Πρωτοφανής υπόθεση στα ιατρικά χρονικά: Ασθενής είχε κορωνοϊό για 613 ημέρες, κόλλησε 50 μεταλλάξεις

Photo Τεστ για COVID-19 στη Νέα Υόρκη, ΗΠΑ, 04 January 2022. EPA/JUSTIN LANE μέσω ΚΥΠΕ




Μια πρωτοφανή στα ιατρικά χρονικά περίπτωση ενός άνδρα εντόπισαν ερευνητές στην Ολλανδία.

Ένας άνδρας σε ηλικία 72 ετών θεωρείται ως ο μακροβιότερος ασθενής που έχει μολυνθεί με κορωνοϊό. Ο άνδρας μπήκε στο νοσοκομείο τον Φεβρουάριο του 2022 και δεν κατάφερε να ξεπεράσει ποτέ την ασθένεια.

Η επί 20 μηνών μάχη του με τον κορωνοϊό είναι η πιο μακρά καταγεγραμμένη ασθένεια από τον Covid 19 που έχει καταγραφεί με τους επιστήμονες να ετοιμάζονται να παρουσιάσουν το μοναδικό περιστατικό στην Βαρκελώνη την επόμενη εβδομάδα σε ιατρικό συνέδριο.

Σύμφωνα με το περιοδικό Time ο ασθενής, του οποίου το όνομα δεν ανακοινώθηκε, έπασχε από ασθένεια του αίματος, εμβολιάστηκε αρκετές φορές, αλλά το ανοσοποιητικό του σύστημα δεν μπόρεσε να παράγει ποτέ αρκετά λευκά αιμοσφαίρια ή αντισώματα για να καταπολεμήσει τον ιό.

Προσβλήθηκε από 50 μεταλλάξεις, όπως εξηγούν ερευνητές, και στη συνέχεια ο ιός έμεινε στο σώμα του και δημιούργησε μια μοναδική υπερ-παραλλαγή, όμως δεν έχουν προκύψει στοιχεία πως μετέδωσε τον ιό σε άλλα άτομα.

Ο άνδρας χρειάστηκε να εισαχθεί στο νοσοκομείο αρκετές φορές, καθώς αντιμετώπιζε επί 613 ημέρες συμπτώματα.

Με πληροφορίες από Time

Μπορεί να διαγνωστεί έγκαιρα η σκλήρυνση κατά πλάκας; Ερευνα δείχνει ότι σημάδια της νόσου εμφανίζονται πρώιμα στο αίμα ασθενών

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: