Ο Πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων συνοψίζει δηκτικά την πολιτική κατάσταση: Οι Τόρις έκαναν τη Βρετανία διεθνή περίγελο

epa09080214 A handout photo made available by the UK Parliament shows Britain’s House of Commons Speaker Sir Lindsay Hoyle during Prime Ministers Questions in the House of Commons in London, Britain, 17 March 2021. EPA/JESSICA TAYLOR / UK PARLIAMENT / HANDOUT HANDOUT MANDATORY CREDIT: JESSICA TAYLOR / UK PARLIAMENT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES *** Local Caption *** 56652497




Ο Πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων είπε ότι η Βρετανία έγινε διεθνής περίγελος από το φετινό χάος στην πολιτική ενώ δεσμεύτηκε να «κυνηγήσει» όσους παραβιάζουν τους κανόνες του κοινοβουλίου.

Ο Sir Lindsay Hoyle είπε ότι «δεν είχε ξαναδεί ποτέ κάτι παρόμοιο» αναφερόμενος στην ταραχώδη χρονιά στην κεντρική εξουσία του Ουεστμινστερ.

«Το όλο θέμα ήταν το πιο παράξενο από τα παράξενα για χρόνια», είπε σε συνέντευξη του στοBBC Radio 4.

«Το Brexit δίχασε τη χώρα, δίχασε τις οικογένειες και ο σεβασμός των ανθρώπων για την δημοκρατία έχει κλονιστεί – και φυσικά δεν βοηθήσαμε φέτος με αυτό που συνέβη». Ο Hoyle περιέγραψε ως «καταστροφή» το πώς οι Συντηρητικοί δεν μπόρεσαν να ενωθούν γύρω από έναν πρωθυπουργό. Είπε επίσης, ότι ο Μπόρις Τζόνσον είχε «τη μεγαλύτερη πλειοψηφία που έχουμε δει για [τους] Συντηρητικούς», αλλά «όλα κατέρρευσαν».

Κάνοντας τον πολιτικό απολογισμό της χρονιάς που φεύγει, ο Πρόεδρος του βρετανικού κοινοβουλίου πρόσθεσε: «Όταν φτάσεις σε ένα σημείο όπου ένας υπουργός που προορίζεται να απαντήσει σε ερωτήσεις παραιτείται, ο επόμενος υπουργός έρχεται… Δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο, ήταν παράξενο. Ποτέ δεν ξέραμε ποιος θα ήταν στο βήμα».

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων εκλέγεται βουλευτής στην περιφέρεια του Τσόρλου από το 1997 με το Κόμμα των Εργατικών. Υπηρέτησε ως αντιπρόεδρος από το 2010-2019 πριν ψηφιστεί ομόφωνα Πρόεδρος του κοινοβουλίου μετά τις εκλογές του 2019.

Με πληροφορίες από ertnews.gr
Ελλάδα Αθήνα 

Η Ολλανδία σε… σήψη: Δικηγόροι σε λίστες θανάτου και δικαστές που μεταναστεύουν – Ομερτά και επίδειξη δύναμης από το οργανωμένο έγκλημα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: