Η Πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και ο υπουργός Παιδείας τσακώνονται και …”για την Ολιστική Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση”!!!

FILE PHOTO: Η Πρόεδρος της Βουλής της Κύπρου, Αννίτα Δημητρίου. Φωτογραφία via Twitter, Annita Demetriou, @AnnitaDemetriou




Ανακοίνωση εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας, αναφορικά με σημερινή επιστολή του Υπουργού Πρόδρομου Προδρόμου προς την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτα Δημητρίου, με θέμα τη γνωμάτευση για τη Συνταγματικότητα της πρότασης Νόμου που προβλέπει για την Ολιστική Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση.

Έντονη ήταν χθες η απάντηση της Προέδρου της Βουλής, Αννίτας Δημητρίου προς τον Υπουργό Παιδείας, σχετικά με την πρόταση Νόμου για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία.

Συγκεκριμένα η κ. Δημητρίου έκανε λόγο για παρέμβαση του Υπουργείου Παιδείας, η οποία σύμφωνα με την ίδια προκαλεί εύλογα ερωτηματικά.

Στην ανακοίνωση του το υπουργείο Παιδείας αναφέρει τα εξής:

Ο Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου με σημερινή επιστολή του προς την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου, διευκρινίζει ότι σε καμία περίπτωση το Υπουργείο δεν επιθυμεί ή σκοπεύει να παρέμβει στο έργο της Βουλής ούτε θεωρεί ότι ήταν παρέμβαση η κοινοποίηση γνωμάτευσης του Γενικού Εισαγγελέα, σύμφωνα με την οποία η συγκεκριμένη πρόταση νόμου έχει προβλήματα συνταγματικής τάξης.

Υπογραμμίζει ότι αποτελεί υποχρέωσή του να ενημερώσει τη Βουλή, μέσω της Προέδρου της, για τη γνωμάτευση περί αντισυνταγματικότητας και για κάποια θέματα που εγείρονται σχετικά με την εφαρμογή της νομοθεσίας εάν ψηφιστεί. Ταυτόχρονα, ο Υπουργός σημειώνει ότι η θέση του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας δεν αλλάζει και ότι όχι μόνο υιοθετεί την ανάγκη για εισαγωγή σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, αλλά ήδη πολιτική του είναι η μεθοδευμένη και κατάλληλα προετοιμασμένη εισαγωγή της, όπως έγινε από πέρσι σε μικρές ηλικίες. Η σχετική επιστολή επισυνάπτεται για σκοπούς ενημέρωσης.

Συμπληρωματικά σημειώνεται ότι το Υπουργείο είναι έτοιμο να διασφαλίσει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για τη γενίκευση της διδασκαλίας σε συνεργασία και με την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, αλλά για τον σκοπό αυτό δεν χρειάζεται με νομοθετικές πράξεις να παραβιαστεί το συνταγματικό θεμέλιο της διάκρισης των εξουσιών.

-μΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΑΝΝΙΤΑΣ

Αυστηρό μήνυμα στο Υπουργείο Παιδείας, να μην παρέμβει καθοιονδήποτε τρόπο επί της προτεινόμενης νομοθετικής ρύθμισης και της διαδικασίας που ακολουθείται στη Βουλή και στη συζήτησης της πρότασης νόμου για την ολιστική σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στέλνει η πρόεδρος του νομοθετικού σώματος, Αννίτα Δημητρίου.

«Οποιαδήποτε παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας επί της προτεινόμενης νομοθετικής ρύθμισης, κατ’ επέκταση και επί της διαδικασίας που ακολουθείται στη Βουλή, συνιστά εξόφθαλμη αντιθεσμική και αντιδεοντολογική πράξη, η οποία περικλείει κινδύνους για την ομαλή λειτουργία των θεσμών», γράφει στην επιστολή της η Αννίτα Δημητρίου.

Η ΠτΒ, εκφράζει την ελπίδα, να είναι απολύτως κατανοητή από όλους η επίδειξη αυξημένης ευαισθησίας, ώστε στο μέλλον να αποφευχθούν αχρείαστες παρεμβάσεις στο έργο της νομοθετικής εξουσίας.

Λύση στην Κύπρο τώρα, με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ: Ακρόαση από την επιτροπή Μενέντεζ της υποψήφιας πρέσβειρας των ΗΠΑ Τζούλι Φίσερ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: