Επιδεινώθηκε η υγεία του Πελέ: Επέστρεψε στο νοσοκομείο-Η κόρη του ζητεί προσευχές από τους οπαδούς του

epa10348378 Soccer fans participate in a vigil waiting for the recovery of Brazilian former soccer player Pele, in front of Albert Einstein Hospital in Sao Paulo, Brazil, 04 December 2022. The Brazilian football legend, 82, was taken into hospital on 29 November. EPA/ISAAC FONTANA




Η υγεία του Βραζιλιάνου “μορφή” του ποδοσφαίρου Πελέ επιδεινώθηκε καθώς συνεχίζει να παλεύει με τον καρκίνο του παχέος εντέρου και θα περάσει τα Χριστούγεννα στο νοσοκομείο.

Ο Πελέ, 82 ετών, έδινε μάχη με τον καρκίνο του παχέος εντέρου από τον Σεπτέμβριο του 2021 και νοσηλεύτηκε στις 29 Νοεμβρίου προκειμένου οι γιατροί να επανεξετάσουν τη θεραπεία του.

Το νοσοκομείο Άλμπερτ Αϊνστάιν του Σάο Πάολο δημοσίευσε μια ενημέρωση για την κατάσταση του Πελέ την Τετάρτη και αποκάλυψε ότι τώρα χρειάζεται φροντίδα για καρδιακή και νεφρική δυσλειτουργία.

Έχει επίσης λάβει θεραπεία για λοίμωξη του αναπνευστικού που διαγνώστηκε μετά τη νοσηλεία του

«Εγγεγραμμένος από τις 29 Νοεμβρίου για επανεκτίμηση της χημειοθεραπείας για όγκο του παχέος εντέρου και θεραπεία λοίμωξης του αναπνευστικού, ο Edson Arantes do Nascimento παρουσιάζει εξέλιξη της ογκολογικής νόσου και απαιτεί μεγαλύτερη προσοχή σε σχέση με νεφρικές και καρδιακές δυσλειτουργίες», αναφέρεται στην ενημέρωση από το ιατρικό προσωπικό.

«Ο ασθενής παραμένει νοσηλευόμενος σε κοινό δωμάτιο, υπό την απαραίτητη φροντίδα της ιατρικής ομάδας».

Η κόρη του θρύλου, Kely Nascimento, είπε σε μια ανάρτηση στο Instagram ότι η υποστήριξη των θαυμαστών του ήταν μια «τεράστια παρηγοριά» γι ‘αυτόν.

Η ίδια έγραψε: «Η αγάπη σου για αυτόν, οι ιστορίες σου και οι προσευχές σου είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ παρηγοριά γιατί ξέρουμε ότι δεν είμαστε μόνοι.

“Ας μετατρέψουμε αυτό το δωμάτιο σε Sambadrome (πλάκα κάνω), ας φτιάξουμε ακόμη και caipirinhas (δεν αστειεύομαι!!).”

Τα νέα έρχονται μετά από πρόσφατες αναφορές που είχαν δώσει στους θαυμαστές κάποια αισιοδοξία, υποστηρίζοντας ότι είχε βελτιωθεί.

«Ο ασθενής συνεχίζει να παρουσιάζει βελτίωση στην κλινική του κατάσταση, ιδιαίτερα στη λοίμωξη του αναπνευστικού. Παραμένει σε ένα κανονικό δωμάτιο, έχει τις αισθήσεις του και έχει σταθερά ζωτικά σημεία», δήλωσε το ιατρικό προσωπικό στο νοσοκομείο Άλμπερτ Αϊνστάιν του Σάο Πάολο.

Το Sportsmail ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι ο Πελέ είχε κάνει «προοδευτικές βελτιώσεις» αφού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για εξετάσεις.

Παρά τις αρχικές ανησυχίες ότι ήταν κοντά στον θάνατο, οι κόρες του Flavia και Kely Nascimento άρχισαν να διαψεύδουν αυτές τις αναφορές και είπαν ότι είναι «άρρωστος», αλλά εξακολουθεί να υποστηρίζει τη Βραζιλία στην προσπάθειά της να κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Μια ενημέρωση από τους γιατρούς που τον θεράπευαν στο Σάο Πάολο υποστήριξε τους ισχυρισμούς των κορών του το Σάββατο.

Με πληροφορίες από dailymail.co.uk
Ελλάδα Αθήνα 

Basketball Champions League: Τεράστια ανατροπή και πρόκριση στο Play In για την ΑΕΚ

 

 



Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: