Νίκος Χριστοδουλίδης για Ζεύς: «Tεράστια προοπτική Kύπρου ως εναλλακτική λύση για Ε.Ε» [video]

FILE PHOTO Ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης Screenshot via Youtube




Την αισιοδοξία του για τη νέα ανακάλυψη στο κοίτασμα «Δίας» στην Κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη εξέφρασε με ανακοίνωσή του ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Όπως είπε, η ανακάλυψη αυτή επιβεβαιώνει ακόμα μια φορά την μεγάλη προοπτική της Κύπρου και της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου ως εναλλακτική πηγή ενεργειακού εφοδιασμού της ΕΕ.

«Με τους κατάλληλους χειρισμούς, η χώρα μας μπορεί να εξασφαλίσει την ΕΕ ως το βασικό αγοραστή φυσικού αερίου. Προς αυτή την κατεύθυνση, με τη συνεργασία και αρωγή της ΕΕ, εταιρείες και κυβέρνηση θα πρέπει να εξετάσουν τη δυνατότητα ταχείας ανάπτυξης (fast track) των κοιτασμάτων τόσο για εξαγωγές, όσο και για εξυπηρέτηση των εγχώριων αναγκών της χώρας μας», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως το μέγεθος και η γεωγραφική θέση των κοιτασμάτων «Κρόνος» και «Δίας», φαίνεται να τα καθιστούν ιδανικά για να χρησιμοποιηθούν για απάμβλυνση της ενεργειακής κρίσης στην Κύπρο με θετική επίδραση στην οικονομία, τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά.

«Την ίδια στιγμή, η χώρα μας, μέσω της τροφοδότησης της ΕΕ με κυπριακό φυσικό αέριο, έχει τη δυνατότητα να αναβαθμιστεί περαιτέρω γεωπολιτικά και ταυτόχρονα να εξασφαλίσει σημαντικά έσοδα για επιτάχυνση της πράσινης μετάβασης», κατέληξε.

 

 

Στα 2 έως 3 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια το κοίτασμα φυσικού αερίου στο Τεμάχιο 6 της Κυπριακής ΑΟΖ: Επίσημες ανακοινώσεις

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: