Μεγάλη η νίκη του Λεμεσού Αθανάσιου στις Αρχιεπισκοπικές Εκλογές: Ο Πάφου Γεώργιος έκανε την έκπληξη, πέρασε δεύτερος, ακολουθεί ο Ησαϊας

Ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος κέρδισε τις Αρχειπισκοπικές Εκλογές στην Κύπρο. Φωτογραφία Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού




Ο κυπριακός λαός αποφάσισε. Τα τελικά αποτελέσματα των ΑρχιεπισκοπικώνΕκλογών κατατάσσουν πρώτο τον Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιο, ο οποίος ήδη δήλωσε ότι πρέπει να γίνει σεβαστή η ετυμηγορία των πολιτών.

Ακολουθεί ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος, που έκανε μία καλή εμφάνιση, αν και δεν είναι επικοινωνιακός, ενώ την τρίτη θέση καταλαμβάνει ο Μητροπολίτης Ταμασού.

Τα αποτελέσματα σε ποσοστό 100%:

Λεμεσού Αθανάσιος: 35,68%

Πάφου Γεώργιος: 18,39%

Ταμασού Ησαϊας: 18,10%

Κωνσταντίας Βασίλειος: 14,79

Μόρφου Νεόφυτος: 9,80%

Κυρηνείας Χρυσόστομος: 3,24%

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Σε κλίμα έντονων πανηγυρισμών, βρέθηκε στο επιτελείο του στην Μητρόπολη Λεμεσού, ο Μητροπολίτης Αθανάσιος ο οποίος, μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι «πρέπει να γίνει σεβαστή η απόφαση του λαού».

Ο ίδιος σε δηλώσεις του ανέφερε πως «με πολλές ευχαριστίες στον Θεό και στον κόσμο της Εκκλησίας μας και σε όλους τους αδερφούς μας, δεχθήκαμε το αποτέλεσμα το οποίο έχει ήδη γνωστό σε όλη την Κύπρο. Ευχαριστούμε αυτούς τους αδελφούς που μας προτίμησαν και όλους όσους κοπίασαν και εργάστηκαν για το σημερινό αποτέλεσμα. Στέλνουμε την αγάπη μας και τις ευχές μας σε όλο τον κόσμο της Κύπρου και ευχόμαστε ο Πανάγαθος Θεός να βοηθήσει να εξελιχθούν και τα υπόλοιπα σε πνεύμα αγάπης και ενότητας και ευλαβείας».

Παράλληλα επισήμανε ότι «πρέπει να γίνει σεβαστή η απόφαση του λαού μας που είχε το κουράγιο να συμμετέχει στην εκλογική διαδικασία. Από την στιγμή που τον βάλαμε να ψηφίσει, πρέπει να σεβαστούμε την απόφαση του».

«Είμαστε όλοι εν Χριστώ αδελφοί, αγωνιούμε και θέλουμε το καλό της Εκκλησίας μας. Σίγουρα στο πνεύμα της διαδικασίας, μπορούν να γίνουν κάποιες διαβουλεύσεις», είπε σε ότι αφορά τις συμμαχίες που θα γίνουν από εδώ και πέρα με την Ιερά Σύνοδο να φτάνει στην τελική απόφαση για τον νέο Προκαθήμενο της Εκκλησίας.

Σε ότι αφορά τις δημοσκοπήσεις οι οποίες τον έδειχναν πρώτο, σημείωσε πως «αυτές πάνε και έρχονται».

ΕΞΑΛΛΟΥ: Πλαισιωμένος από τους υποστηρικτές του και σε κλίμα έντονου πανηγυρισμού, σε δηλώσεις του ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής, Ησαΐας έκανε λόγο για απαξίωση αναφερόμενος στο 30% των ψηφοφόρων που κατήλθαν στις κάλπες.

«Εκφράζω μια βαθιά ευγνωμοσύνη στους ανθρώπους που δούλεψαν απόψε για την διεκπεραίωση των διαδικασιών. Ήταν ένας άθλος να μπορέσουμε, παγκύπριες εκλογές, να τις οργανώσουμε ως Εκκλησία της Κύπρου. Συγχαρητήρια σε όλους και στον τοποτηρητή και βλέπω ότι με έναν διαβλητό τρόπο, προχώρησαν τα πράγματα».

Παράλληλα σημείωσε πως «πρέπει να ευχαριστήσουμε το 30% που ψήφισε. Αυτό επιβεβαιώνει κάτι που εμείς φωνάζαμε εδώ και καιρό, ότι όντως ζούμε μια απαξίωση. Σήμερα, μπαίνοντας ως ένας νέος επίσκοπος στο τριπρόσωπο, φαίνεται ότι η φωνή της νέας γενιάς γίνεται εισακουστή και αυτό μας ικανοποιεί.

Θέλω να συγχαρώ όλους τους συναγωνιστές Αγίους Αδερφούς οι οποίοι με έναν έντιμο και τίμιο τρόπο, έδωσαν το δικό τους πρόγραμμα και την δική τους ψυχή και κατέθεσαν τα δικά τους οράματα για την εκκλησία. Πιστέψτε με πως έχουμε όλοι ένα κοινό όραμα, το καλό της εκκλησίας και για αυτό θα εργαστούμε όλοι.

Κάθε εκλογή είναι μια ευκαιρία να γίνουμε καλύτεροι. Θεωρώ ότι η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου, έχει ξανά μια ευκαιρία για την αυτοκριτική της και όλοι μαζί, μονοιασμένοι να προχωρήσουμε για το καλό της.

Έχουν ακουστεί σε αυτή την περίοδο, νέες θεματικές που πρέπει να προβληματίσουν. Είμαι πολύ ικανοποιημένος που έχουν ακουστεί πράγματα τα οποία η Εκκλησία της Κύπρου πρέπει να λάβει υπόψη και να πάρουμε συλλογικά αποφάσεις. Θεωρώ πως αυτός ο σύλλογος των αγίων αρχιερέων, όλοι μαζί θα προχωρήσουμε».

«Επειδή γνωρίζω καλά την Εκκλησιαστική Ιστορία, θα πρέπει να σας πως ότι ήταν η πιο ειρηνικές εκλογές που έχουμε βιώσει μέχρι σήμερα. Αυτό με ενθουσιάζει και μου δίνει ελπίδα. Είμαι σίγουρος ότι θα μπορέσουμε σαν σύνολο, να ανταποκριθούμε στα καλέσματα των καιρών και να δώσουμε πρακτικές λύσεις. Το αγιοπνευματικό έργο της Εκκλησίας συνεχίζεται» σημείωσε.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ: Δεν άνοιξε τα χαρτιά του ως προς το ποιον θα υποστηρίξει για τον Αρχιεπισκοπικό θρόνο, ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειος, στην πρώτη αντίδρασή του για τ’ αποτελέσματα των Αρχιεπισκοπικών εκλογών.

Ο Μητροπολίτης Βασίλειος, ανέφερε πως η ψήφος του λαού είναι και ιερή και σεβαστή. «Έχω εξηγήσει τι σημαίνει ιερή η ψήφος και δεν εννοώ με την έννοια που λέγεται πολιτικά. Είναι ένα γεγονός που συμβαίνει μέσα στο χώρο της εκκλησίας, γι’ αυτό και είναι απόλυτα σεβαστή και την αποδεχόμαστε και με τον ίδιο τρόπο θα πορευθούμε μέσα στην Ιερά Σύνοδο για την εκλογή του Προκαθημένου της Εκκλησίας της Κύπρου».

Πρόσθεσε ακόμη πως και η ψήφος της Ιεράς Συνόδου είναι ιερή και «δεν υπάρχει καμιά ανησυχία πως θα υπάρξουν αναταράξεις ή οποιαδήποτε προβλήματα. Άρα θα πορευθούμε τις μέρες που ακολουθούν στην διαδικασία της εκλογής του Προκαθημένου της Εκκλησίας της Κύπρου».

Κληθείς να απαντήσει εάν έχει αποφασίσει ποιον θα υποστηρίξει ο Μητροπολίτης Βασίλειος, ανέφερε πως θα πάρει τις αποφάσεις του μετά την επικύρωση του αποτελέσματος από την Ιερά Σύνοδο.

Πληροφορίες από: Φιλελεύθερος, Omega TV, Alpha TV

Ο κατακτητής επιμένει με προκλητικές πράξεις και θρασύτατες και ανιστόρητες διεκδικήσεις, καταγγέλλει ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: