Περικοπές στην ηλεκτροδότηση σε Λευκωσία, Λάρνακα, Αμμόχωστο από Τετάρτη

FILE PHOTO: Οι περικοπές θα προκύψουν από τη μη λειτουργία των έξι ατμοηλεκτρικών μονάδων του Σταθμού στη Δεκέλεια, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνουν οι υπάλληλοι της ΑΗΚ, λόγω της μη ικανοποίησης αιτημάτων τους από την κυβέρνηση. Photo: eac.com.cy




Περικοπές στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, στις επαρχίες Λευκωσίας, Λάρνακας και Αμμοχώστου, από μεθαύριο Τετάρτη, μεταξύ των ωρών πέντε το απόγευμα και εννέα το βράδυ, ανακοίνωσε ο διαχειριστής συστήματος μεταφοράς Κύπρου.

Οι περικοπές, θα αφορούν συνολική ζήτηση της τάξεως των εξακοσίων μεγαβάτ και άνω.

Θα προκύψουν από τη μη λειτουργία των έξι ατμοηλεκτρικών μονάδων του Σταθμού στη Δεκέλεια, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνουν οι υπάλληλοι της ΑΗΚ, λόγω της μη ικανοποίησης αιτημάτων τους από την κυβέρνηση.

Ο Διαχειριστής ανακοίνωσε ακόμη ότι το ύψος των εφεδρειών του Ηλεκτρικού Συστήματος θα είναι μειωμένο και ως εκ τούτου, τυχόν βλάβη μονάδας ηλεκτροπαραγωγής θα οδηγήσει σε περαιτέρω περικοπές καταναλωτικού φορτίου σε Παγκύπρια βάση.

  • Περικοπές θα γίνονται και στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Σε περίπτωση διαφοροποίησης οποιωνδήποτε παραμέτρων που επηρεάζουν την αξιόπιστη λειτουργία του Ηλεκτρικού Συστήματος, όπως ακραίες καιρικές συνθήκες, έκτακτα περιστατικά και βλάβες, θα οδηγήσουν σε δυσμενέστερα, για τους χρήστες του Ηλεκτρικού Συστήματος, μέτρα.

Για το θέμα ενημερώθηκε και η ΡΑΕΚ, σε πρωινή έκτακτη σύσκεψη.

Με πληροφορίες από ραδιόφωνο ΡΙΚ

Πέθανε σε ηλικία 85 ετών ο στιχουργός του «Χρυσοπράσινου Φύλλου», Λεωνίδας Μαλένης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: