδεύονται για να γίνουν στρατιώτες.

Ειδικά για τη Χερσώνα, οι ουκρανικές αρχές λένε πως κατά την αποχώρησή τους οι Ρώσοι απήγαγαν 97 παιδιά.

Ο Volodymyr Sahaidak είναι διευθυντής ενός ορφανοτροφείου κοντά στη Χερσώνα, περιοχή που από την έναρξη σχεδόν της εισβολής του Πούτιν βρισκόταν υπό ρωσική κατοχή, πριν απελευθερωθεί θεαματικά πριν ένα μήνα από τους Ουκρανούς με τις ρωσικές δυνάμεις να υποχωρούν καταφεύγοντας στην απέναντι όχθη του ποταμού Δνείπερου.

Ο Sahaidak αποφάσισε  να κρύψει τα 52 ορφανά που είχε υπό τη φροντίδα του όταν έμαθε πως οι τραμπούκοι του Πούτιν προέλαυναν, στέλνοντάς τα σε ντόπιες οικογένειες που τα δέχθηκαν και τα φιλοξένησαν παρά τον κίνδυνο να συλληφθούν ή και να εκτελεστούν.

Είχε δει τι είχαν κάνει οι Ρώσοι στα ορφανά στην περιοχή του Ντονμπάς από τότε που ξεκίνησαν τον εμφύλιο πόλεμο εκεί το 2014.

Το βίντεο από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης στο ορφανοτροφείο δείχνει τους Ρώσους πράκτορες και στρατιώτες οπλισμένους με τουφέκια να μπαίνουν στο κτίριο, αλλά να το βρίσκουν εντελώς άδειο. Ετσι, κατάσχεσαν αρχεία και υπολογιστές ελπίζοντας να βρουν πληροφορίες για το πού κρύβονταν τα παιδιά.

Ο Sahaidak είπε στο Sky News : «Είδαμε Ρώσους προπαγανδιστές να λένε ότι πρέπει να πάρουν τα ορφανά για να τα δώσουν σε στρατιωτικές σχολές, να τα κατηχήσουν και να τα στείλουν να πολεμήσουν για τη Ρωσία.

«Ήταν το πιο τρομακτικό πράγμα, οπότε αρχίσαμε να κρύβουμε παιδιά γιατί καταλάβαμε ότι θα τα έπαιρναν».

Οι ντόπιες οικογένειες πήραν από τρία – τέσσερα ορφανά η καθεμία για να τα κρατήσουν ασφαλή κατά τη διάρκεια της ρωσικής κατοχής κι έτσι τα παιδιά δεν βρέθηκαν ποτέ από τις δυνάμεις εισβολής.

«Αν δεν έκρυβα τα παιδιά μου, απλά θα μου τα έπαιρναν», είπε ο Sahaidak.

  • Όταν πλέον οι Ρώσοι είχαν καταλάβει τη Χερσώνα και το ορφανοτροφείο ήταν άδειο, έστειλαν εκεί  15 παιδιά που αιχμαλωτίστηκαν από άλλα μέρη της Ουκρανίας , προτού τα μεταφέρουν στη Ρωσία όταν αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν στην ταπεινωτική τους υποχώρηση.

Μια δασκάλα στο ορφανοτροφείο, η Οξάνα, είπε ότι τα τρομοκρατημένα παιδιά τα έβαλαν στρατιώτες με πολυβόλα σε στρατιωτικά οχήματα.

Η Nατάλια Καντίροβα , η οποία ζει σε άλλο ορφανοτροφείο στη Χερσώνα, είπε ότι είδε παιδιά ηλικίας τριών ετών να απομακρύνονται από τον τόπο του καταφυγίου τους, παρά το γεγονός ότι η απαγωγή παιδιών αποτελεί σοβαρή παραβίαση των κανόνων του πολέμου.

Η ουκρανική εισαγγελία είπε ότι 48 ορφανά ηλικίας τριών έως πέντε ετών τα πήραν από αυτό το ορφανοτροφείο της Χερσώνας και άνοιξε έρευνα σχετικά με το πού μπορεί να έχουν οδηγηθεί.

Λίγες ώρες αφότου ο Πούτιν ξεκίνησε την άγρια ​​εισβολή του τον Φεβρουάριο, το υγειονομικό προσωπικό σε ένα νοσοκομείο παίδων στο νότο άρχισε να σχεδιάζει κρυφά πώς να σώσει τα μωρά.

Οι φροντιστές σε ένα περιφερειακό νοσοκομείο παιδιών στη Χερσώνα άρχισαν να αλλάζουν ιατρικά αρχεία των ορφανών για να φαίνεται ότι ήταν πολύ άρρωστα για να μετακινηθούν.

«Γράψαμε σκόπιμα ψευδείς πληροφορίες ότι τα παιδιά ήταν άρρωστα και δεν μπορούσαν να μεταφερθούν», είπε η δρ Όλγα Πιλιάρσκα, επικεφαλής της εντατικής θεραπείας.

«Φοβηθήκαμε ότι (οι Ρώσοι) θα το μάθαιναν… (αλλά) αποφασίσαμε ότι θα σώσουμε τα παιδιά με οποιοδήποτε κόστος».

Το  πού βρίσκονται τα περισσότερα από τα παιδιά που απήχθησαν είναι ακόμη άγνωστο.

Στο νοσοκομείο της Χερσώνας, το προσωπικό επινόησε ασθένειες για 11 εγκαταλελειμμένα μωρά υπό τη φροντίδα του, έτσι ώστε να μην μεταφερθούν στο ορφανοτροφείο, όπου ήξεραν ότι θα τους έδιναν ρωσικά έγγραφα και ενδεχομένως θα τα έπαιρναν.

Ένα μωρό είχε «πνευμονική αιμορραγία», ένα άλλο «ανεξέλεγκτους σπασμούς» και ένα άλλο χρειαζόταν «παροχή οξυγόνου», είπε η Πιλιάρσκα περιγράφοντας τί είχε καταχωρηθεί στα πλαστά αρχεία.

  • Νωρίτερα φέτος, αναφέρθηκε ότι η Ρωσία προσπαθεί να δώσει χιλιάδες παιδιά από την Ουκρανία σε ρωσικές οικογένειες για ανάδοχη φροντίδα ή υιοθεσία.

Το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου, μια δεξαμενή σκέψης με έδρα την Ουάσιγκτον, λέει ότι Ρώσοι αξιωματούχοι διεξάγουν σκόπιμη εκστρατεία ερήμωσης του πληθυσμού στα κατεχόμενα μέρη της Ουκρανίας και απελαύνουν παιδιά υπό το πρόσχημα προγραμμάτων ιατρικής αποκατάστασης και προγραμμάτων υιοθεσίας.

Οι ρωσικές αρχές έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι η μεταφορά παιδιών στη Ρωσία έχει σκοπό να τα προστατεύσει από εχθροπραξίες.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι η χώρα αρπάζει και απελαύνει τα παιδιά. Ισχυρίζεται ότι οι αρχές αναζητούν συγγενείς παιδιών χωρίς γονείς που έχουν μείνει στην Ουκρανία για να βρουν ευκαιρίες να τα στείλουν στο σπίτι, όταν είναι δυνατόν.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε τον Οκτώβριο ότι περισσότεροι από 1,6 εκατομμύρια πολίτες του έχουν απελαθεί κατά τη διάρκεια του πολέμου, έχουν αποστερηθεί των εγγράφων τους και έχουν διασκορπιστεί σε ολόκληρη τη Ρωσία. «Κλέβουν κόσμο», είπε χαρακτηριστικά.

Με πληροφορίες από SkyNews

 

Βαρύ οπλισμό από την Βόρεια Κορέα αγοράζει η μισθοφορική Wagner για τους σφαγείς της στην Ουκρανία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: