Πολεμοκάπηλοι και βάνδαλοι: Ξήλωσαν γκράφιτι του Banksy από βομβαρδισμένο σπίτι στην Ουκρανία * Τους έπιασαν όλους [photos, videos]

Δεν σεβάστηκαν τίποτα. Ξήλωσαν τον τοίχο για να κλέψουν το γκράφιτι του Banksy στο βομβαρδισμένο Χοστομέλ του Κιέβου. Photo via Twitter@mollymhunter




Βάνδαλοι ξήλωσαν κυριολεκτικά έναν τοίχο που φιλοξενούσε το γνωστό έργο του ανώνυμου καλλιτέχνη δρόμου Banksy, το οποίο  απεικονίζει μια γυναίκα με αντιασφυξιογόνα μάσκα αερίων.

Συνέβη στο Χοστομέλ, στην περιοχή του Κιέβου.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο Serhiy Zhuk, έγραψε  στο Facebook:

“Τους είδα! Νέοι πλούσιοι το έκαναν. Τους πιάσανε “.

Στη συνέχεια, ο επικεφαλής  Αστυνομίας της περιφέρειας του Κιέβου Andrii Nebytov ανέφερε ότι η τοιχογραφία  καταστράφηκε γύρω στις 11:30 πμ – σήμερα 2 Δεκεμβρίου.

“Η ανακριτική-επιχειρησιακή ομάδα πήγε αμέσως στο σημείο, εκεί βρέθηκαν οκτώ άτομα, τα οποία έχουν πλέον ταυτοποιηθεί. Όλοι είναι από 27 έως 60 ετών. Πρόκειται για κατοίκους Κιέβου και Τσερκάσι”, σημείωσε.

Η αστυνομία κατάσχεσε το γκράφιτι από τους δράστες. Οι ανακριτές ξεκίνησαν προανάκριση για το γεγονός.

Στις 15 Νοεμβρίου, ο Banksy επιβεβαίωσε ότι είχε ολοκληρώσει συνολικά επτά νέα έργα στην Ουκρανία. Αυτή η σειρά έργων τέχνης του είναι η πρώτη που εμφανίζεται μετά το Great British Spraycation του περασμένου καλοκαιριού. Κανείς δεν ήξερε ότι ότι ο Banksy είχε πάει στην Ουκρανία για να φτιάξει έργα κατά του πολέμου του Πούτιν εκφράζοντας την υποστήριξή του στους Ουκρανούς.

 

 

 

 

 

 

 

Με πληροφορίες από Babel.ua

Ισορροπία στα συντρίμμια των βομβαρδισμών: Ο Banksy κάνει γκράφιτι στην Ουκρανία [photos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: