Κλειστά σχολεία στην Πιερία λόγω της κακοκαιρίας, διακοπές ρεύματος και πτώσεις δέντρων στη Θεσσαλονίκη από την «Άριελ» [video]

Η κακοκαιρία «Άριελ» προκάλεσε πτώσεις δένδρων στη Θεσσαλονίκη. Photo screenshot via OpenTv




Προβλήματα ηλεκτροδότησης και πτώσεις δέντρων προκάλεσε η κακοκαιρία «Άριελ» σε περιοχές του νομού Θεσσαλονίκης.

Πιο συγκεκριμένα, χωρίς ρεύμα είναι περιοχές των Δήμων Λαγκαδά, Βόλβης, Ωραιοκάστρου, Θερμαϊκού και Θέρμης, ενώ στα σημεία αυτά βρίσκονται συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ για την αποκατάσταση των βλαβών.

Στον Δήμο Θερμαϊκού, λόγω της διακοπής ρεύματος, σημειώθηκαν και προβλήματα υδροδότησης.

Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας στη Θεσσαλονίκη είναι οι δυνατές ριπές ανέμου και η βροχόπτωση.

Εξαιτίας των δυνατών ανέμων καταγράφηκαν πτώσεις δένδρων στο πολεοδομικό συγκρότημα, ενώ η Πυροσβεστική κλήθηκε σε πέντε περιπτώσεις για κοπές.

Σε μία περίπτωση, στην οδό Ολύμπου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, δέντρο έπεσε πάνω σε όχημα, χωρίς να αναφερθεί τραυματισμός. Εξάλλου, κάδοι απορριμμάτων έχουν μετακινηθεί από τον αέρα, με τους οδηγούς και πεζούς να πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την κίνησή τους στους δρόμους.




Κλειστά λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων θα παραμείνουν σήμερα, 1 Δεκεμβρίου , τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης τού δήμου Κατερίνης.

Για τον ίδιο λόγο θα μείνουν, επίσης, κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί του Δήμου Δίου Ολύμπου.

 

Σοβαρές ζημιές στη Σκόπελο

 

Σοβαρά προβλήματα αντιμετώπισε η Σκόπελος από την κακοκαιρία «Άριελ», όπως αναφέρει ο δήμαρχος του νησιού Σταμάτης Περίσσης στην εκπομπή του Open, «Ώρα Ελλάδος». Όπως λέει ο δήμαρχος: «Προχτές ήταν μια κακή νύχτα και χτες μια κακή ημέρα. Σήμερα έχουν κοπάσει σχετικά τα φαινόμενα. Πριν από δύο μέρες είχαμε καταιγίδα έντονη και πολλή βροχόπτωση.

Χτες είχαμε ισχυρή βροχόπτωση που κατέστρεψε όλο το οδικό δίκτυο. Δεν υπάρχει πλέον αγροτικό δίκτυο, δηλαδή σημεία που είχαν χώμα και πέτρα».

Ο κ. Περίσσης σημειώνει πως και σήμερα, Πέμπτη, παραμένουν κλειστά τα σχολεία καθώς και εκεί υπήρχαν προβλήματα.

«Κάνουμε αποκαταστάσεις όπου μπορούμε και στον περιφερειακό δρόμο της Σκοπέλου είχαμε κάποια προβλήματα με ζημιές σε ένα αυτοκίνητο και ένα σπίτι».Ένα φαινόμενο θετικό είχαμε φέτος, τονίζε και σημειώνει πως «συνήθως με τέτοια φαινόμενα με πάρα πολύ αέρα και βροχή είχαμε κάποια μεγάλα πεύκα που πέφτανε σταθερά και είχαμε διακοπές ρεύματος. Έγινε ολικός καθαρισμός από τη ΔΕΗ όλου του δικτύου. Έτσι δεν είχαμε διακοπή», Τέλος, ανακοινώνει πως αύριο, Παρασκευή θα ανοίξουν κανονικά τα σχολεία.

Χωρίς ελικοδρόμιο το νησί

Tην ίδια στιγμή το νησί δεν έχει ελικοδρόμιο καθώς έχει υποστεί σημαντικές ζημιές.

«Η λειτουργία του ελικοδρομίου είναι πολύ σημαντική για το νησί, ειδικά για τους χειμερινούς μήνες» τόνισε στην ΕΡΤ Βόλου ο κ. Άγγελος Ξηντάρης, υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Σκοπέλου.

Από τη βροχή καταστράφηκε ο κλωβός με το σύστημα φωτισμού με τηλεχειρισμό αλλά και ο εξωτερικός επιδαπέδιος φωτισμός.

«Είναι ένα παλιό σύστημα και τώρα για να το αντικαταστήσουμε απαιτείται ποσό 130.000 ευρώ τουλάχιστον» τόνισε.

Επιπλέον, ανέφερε ότι η βροχή που πέφτει για 80 ώρες συνεχώς κατέστρεψε την αγροτική οδοποιία ενώ πλημμύρισαν κάποια σπίτια και αποθήκες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και ethnos.gr
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Κλειστή η Αθηνών-Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα λόγω πτώσης βράχων: Εκτροπή της κυκλοφορίας στην Κακιά Σκάλα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: