Βαρύ οπλισμό από την Βόρεια Κορέα αγοράζει η μισθοφορική Wagner για τους σφαγείς της στην Ουκρανία

FILE PHOTO: Το σήμα των αδίστακτων μισθοφόρων της Wagner που μεταξύ των ρωσικών δυνάμεων ονομάζονται “η ορχήστρα του Βάγκνερ” ή απλώς… “Οι Μουσικοί”. Screenshot via YouTube




Τουλάχιστον ένα φορτίο με όπλα από την Βόρεια Κορέα ήρθε στην κατοχή των μισθοφόρων της εγκληματικής οργάνωσης Wagner, προκειμένου να εξοπλιστούν οι ένοπλοί της στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας,  σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του εκπροσώπου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι.

Η μισθοφορική οργάνωση που λέγεται και “ιδιωτικός στρατός του Πούτιν” και την βαρύνει σωρεία κατηγοριών για εγκλήματα πολέμου τόσο στην Ουκρανία, όσο και την Αφρική και άλλες περιοχές που έχει δράσει,  καθοδηγείται από τον στενό συνεργάτη του αφεντικού του Κρεμλίνου, Γεβγκένι Πριγκόζιν, του αποκαλούμενου και “σεφ του Πούτιν”.

Η αξιολόγηση των ΗΠΑ, που μεταδόθηκε από το Reuters και στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε από τον εκπρόσωπο του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας Τζον Κίρμπι, υποδηλώνει τον διευρυνόμενο ρόλο της οργάνωσης Wagner στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Η Wagner ψάχνει σε όλο τον κόσμο για προμηθευτές όπλων για να υποστηρίξει τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις στην Ουκρανία», δήλωσε ο Κίρμπι στους δημοσιογράφους

Aμερικανός αξιωματούχος, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, είπε στο Reuters:

  • Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι η Βόρεια Κορέα ολοκλήρωσε μια αρχική παράδοση όπλων στη Wagner, η οποία πλήρωσε τον εξοπλισμό. Τον περασμένο μήνα, η Βόρεια Κορέα παρέδωσε ρουκέτες και πυραύλους πεζικού στη Ρωσία για χρήση από την Wagner. Η ποσότητα υλικού που παραδίδεται από τη Βόρεια Κορέα δεν θα αλλάξει τη δυναμική του πεδίου μάχης στην Ουκρανία, είπε η πηγή.

Ωστόσο, οι ΗΠΑ «ανησυχούν ότι η Βόρεια Κορέα σχεδιάζει να παραδώσει περισσότερο στρατιωτικό εξοπλισμό στην Wagner», πρόσθεσε.

Αμερικανοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι η παράδοση όπλων από τη Βόρεια Κορέα αποτελεί άμεση παραβίαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και σχεδιάζουν να το θέσουν στο Συμβούλιο.

Με πληροφορίες από The Guardian

 

Ξαναχτύπησαν οι Ουκρανοί παρτιζάνοι: Νεκρός “αξιωματούχος” συνεργάτης των Ρώσων * Ανατίναξαν το αυτοκίνητό του [photos, video]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: