Σε προεκλογικούς ρυθμούς οι Κύπριοι Μητροπολίτες: Αγωνία και αντίστροφη μέτρηση για τις Αρχιεπισκοπικές Εκλογές

FILE PHOTO: Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου συνεδριάζει μετά το θάνατο του Αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Μόλις δέκα μέρες απομένουν μέχρι τις αρχιεπισκοπικές εκλογές, με τους υποψήφιους ιεράρχες να συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους και τις ομάδες στήριξής τους να προχωρούν σε καλέσματα των πιστών, μετέδωσε η Ραφαέλλα Σταυρινού στο Omega TV.

Τη δημόσια στήριξη τους στην υποψηφιότητα του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιου εξέφρασαν με γραπτή τους δήλωση 28 ιερείς της αρχιεπισκοπικής περιφέρειας.

«Γνωρίζουμε ότι είναι ο μόνος που συσπειρώνει τη μεγαλύτερη αποδοχή των πιστών, γεγονός που θα δίνει δύναμη στο λόγο του αλλά και στην παρουσία του ως θεσμού (Αρχιεπισκόπου – Εθνάρχη) στην Εκκλησία της Κύπρου, αλλά και στα πανορθόδοξα, πολιτικά και κοινωνικά θέματα που θα κληθεί να διαχειριστεί», αναφέρει η δήλωση στήριξης του Μητροπολίτη Λεμεσού.

Σε συγκέντρωση φίλων και υποστηρικτών της υποψηφιότητάς του στη Λάρνακα παρευρέθηκε χθες βράδυ ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαϊας. Ο Μητροπολίτης κατέθεσε τις προτάσεις του για την Εκκλησία της Κύπρου η οποία, όπως ανέφερε, χρειάζεται τα νιάτα για να μπορέσει να δημιουργήσει.

«Είναι καιρός να συμμαχήσουμε με τους εγκεφάλους της Κυπριακής Κοινωνίας, με τους νέους επιστήμονες, τους οποίους διώχνουμε με την συμπεριφορά μας, πότε φτιάξαμε καινοτόμες επιχειρήσεις, για να τους κρατήσουμε πίσω», δήλωσε ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαΐας.

Τις δραστηριότητές του συνεχίζει και ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος, ο οποίος χθες συνομίλησε με πιστούς στη Λάρνακα (ΦΩΤΟ ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΣ). Αύριο το πρωί, ο Μητροπολίτης θα πραγματοποιήσει επισκέψεις σε Συμβούλια Κοινοτικού Εθελοντισμού στην Πάφο και αργότερα στο Γενικό Νοσοκομείο για να ευχηθεί στους ασθενείς ενόψει των εορτών, ενώ το απόγευμα θα παρευρεθεί στη Συνάντηση Περιφέρειας Ανατολικής Πάφου.

Συνάντηση με τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμμοχώστου πραγματοποίησε το απόγευμα ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειος, ο οποίος χθες παρευρέθηκε σε ενημερωτική συνάντηση μαθητών ιδιωτικού σχολείου.

«Ο σύγχρονος νέος πρέπει να ανοίξει το πνεύμα και τα φτερά γιατί οι σύγχρονες κοινωνίες μας είναι γεμάτες από προκλήσεις», ανέφερε ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειος.

Την προεκλογική τους εκστρατεία συνεχίζουν την ίδια ώρα ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος και Μητροπολίτης Κυρηνείας Χρυσόστομος.

Χριστοδουλίδης και ΔΗΚΟ καταδικάζουν την άνανδρη επίθεση εναντίον των γραφείων της ΕΔΕΚ: Απαιτείται σύμπνοια, ενότητα και συλλογικότητα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: