Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Προτεραιότητα η συμπαράσταση στον κάθε άνθρωπο, να αντιμετωπιστεί η υπογεννητικότητα

Ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Γεώργιος. Φωτογραφία PafosNet




Προτεραιότητα είναι η συμπαράσταση στον κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη την Εκκλησία, η συνέχιση και προέκταση του φιλανθρωπικού και του κοινωνικού έργου, ή των πολυτέκνων οικογενειών και η παροχή κινήτρων, ώστε να αντιμετωπιστεί η υπογεννητικότητα.

Αυτό ήταν το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Γεωργίου που μίλησε στο ΚΥΠΕ τονίζοντας επιπρόσθετα πως θα πρέπει να βρεθούν υποκατάστατα για τα όσα τραβούν την νεότητα μακριά από την Εκκλησία και μακριά από υγιείς καταστάσεις.

Ερωτηθείς για την ενότητα της Ιεράς Σύνοδου μετά τις Αρχιεπισκοπικές εκλογές, απάντησε καταφατικά λέγοντας πως αυτό διαφάνηκε από την ευρύτατη πλειοψηφία που τον εξέλεξε και από το γεγονός ότι ακόμα και αυτοί οι οποίοι υποστήριξαν τον συνυποψήφιο του Μητροπολίτη Λεμεσού δήλωσαν ότι θα συνεργαστούν μαζί του για το καλό της Εκκλησίας.

Ο Μακαριότατος ανέφερε ακόμη πως η εκκλησία θα πρέπει να βελτιώσει την επικοινωνία της με το ποίμνιο της και να δώσει απάντήσεις σε διάφορα θέματα που τον απασχολούν, όπως η καύση των νεκρών, η εξωσωματική γονιμοποίηση και οι κλωνοποιήσεις.

Κύπρος και η Ινδία είναι δεμένες από τις παράλληλες ιστορικές τους εμπειρίες: Υπογραφή τριών διμερών συμφωνιών συνεργασίας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: