Ισορροπία στα συντρίμμια των βομβαρδισμών: Ο Banksy κάνει γκράφιτι στην Ουκρανία [photos]

To γκράφιτι στην κατεστραμμένη Μποροντιάνκα που ταυτοποίησε ως δικό του έργο ο Banksy.




Ο Banksy φαίνεται να επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται στην Ουκρανία, αφού αποκάλυψε το τελευταίο του έργο τέχνης στο Instagram.

Τέσσερις τουλάχιστον τοιχογραφίες στην Ουκρανία φημολογείτο ήταν του Banksy καθώς ήταν πανομοιότυπης τεχνοτροπίας, αλλά μέχρι χθες δεν είχε επιβεβαιωθεί ότι ανήκουν στο “μυστήριο” καλλιτέχνη που έχει δημιουργήσει εντυπωσιακές τοιχογραφίες σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Η τοιχογραφία που πιστοποίησε ο Banksy, που δείχνει μια αθλήτρια να κάνει κατακόρυφο σε ένα κατεστραμμένο από βομβαρδισμό κτίριο, αναρτήθηκε από τον παγκοσμίως διάσημο, ανώνυμο καλλιτέχνη γκράφιτι αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Η ανάρτηση είχε λεζάντα “Μποροντιάνκα, Ουκρανία”, δηλαδή το ομώνυμο προάστιο της ουκρανικής πρωτεύουσας, Κίεβο.

Δύο άλλες τοιχογραφίες φέρεται να εμφανίστηκαν εκεί κοντά – η μία απεικονίζει έναν άνδρα που μοιάζει με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να ανατρέπεται  στη διάρκεια αγώνα τζούντο από  ένα μικρό αγόρι και μια άλλη δείχνει δύο παιδιά να χρησιμοποιούν μια μεταλλική παγίδα για τανκ σαν τραμπάλα.

  • Η Μποροντιάνκα, βορειοδυτικά του Κιέβου, ήταν μια από τις πόλεις που επλήγησαν ανηλεώς  από τους βομβαρδισμούς της Ρωσίας μετά την εισβολή που ξεκίνησε στα τέλη Φεβρουαρίου.

Απελευθερώθηκε τον Απρίλιο, αλλά για εβδομάδες μετά, απομονώθηκε – το ρεύμα είχε διακοπεί, τα καταστήματα είχαν κλείσει, οι συγκοινωνιακές συνδέσεις δεν λειτουργούσαν και οι ανθρωπιστικές υπηρεσίες και άλλες εθελοντικές ομάδες ήταν οι μόνες πηγές τροφίμων, ρούχων και άλλων αναγκαίων.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε δηλώσει  ότι η κατάσταση στην κατεχόμενη Μπροντιάνκα ήταν «πολύ πιο φρικτή» από ό,τι στην Μπούτσα, όπου εκατοντάδες άμαχοι βρέθηκαν νεκροί σε ομαδικούς τάφους.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Banksy (@banksy)

 

 

 

Με πληροφορίες από Sky News

Εβδομάδα Νέων Ήχων: Δείτε online στο YouTube στο επίσημο κανάλι της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: