Η ομάδα στήριξης για τον Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιο δηλώνει: ∆ιαθέτει διαχρονικά μια σαφή πατριωτική δράση…

Ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος. Φωτογραφία της Ομάδας Στήριξης




Η σημαντικότητα του ρόλου της Εκκλησίας της Κύπρου διαχρονικά, για τον Χριστιανισμό, την Ορθοδοξία, τον Κυπριακό Ελληνισμό, την Κοινωνία και τον Άνθρωπο, καθιστά τις Αρχιεπισκοπικές Εκλογές μια κρίσιμη ιστορική στιγμή, που απαιτεί ατομική και συλλογική ευθύνη.

Τα παραπάνω αναφέρει η Ομάδα Στήριξης του Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιου, ο οποίος είναι στους τρεις πιο ισχυρούς υποψηφίους για τον αρχιεπισκοπικό θρόνο.

Αναφέρονται τα παρακάτω:

Με αυτό ως κοινή βάση, όλοι εμείς, εκατοντάδες άνθρωποι από όλη την Κύπρο, ενώσαμε τη φωνή μας και δηλώνουμε συλλογικά τη στήριξή μας στον Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιο, για να ηγηθεί της Εκκλησίας της Κύπρου.

Με ευρύ ποιμαντικό και πνευματικό έργο, με μια πολυδιάστατη κοινωνική και εθνική δράση, ο Μητροπολίτης Πάφου είναι αδιαμφισβήτητα η καταλληλότερη και πιο ασφαλής επιλογή για τη θέση του Αρχιεπισκόπου, έχοντας μια χαρισματική προσωπικότητα, την παιδεία και τα εχέγγυα να δώσει μια νέα προοπτική στην Εκκλησία, σε μια εποχή κρίσιμη για τον τόπο και τους ανθρώπους του.

Με υψηλό μορφωτικό επίπεδο, θρησκευτικά και επιστημονικά προσόντα, με πλήρη και σαφή κατανόηση του ρόλου της Εκκλησίας στη διαφύλαξη του κυπριακού Ελληνισμού, ο Μητροπολίτης Πάφου έχει το όραμα, την ικανότητα και τη θέληση να θέσει την Εκκλησία δίπλα στην κοινωνία και τους ανθρώπους, κατανοώντας τα δεδομένα της εποχής και ενδυναμώνοντας το κοινωνικό και φιλανθρωπικό της έργο.

Η στήριξή μας στον Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιο είναι πράξη συνείδησης και ευθύνης. Ανάμεσα από όλους τους σεβαστούς ιεράρχες που είναι υποψήφιοι, στεκόμαστε δίπλα στον Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιο, με τη βεβαιότητα ότι θα κρατήσει ψηλά τη σημαία της Ορθοδοξίας και της Παιδείας για εθνική αυτοσυνειδησία, διατηρώντας ισχυρό και ενισχυμένο τον ενεργητικό ρόλο της Εκκλησίας στα κοινωνικά δρώμενα.

Είναι ένας αφοσιωμένος ιερωμένος που εμπνέει και στέκει έμπρακτα δίπλα στο ποίμνιό του.

∆ιαθέτει διαχρονικά μια σαφή πατριωτική δράση, όπου με θάρρος και πράξεις συμβάλλει σε κάθε ενέργεια για εξασφάλιση των προϋποθέσεων για επιβίωση του Κυπριακού Ελληνισμού στη γη των πατέρων μας. Είναι γνωστό ότι με προσφυγή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης εξασφάλισε την πρώτη καταδίκη της Τουρκίας.

Προεκλογικές εκστρατείες υποψηφίων για τις Αρχιερατικές εκλογές, με κτυπήματα κάτω από τη μέση και αλληλοϋπονομεύσεις υποψηφίων

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: