Σε παγκόσμιο σκάνδαλο εξελίσσεται η φωτογράφηση του οίκου Balenciaga με μικρά παιδιά και αρκουδάκια φετίχ: Επίθεση ακτιβιστών στα καταστήματα του [videos]

Ακτιβιστές έχουν γράψει στη βιτρίνα καταστήματος της Balenciaga τη λέξη “παιδόφιλοι” καταγγέλλοντας τις απαρέδεκτες φωτο με παιδιά tik tok




Αυτή είναι η στιγμή που ένας ακτιβιστής, ντυμένος με γυαλιστερά, εμφανίζεται να βάζει τη λέξη «παιδοφιλία» στο μαγαζί του πολυτελούς καταστήματος της Balenciaga στη Bond Street μετά από μια εβδομάδα αντιδράσεων εναντίον του γίγαντα της μόδας.

Στο βίντεο, ένας άνδρας που φορά ένα κίτρινο γιλέκο νέον με ένα καπέλο φαίνεται να κολλάει κάτι στην μπροστινή βιτρίνα του καταστήματος σχεδιαστών.

Καθώς υποχωρεί, η λέξη «παιδόφιλος» σε ένα αυτοκόλλητο βινυλίου είναι καθαρά ορατή κάτω από το λογότυπο.

Το γκράφιτι εμφανίστηκε στο κατάστημα Balenciaga στην Bond Street το βράδυ της Παρασκευής και δεν είναι σαφές αν έχει αφαιρεθεί από τότε.

Το κατάστημα του Λονδίνου ήταν το τελευταίο Balenciaga που έγινε στόχος, μετά από επίθεση στο κατάστημα του οίκου μόδας στο Μπέβερλι Χιλς, στο Λος Άντζελες.

Η επίθεση πιστεύεται ότι είναι σε αντίποινα για την κίνηση του πολυτελούς οίκου μόδας να τρέξει δύο αμφιλεγόμενες διαφημιστικές καμπάνιες που τους έφεραν αντιμέτωπους με αντιδράσεις από θαυμαστές σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων επιφανών Αμερικανών και Αυστραλών επιρροών.

Και ο γίγαντας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης Kim Kardashian έχει δεχθεί πιέσεις εν μέσω του σκανδάλου, με τον influencer να αρνείται να κόψει τους δεσμούς με την εταιρεία.

Ο αυτόπτης μάρτυρας που κινηματογράφησε το τελευταίο ξέσπασμα βανδαλισμών είπε: «Δεν είμαι απολύτως σίγουρος από ποια οργάνωση ήταν ο άνθρωπος που κόλλησε το βινύλιο στο ποτήρι και από όσο ξέρω δεν υπήρξαν επιπτώσεις.

«Το μόνο που ξέρω είναι ότι ο Balenciaga είναι κάπως άδειος μετά το περιστατικό».

Σεξουαλοποίηση παιδιών -Παιδοφιλία -Οι ευθύνες 

Ο Balenciaga έχει εμπλακεί σε έξαλλο καυγά για τη σεξουαλοποίηση παιδιών μετά από μια παράξενη φωτογράφιση όπου εθεάθησαν μικρά κορίτσια να κρατούν ένα «αρκουδάκι BDSM».

Βυθίστηκαν περαιτέρω σε κρίση αφού προέκυψε ότι μια προηγούμενη εκστρατεία είχε παρουσιάσει αντίγραφα που έμοιαζαν με έγγραφα από την υπόθεση του Ανώτατου Δικαστηρίου Ηνωμένες Πολιτείες κατά Ουίλιαμς, μια απόφαση που αύξησε την ομοσπονδιακή προστασία έναντι της παιδικής πορνογραφίας.

Αγανακτισμένοι αγοραστές είπαν ότι ήταν τελείως λάθος να βλέπονται παιδιά να κρατούν τις αρκούδες – οι οποίες φαινόταν να είναι ντυμένες με υπερ-σεξουαλικές στολές δουλείας, με κάποιους μάλιστα να προτείνουν ότι συγχωρεί την παιδεραστία.

Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης βιντεοσκόπησαν τους εαυτούς τους να κόβουν, να πετάνε έξω και ακόμη και να συνθλίβουν ακριβά προϊόντα Balenciaga μετά το σκάνδαλο – με ορισμένους διασημότητες να φαίνεται να διαγράφουν αναρτήσεις που προωθούν τη μάρκα.

Και χειροκρότησαν τους ακτιβιστές για την καταστροφή του καταστήματος του Λονδίνου.

Ο ένας είπε: «Ακυρώστε την Balenciaga AND Kardashian ΚΑΙ τις άλλες μάρκες που κατέχει αυτή η εταιρεία. Δεν θέλω καν να ξέρω τι κάνουν στα παρασκήνια ».

Ένας άλλος χρήστης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που ονομάζεται Aisha πρόσθεσε: «Αυτό που μας αρέσει να βλέπουμε».

Άλλοι όμως παρέμειναν δύσπιστοι.

Ένας χρήστης είπε: «Δώστε του ένα μήνα και οι άνθρωποι θα ξεχάσουν και θα επιστρέψουν στην αγορά».

Και η Vikki Malek πρόσθεσε: «Είναι αστείο πώς όλοι κατηγορούν τον Balenciaga και όχι τους γονείς των παιδιών».

Έκτοτε, ο οίκος μόδας παραδέχτηκε ότι οι καμπάνιες «αντανακλούν μια σειρά από σοβαρά λάθη για τα οποία η Balenciaga αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη».

Παραδέχτηκε επίσης ότι η χρήση παιδιών για τη διαφήμιση των βελούδινων τσάντες -αρκούδων ντυμένων με δέρμα και δίχτυ ήταν η «λάθος επιλογή».

Ένας εκπρόσωπος της Balenciaga δήλωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά το σκάνδαλο: «Λαμβάνουμε αυτό το θέμα πολύ σοβαρά και λαμβάνουμε νομικά μέτρα κατά των μερών που είναι υπεύθυνα για τη δημιουργία του σετ και τη συμπερίληψη μη εγκεκριμένων αντικειμένων για τη φωτογράφιση της καμπάνιας μας την άνοιξη της 23ης.

«Καταδικάζουμε σθεναρά την κακοποίηση παιδιών σε οποιαδήποτε μορφή. Υποστηρίζουμε την ασφάλεια και την ευημερία των παιδιών».

Η Balenciaga και η Met Police κλήθηκαν να σχολιάσουν το περιστατικό στο κατάστημά της στο Λονδίνο.

Τα σαφώς ενήλικα θέματα προβλημάτισαν αμέσως πολλούς που ρώτησαν γιατί είχαν χρησιμοποιηθεί παιδιά.

Ο Balenciaga αγνόησε το σκάνδαλο στην αρχή και φαινομενικά επέτρεψε στον φωτογράφο που συμμετείχε, Gabriele Galimberti, να βγάλει τα κάστανα .

Έδωσε μια δήλωση λέγοντας ότι δεν είχε κανέναν έλεγχο στο περιεχόμενο του γυρίσματος και τελικά, η Balenciaga δημοσίευσε τη δική του δήλωση συμφωνώντας μαζί του και αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την καμπάνια.

Τώρα έχει αφαιρεθεί από το Διαδίκτυο.

Τα κρυμμένα έγγραφα παιδικής πορνογραφίας

Μετά το φιάσκο του BDSM, οι κριτικοί με μάτια αετού άρχισαν να εξετάζουν προσεκτικά τις υπόλοιπες καμπάνιες του Balenciaga.

Σύντομα ανακάλυψαν ότι στο φόντο μιας εικόνας από την καμπάνια της Άνοιξης του ’23 υπήρχε μια εκτύπωση απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου σχετικά με το εάν η παιδική πορνογραφία στο Διαδίκτυο μπορεί να θεωρηθεί νομικά ως ελεύθερη έκφραση.

Στο πίσω μέρος του σκανδάλου με τις αρκούδες, πολλοί επικριτές είπαν ότι υποδείκνυε ένα ανησυχητικό μοτίβο εντός της Balenciaga.

Η Balenciaga έσπευσε να κατηγορήσει τη North Six, μια εταιρεία παραγωγής που βοήθησε στη διευθέτηση των γυρισμάτων, για τη συμπερίληψη αυτών των εγγράφων.

Ισχυρίστηκαν ότι τους εμπιστεύτηκαν από τη φωτογράφιση στο North Six και ότι η ομάδα τους βεβαιώθηκε ότι όλα όσα περιλαμβάνονταν ήταν ψεύτικα.

Το ανησυχητικό βιβλίο του καλλιτέχνη του οποίου το έργο απεικονίζει γυμνά, ευνουχισμένα νήπια

Η Balenciaga δεν έχει απαντήσει ακόμη για τη συμπερίληψη ενός βιβλίου του Michael Borremans στο φόντο δύο από τις εικόνες από την καμπάνια της Άνοιξης του ’23.

Ο Borremans είναι ένας Βέλγος ζωγράφος του οποίου το έργο περιλαμβάνει μια ανησυχητική σειρά του 2017 που ονομάζεται Fire From The Sun.

Απεικονίζει γυμνά νήπια -κάποια από αυτά ευνουχισμένα- να παίζουν ομαδικά και μερικές φορές μόνα τους.

Οι δικηγόροι της επιχείρησης δεν έχουν ακόμη απαντήσει στις ερωτήσεις της DailyMail.com σχετικά με το πώς κατέληξε το βιβλίο στη φωτογράφιση.

Mε πληροφορίες από dailymail.co.uk
Ελλάδα Αθήνα 

Ερωτας είναι η αιτία: Εμπνευσμένο από την επανασύνδεση με τον Μπεν Αφλεκ το νέο άλμπουμ της Τζένιφερ Λόπεζ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: