Προκλητικός ο Ακάρ αγνοεί κάθε έννοια διεθνούς δικαίου: Μιλά για «εθνική υπόθεση» στην Κύπρο και χαρακτηρίζει «μόνη λύση τα δύο κράτη»

FILE PHOTO: Ο ισλαμιστής υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ δίνει οδηγίες στον αρχηγό των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και άλλους αξιωματικούς. Φωτογραφία T.C. Millî Savunma Bakanlığı, @tcsavunma




Αγνοώντας για μία ακόμη φορά τις υποδείξεις της Διεθνούς Κοινότητας, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, δήλωσε προκλητικά, πως η μόνη λύση στο Κυπριακό, είναι η αποδοχή δύο κυρίαρχων και ίσων – ανεξάρτητων κρατών στο νησί.

Ισχυρίστηκε ότι η Κύπρος αποτελεί εθνική υπόθεση για την Τουρκία και ότι – όπως και στο παρελθόν – η Άγκυρα εξακολουθεί να στέκεται στο πλευρό των Τουρκοκυπρίων, σύμφωνα με τις συμφωνίες εγγυήσεων και συμμαχίας.

“Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα δικά της δικαιώματα και αυτά των Τουρκοκυπρίων”, ανέφερε προκλητικά ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Την ίδια στιγμή, ισχυρίστηκε πως η Ελλάδα συνεργάζεται με τρομοκρατικές οργανώσεις, παρέχοντας βοήθεια στους Κούρδους και ότι σπρώχνει τους μετανάστες προς τα τουρκικά σύνορα, χρησιμοποιώντας απάνθρωπες πρακτικές.

ΠΗΓΗ: ΡΙΚ

Αυτοκριτική Αναστασιάδη: Δεν πέτυχα τον σημαντικότερο στόχο μου, την επίλυση του Κυπριακού* Μομφή κατά Γκουτέρες

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: