Μας ζήτησε συγνώμη ο Πάπας, λέει η Ζαχάροβα: Επειδή χαρακτήρισε “πιο βάναυσους” πολεμιστές στην Ουκρανία, Τσετσένους και Μπουριάτες

File Photo: Ο πάπας Φραγκίσκος προσεύχεται. EPA, ALESSANDRO DI MEO




Το Βατικανό φέρεται να ζήτησε «συγγνώμη» από τη Ρωσία για ένα σχόλιο του Πάπα σύμφωνα με το οποίο τα στρατεύματα του Πούτιν πως οι Ρώσοι στρατιώτες που ανήκουν σε εθνικές μειονότητες είναι «οι πιο βάναυσοι» στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Την συγνώμη  για τις δηλώσεις του Πάπα προς το Κρεμλίνο, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Σε μια ενημέρωση δημοσιογράφων στη Μόσχα, η  Μαρία Ζαχάροβα είπε ότι η Ρωσία θεωρεί πλέον το θέμα λήξαν και ελπίζει σε έναν εποικοδομητικό διάλογο μεταξύ Ρωσίας και Βατικανού.

Ο 85χρονος Πάπας έκανε τα σχόλια κυρίως για τους Τσετσένους και τους Μπουριάτες μιλώντας σε συνέντευξη στο περιοδικό America στις 22 Νοεμβρίου.

«Οι πιο σκληροί είναι ίσως αυτοί που είναι από τη Ρωσία, αλλά δεν είναι της ρωσικής παράδοσης, όπως οι Τσετσένοι, οι Μπουριάτ και ούτω καθεξής.

«Μιλάω για έναν λαό που μαρτύρησε. Αν έχεις μαρτυρικό λαό, έχεις κάποιον που τον μαρτύρησε », είχε πει χαρακτηριστικά ο Πάπας.

Οι Τσετσένοι κατάγονται από την Τσετσενία στη νότια Ρωσία, ενώ οι Μπουριάτ είναι μια εθνική ομάδα από την ανατολική Σιβηρία.

Η Ζαχάροβα είχε κάνει έμμεσο σχολιασμό στις δηλώσεις του Πάπα, όταν έγιναν αυτές, γράφοντας στο κανάλι της στο Telegram:

«Είμαστε μια οικογένεια με Μπουριάτες, Τσετσένους και άλλους εκπροσώπους της πολυεθνικής και πολυθρσηκευτικής μας χώρας.

«Και μαζί σίγουρα θα προσευχηθούμε για την Αγία Έδρα, ο καθένας με τον δικό του τρόπο».

Την περασμένη Πέμπτη ο Πάπας δυσκολεύτηκε να μιλήσει καθώς τον κυρίευσε η συγκίνηση ενώ προσευχόταν για την ειρήνη στην Ουκρανία.

Εμφανιζόμενος κοντά στα Ισπανικά Σκαλιά στο κέντρο της Ρώμης κατά τη διάρκεια ετήσιας χριστουγεννιάτικης επίσκεψης για να προσκυνήσει το άγαλμα της Παναγίας, ο Φραγκίσκος έσκυψε με πνιγμένη φωνή , μη μπορώντας να μιλήσει.

Κατάφερε να πει: «Θα ήθελα να σας είχα φέρει τις ευχαριστίες του ουκρανικού λαού»

Μετά από μια μακρά παύση 30 δευτερολέπτων, ο Φραγκίσκος συνέχισε την προσευχή, από εκεί που είχε σταματήσει: «- του  ουκρανικού λαού για  την ειρήνη που τόσο καιρό ζητούσαμε από τον Κύριο». Όταν ξανάρχισε την προσευχή, η φωνή του και πάλι έσπασε.

 

 

Mε πληροφορίες από SkyNews/ The Daily Mail

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: