Μεσοβέζικη λύση από την Balenciaga: Ανέλαβε την ευθύνη για την διαφήμιση – σκάνδαλο αποσύροντας τις μηνύσεις, αλλά διατήρησε σώο τον art director [photos, video]

Ένα ανήλικο κορίτσι κρατά λούτρινο αρκουδάκι με κάτι που φαίνεται να είναι BDSM harness σε μικρογραφία. Πηγή: Twitter/shoe




Η Balenciaga απέσυρε την αγωγή ύψους 25 εκατομμυρίων δολαρίων εναντίον μιας εταιρείας παραγωγής στο Μπρούκλιν, την οποία κατηγορούσε ως υπεύθυνη για την σκανδαλώδη φωτογράφιση που ξεσήκωσε, ευλόγως, θύελλα αντιδράσεων. 

Ο οίκος μόδας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι δεν επιδιώκει πλέον δράση κατά της North Six, της εταιρείας παραγωγής που είπε ότι ήταν υπεύθυνη για τα νομικά έγγραφα παιδικής πορνογραφίας που κατέληξαν στη φωτογράφισή της τον Ιούλιο.

Η απόφαση ήρθε μετά από εκτεταμένες αντιδράσεις από τη βιομηχανία της μόδας και διασημότητες, όπως η Yolanda Hadid και η Martha Hunt, οι οποίες είπαν ότι προσπαθούσαν να μεταθέσουν την ευθύνη σε μια τρίτη εταιρεία παραγωγής για να αποφύγουν την αμηχανία.

«Η Balenciaga αποφάσισε να μην κινηθεί δικαστικά», είπε η μάρκα την Παρασκευή σε μια ανάρτηση στο Instagram όπου ανέφερε ότι θα δημιουργήσει ένα συμβούλιο εποπτείας του image της εταιρίας..

Ωστόσο, ο οίκος μόδας δεν έχει απολύσει τον Demna, τον καλλιτεχνικό διευθυντή  που είναι υπεύθυνος για την αμφιλεγόμενη φωτογράφιση με παιδιά.

Ο ίδιος μίλησε για τον σάλο που ξέσπασε γύρω από πρόσφατες καμπάνιες της.

«Θέλω να ζητήσω προσωπικά συγγνώμη για τη λανθασμένη καλλιτεχνική επιλογή του κόνσεπτ για την καμπάνια με τα παιδιά και αναλαμβάνω την ευθύνη. Ήταν ακατάλληλο τα παιδιά να προωθούν αντικείμενα που δεν είχαν καμία σχέση με αυτά», έγραψε ο Ντέμνα.

Ο σχεδιαστής συνέχισε: «Όσο και αν μερικές φορές θα ήθελα να προκαλέσω μια σκέψη μέσα από τη δουλειά μου, ΠΟΤΕ δεν θα είχα σκοπό να το κάνω αυτό με ένα τόσο φρικτό θέμα, όπως η κακοποίηση παιδιών που καταδικάζω. Τελεία. Πρέπει να μάθω από αυτό, να ακούσω και να συνεργαστώ με οργανώσεις παιδικής προστασίας για να μάθω πώς μπορώ να συνεισφέρω και να βοηθήσω σε αυτό το τρομερό θέμα».

Τελειώνοντας τη δήλωσή του, ο Ντέμνα είπε: «Ζητώ συγγνώμη από οποιονδήποτε προσβλήθηκε από τις εικόνες και η Balenciaga έχει εγγυηθεί ότι θα ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα όχι μόνο για την αποφυγή παρόμοιων λαθών στο μέλλον αλλά και για την ανάληψη ευθύνης για την προστασία της παιδικής ευημερίας με κάθε τρόπο».

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Demna (@demna)

 

Η Yolanda Hadid με ανάρτησή της στο Instagram επέκρινε την στάση  του οίκου Balenciaga.

«Ως μακροχρόνιο και έμπειρο μέλος της μόδας και της δημιουργικής βιομηχανίας, είμαι υποχρεωμένη να δηλώσω την υποστήριξή μου στη North Six στη συνεχιζόμενη εμπλοκή της με την Balenciaga. Είναι ανησυχητικό να βλέπεις έναν οίκο μόδας να εκτρέπει εν γνώσει του την ευθύνη στην προσληφθείσα εταιρεία παραγωγής για να αποφύγει την ευθύνη για τις δικές της δημιουργικές αποφάσεις.

Οι πελάτες – στην προκειμένη περίπτωση ο οίκος Balenciaga, βρίσκονται στο πλατό και είναι υπεύθυνοι για όλες τις εγκρίσεις και, το πιο σημαντικό, έχουν τον τελευταίο λόγο πριν η καμπάνια με τις εικόνες κυκλοφορήσει στο κοινό.

Η παραγωγή δεν δημιουργεί το όραμα, αλλά δουλεύει προκειμένου να  εξυπηρετήσει τους πελάτες και να ζωντανέψει το όραμά τους.

Στεκομαι στο πλευρό της κοινότητάς μου για να διασφαλίσω ότι το να κατηγορούμε τις εταιρείες παραγωγής για τις συνέπειες και τα προβλήματα που σχετίζονται με την  εικόνα δεν θα γίνει ο κανόνας και ελπίζω ότι η Balenciaga θα φροντίσει ώστε το όνομα της North Six να διαγραφεί από την υπόθεση”.

Η Bella Hadid από την πλευρά της δεν έχει ακόμη καταδικάσει τον οίκο Balenciaga και δεν έχει επιβεβαιώσει εάν σκοπεύει ή όχι να συνεχίσει να συνεργάζεται με το εμπορικό σήμα.

Υπάρχουν προγραμματισμένες διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις αυτό το Σαββατοκύριακο με αστέρια όπως η Anna Lynne McCord να ορκίζονται να μποϊκοτάρουν το brand.

Υπάρχει επίσης αυξανόμενη οργή για το γεγονός ότι τα Nordstrom, Saks Fifth Avenue, Bergdorf Goodman και άλλα πολυκαταστήματα συνεχίζουν να πωλούν προϊόντα Balenciaga.

 

Οι φωτογραφίες που άναψαν φωτιές

 

Υπενθυμίζεται ότι όλα ξεκίνησαν όταν ο οίκος λάνσαρε με καμπάνια, στην οποία φωτογραφήθηκαν μικρά κορίτσια  να κρατούν ένα «αρκουδάκι BDSM».

Όπως διαπιστώθηκε, σε προηγούμενη εκστρατεία ο οίκος είχε παρουσιάσει αντίγραφα που έμοιαζαν με έγγραφα από την υπόθεση του Ανώτατου Δικαστηρίου Ηνωμένες Πολιτείες κατά Ουίλιαμς, μια απόφαση που αύξησε την ομοσπονδιακή προστασία έναντι της παιδικής πορνογραφίας.

 

 

Αγανακτισμένοι αγοραστές είπαν ότι ήταν τελείως λάθος να φωτογραφίζονται παιδιά να κρατούν τις αρκούδες – οι οποίες φαινόταν να είναι ντυμένες με σεξουαλικές στολές δουλείας. Κάποιοι μάλιστα σχολίασαν ότι με τον τρόπο αυτό ο πολυτελής οίκος περνά το μήνυμα πωσυγχωρεί την παιδεραστία.

Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης βιντεοσκόπησαν τους εαυτούς τους να κόβουν, να πετάνε έξω και ακόμη και να συνθλίβουν ακριβά προϊόντα Balenciaga μετά το σκάνδαλο – με ορισμένους διασημότητες να φαίνεται να διαγράφουν αναρτήσεις που προωθούν τη μάρκα.

Με πληροφορίες από Daily Mail

Βρέθηκε νεκρή η διάσημη Καναδή tiktoker Μέγκα Θάκερ: Είχε σημασία το τελευταίο μήνυμα; «Είστε υπεύθυνοι για το πεπρωμένο σας» [photos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: