Ο Ζελένσκι «τρολάρει» τον Πούτιν στο chat του Netflix: «Το ΝΑΤΟ δεν ήρθε ακόμη» [βίντεο]

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι μιλά στον Ντέιβιντ Λέτερμαν μέσα σε ένα καταφύγιο 300 πόδια κάτω από το εδαφος. Photo screenshot via YouTube Netflix




Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Ζελένσκι έκανε μια χιουμοριστική αναφορά στον Βλαντιμίρ Πούτιν, χλευάζοντας τον Ρώσο πρόεδρο σε μια εμφάνισή του σε chat show του Netflix.

Το My Next Guest Needs No Introduction του Ντέιβιντ Λέτερμαν συνήθως κλείνει καλεσμένους όπως η Cardi B, η Lizzo και ο Γουίλ Σμιθ – αλλά αυτή τη φορά ο βετεράνος παρουσιαστής του late night chat show πήγε στην Ουκρανία για να πάρει συνέντευξη από τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Σε ένα υπόγειο καταφύγιο 300 πόδια κάτω από μια πλατφόρμα του μετρό στο Κίεβο, ο 75χρονος David Letterman συναντήθηκε με τον Ουκρανό ηγέτη για να συζητήσει τη συνεχιζόμενη σύγκρουση στη χώρα του.

Ο 44χρονος Ζελένσκι, δημοφιλής τηλεοπτικός κωμικός πριν κάνει τη μετάβαση στην πολιτική, θέλησε να κάνει αστεία για τον Ρώσο ηγέτη.

Μιλώντας στα ουκρανικά, ο Zελένσκι, ο οποίος είναι και ο ίδιος Εβραίος, είπε στον Letterman ένα αστείο που κοροϊδεύει τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Δύο Εβραίοι συναντιούνται στην Οδησσό. Ο ένας ρωτάει τον άλλον: ‘Και πώς είναι η κατάσταση εκεί; Τι λένε;’

‘Λοιπόν, τι λένε, λένε ότι υπάρχει πόλεμος’, λέει ο άλλος.

‘Ποιος πόλεμος;’

‘Η Ρωσία βρίσκεται σε πόλεμο με το ΝΑΤΟ’.

‘Λοιπόν, πώς πάει ο πόλεμος;’

‘Λοιπόν, οι Ρώσοι έχασαν 70.000 στρατιώτες, όλοι οι πύραυλοι εξαντλήθηκαν, καταστράφηκε πολύς στρατιωτικός εξοπλισμός’.

‘Και τι γίνεται με το ΝΑΤΟ;’

‘Λοιπόν, τι γίνεται με το ΝΑΤΟ; Το ΝΑΤΟ δεν έχει φτάσει ακόμα».

Το αστείο του Ζελένσκι διακωμωδεί τη Ρωσία για την προπαγάνδα της, η οποία αρνείται να αποκαλέσει τη σύγκρουση “πόλεμο” και την χαρακτηρίζει ως “ειδική στρατιωτική επιχείρηση”.

Το ακροατήριο αντέδρασε με γέλια καθώς οι δυνάμεις της Ουκρανίας κατάφεραν να καταστείλουν τις ρωσικές επιθέσεις χωρίς τη ρητή βοήθεια στρατιωτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ.

Η ρωσική κυβέρνηση υποτίμησε την αντίσταση των Ουκρανών στα πρώτα στάδια του πολέμου τον Φεβρουάριο.

Οι άνδρες του Πούτιν θεώρησαν ότι θα κάνουν περίπατο καταλαμβάνοντας το Κίεβο σε λίγες ημέρες όμως δέχθηκαν σφοδρά πλήγματα και ήττες ,ενώ απωθήθηκαν σε περιοχές όπως το Χάρκοβο και η Χερσώνα.

Το ειδικό αφιέρωμα του Netflix έκανε πρεμιέρα στις 12 Δεκεμβρίου. Η συνομιλία με τον Ουκρανό ηγέτη γυρίστηκε τον Οκτώβριο σε ένα υπόγειο καταφύγιο, ενώ το ουκρανικό κοινό κλήθηκε να παρακολουθήσει τη συνέντευξη.

Ο Λέτερμαν παραδέχτηκε την ανησυχία του πριν φτάσει στην Ουκρανία. ‘Όταν σχεδιάζαμε αυτό το ταξίδι, δεν ήμουν σίγουρος για το τι να περιμένω’, είπε ο βετεράνος κωμικός των ΗΠΑ στο voiceover του πριν από τη συνέντευξη.

‘Είχαν περάσει μήνες από τότε που τα ρωσικά στρατεύματα εκδιώχθηκαν από την πόλη. Αλλά μόλις πριν από μια εβδομάδα, η Ρωσία εκτόξευσε πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων αρκετών που έπληξαν το Κίεβο’, είπε ο Letterman στο μοντάζ.

Σε κάποιο σημείο της συνέντευξης, μια σειρήνα ακούγεται σε όλο το καταφύγιο. ‘Τι πρέπει να κάνουμε;’, ρωτά ο Letterman.

Αλλά ο Zelensky, που φοράει μια μαύρη κουκούλα που γράφει ‘Είμαι Ουκρανός’, απαντά με χιούμορ: ‘τίποτα’.

Στη συνέχεια καθησύχασε τον Letterman να μην πανικοβληθεί και εξήγησε ότι αυτό έχει γίνει ένα συνηθισμένο χαρακτηριστικό της ζωής στην Ουκρανία.

ΠΗΓΗ: dailymail.co.uk

«Η Ουκρανία να αποδεχθεί τις πραγματικότητες»: Aπορρίπτει την πρόταση Ζελένσκι για αποχώρηση των Ρωσικών στρατευμάτων η Ρωσία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: