Στον ανακριτή ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο: «Φρούριο» τα δικαστήρια στη Θεσσαλονίκη, σε αναβρασμό οι Ρομά

FILE PHOTO: Δυνάμεις της αστυνομίας στην Μεσογείων στα επεισόδια που σημειώθηκαν στο Χαλάνδρι, όταν Ρομά διαμαρτυρόμενοι για το περιστατικό με τον πυροβολισμό του 16χρονου στην Θεσσαλονίκη άναψαν φωτιές σε κάδους σκουπιδιών. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Ενώπιον του α’ τακτικού ανακριτή Θεσσαλονίκης προκειμένου να απολογηθεί θα βρεθεί σήμερα ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ που κατηγορείται ότι πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά κατά τη διάρκεια καταδίωξης στα Διαβατά τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας.

Σε βάρος του κατηγορούμενου αστυνομικού έχει ασκηθεί ποινική δίωξη από την εισαγγελέα πρωτοδικών Κυριακή Κλιάμπα για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο (κακούργημα) και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης (πλημμέλημα).

Θα προσέλθει στον ανακριτή με βασική υπερασπιστική γραμμή ότι πυροβόλησε υπό συνθήκες νόμιμης άμυνας, λόγω του κινδύνου που διέτρεχαν προπορευόμενοι συνάδελφοί του.

Χαρακτηριστικό της στάσης του είναι και όσα φέρεται να ανέφερε στην προανακριτική του κατάθεση: «Στόχευσα όσο μπορούσα να στοχεύσω χαμηλά και σε καμιά περίπτωση προς την πλευρά του οδηγού ή του συνοδηγού», είπε.

Την ίδια ώρα, αναβρασμός επικρατεί στους Ρομά ολόκληρης της χώρας που ζητούν τη προφυλάκιση του αστυνομικού και απειλούν πως αν αυτό δε συμβεί, θα πάρουν το νόμο στα χέρια τους και θα συνεχιστούν τα επεισόδια.

Σήμερα,  ενόψει της απολογίας του αστυνομικού, προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, ενώ κάλεσμα για συγκέντρωση απηύθυναν επίσης μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Για την αποφυγή εντάσεων και επεισοδίων η αστυνομία σχεδιάζει ενισχυμένα μέτρα στην περιοχή. Κλειστή για τα οχήματα θα παραμείνει μέχρι το απόγευμα η οδός 26ης Οκτωβρίου, μπροστά στο Δικαστικό Μέγαρο.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην παλαιά εθνική Αθηνών-Κορίνθου

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, που είχε διακοπεί από το 39ο χιλιόμετρο έως το 42ο χιλιόμετρο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στην περιοχή των Μεγάρων.

Η αστυνομία είχε προχωρήσει σε διακοπή της κυκλοφορίας στη παλαιά εθνική Αθηνών-Κορίνθου και στην περιφερειακή οδό Αιγάλεω λόγω των επεισοδίων που σημειώνονται με ομάδες Ρομά, που διαμαρτύρονται για το περιστατικό με τον πυροβολισμό του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη.

Νεκρός Ρομά ύστερα από άγριο καυγά

Σημειώνουμε ότι ένας άντρας Ρομά 30 ετών έχασε την ζωή του μετά από πυροβολισμό που δέχθηκε από άλλο Ρομά στον καταυλισμό των Μεγάρων.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο  30χρονος διαπληκτίστηκε, για άγνωστη μέχρι στιγμή αιτία, με άλλον Ρομά, που τον πυροβόλησε θανάσιμα με καραμπίνα στο στήθος.

Ο 30χρονος μεταφέρθηκε άμεσα στο κέντρο υγείας Μεγάρων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Οι συγγενείς του θύματος κατονόμασαν στις Αρχές τον δράστη και αναζητείται. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πιθανότατα ο δράστης να ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Νέο περιστατικό με πυροβολισμούς κατά αστυνομικών σημειώθηκε στον Ασπρόπυργο. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ λίγο μετά τις 8.30 το βράδυ ομάδα ατόμων άνοιξε πυρ εναντίον αστυνομικών στη λεωφόρο Διυλιστηρίων στον Ασπρόπυργο κοντά στη ΔΕΗ.

Όπως αναφέρει η Αστυνομία δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός, ενώ πιθανότητα τα πυρά προήλθαν από κυνηγετική καραμπίνα.

Καλύτερη είναι η εικόνα στο Σχιστό Κορυδαλλού, όπου νωρίτερα έγιναν επεισόδια καθώς μια ομάδα νεαρών Ρομά είχε ανάψει φωτιές σε κάδους σκουπιδιών στην οδό Δερβενακίων με αποτέλεσμα να υπάρξει διακοπή κυκλοφορίας.

Για την κατάσβεση των πυρκαγιών επιχείρησαν 3 οχήματα με 9 πυροσβέστες, ενώ πλέον έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία των οχημάτων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Νεκρός Ρομά ύστερα από άγριο καυγά σε καταυλισμό των Μεγάρων: Τον πυροβόλησαν με καραμπίνα στο στήθος

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: