Eντονη κινητικότητα από τους υποψηφίους προέδρους της Κύπρου: Περιοδείες, συγκεντρώσεις και επαφές στο προεκλογικό «μενού»

FILE PHOTO: Οι τρεις κύριοι υποψήφιοι για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας σε συνέντευξή τους στο ΡΙΚ. Photo screenshot via YouTube ΡΙΚ




Περιοδείες, συγκεντρώσεις και σημαντικά ραντεβού περιλαμβάνει το μενού της προεκλογικής εκστρατείας για τους τρεις κύριους υποψήφιους, οι οποίοι προετοιμάζονται για την τελική ευθεία προς την κάλπη, γράφει ο συνάδελφος Φρίξος Δαλίτης στον Φιλελεύθερο.

Αβέρωφ Νεοφύτου, Ανδρέας Μαυρογιάννης και Νίκος Χριστοδουλίδης, κινούνται αυτό διάστημα σε πιο χαλαρούς ρυθμούς λόγω γιορτών, αλλά την ίδια ώρα δεν εφησυχάζουν ούτε στιγμή.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος Πρόεδρος ήταν χθες ομιλητής σε συγκέντρωση στο παγκύπριο συνέδριο της νεολαίας του κόμματος, ενώ την προηγούμενη μέρα παρέστη σε εκδήλωση της δημοτικής ομάδας ΔΗΣΥ Στροβόλου.

Σήμερα ο Αβέρωφ Νεοφύτου θα έχει ξεχωριστές συναντήσεις με τον τέως ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητα Μουσταφά Ακιντζί και τον τέως διαπραγματευτή Οζντίλ Ναμί.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης από την πλευρά του, αξιοποιεί τις μέρες αυτές για επισκέψεις στα επαρχιακά επιτελεία του, συνομιλώντας με μέλη και υποστηριχτές της υποψηφιότητας του.

Επίσκεψη στη Δημοτική Λαϊκή Αγορά Πολεμιδιών, πραγματοποίησε χθες ο Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του επιτελείου του, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του, είχε την ευχέρεια να ανταλλάξει απόψεις, με γεωργούς, κτηνοτρόφους, παραγωγούς και πωλητές, γύρω από τα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας.

Διαπίστωσε επίσης πως η αύξηση των καυσίμων και άλλων πρώτων υλών, αυξάνουν το κόστος παραγωγής των προϊόντων και συνεπώς τις τιμές που καλούνται να καταβάλουν οι καταναλωτές.

Την ίδια ώρα μειώνουν και τα περιθώρια κέρδους των παραγωγών.

Σε δηλώσεις του τόνισε ότι «δώσαμε τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις προς τους εργαζόμενους και τους παραγωγούς της Λαϊκής Αγοράς, πως για εμάς η αγροτική πολιτική είναι πάρα πολύ σημαντική».

Πρόσθεσε πως, «θα πράξουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να επιλύσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, για να μπορέσει η ύπαιθρος μας και γενικά ο αγροτικός τομέας να αναπτυχθεί».

Υπογράμμισε πως, τα δεδομένα που έχουν ενώπιον τους οι παραγωγοί, είναι πολύ άσχημα και υποφέρουν από μία σωρεία ζητημάτων.

«Οφείλουμε να τα λύσουμε άμεσα, ούτως ώστε η κυπριακή γη να ανθίσει ξανά», κατέληξε.

Λεωφόρος Δημήτρη Χριστόφια

Υπερασπίστηκε το έργο της διακυβέρνησης του τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, ο γγ του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου, στην τελετή μετονομασίας της λεωφόρου Γερίου σε λεωφόρο Δημήτρη Χριστόφια.

«Είναι γνωστό ότι ο Δημήτρης Χριστόφιας πολεμήθηκε, λοιδορήθηκε, κατηγορήθηκε ασύστολα όσο κανένας άλλος.

Κακολογήθηκε και δυσφημίστηκε όσο λίγοι. Διάφοροι επιχείρησαν να του φορτώσουν όλες τις παθογένειες και τα αδιέξοδα του συστήματος -ας μην ξεχνούμε άλλωστε, ότι ο Δημήτρης Χριστόφιας εκλέχθηκε στην Προεδρία του κράτους στην αυγή της μεγαλύτερης κρίσης που γνώρισε ποτέ ο παγκόσμιος καπιταλισμός και ειδικά στην Ευρώπη.

Επιχείρησαν να του φορτώσουν όλα τα χρονίζοντα προβλήματα του τόπου, όλες τις αδυναμίες, τις αστοχίες και τα λάθη της δημόσιας διοίκησης», ανέφερε ο Στέφανος Στεφάνου, προσθέτοντας ότι κάποιοι προσπάθησαν να τον κανιβαλίσουν και να τον ισοπεδώσουν, εργαλειοποιώντας ένα θλιβερό δυστύχημα, γεγονός που δεν συνέβη ποτέ και πουθενά σε κανένα ευνομούμενο κράτος.

«Και παρά το γεγονός ότι όλα αυτά, ψυχικά και συναισθηματικά τον τραυμάτισαν βαθιά, ο Χριστόφιας παρέμεινε μεγαλόκαρδος και μεγαλόψυχος, όπως έμαθε από μικρός να είναι και μάθαινε κι άλλους να είναι στη ζωή τους», ανέφερε, σημειώνοντας πως δυστυχώς, ακόμα και μετά τον θάνατό του διάφοροι συνεχίζουν να είναι «μικρόψυχοι και δειλοί έναντι του. Απέναντι στη μνήμη του».

Απέσυρε υποψηφιότητα ο Πρωτοπαπάς

Την απόφαση του να αποσύρει την υποψηφιότητα του για τις προεδρικές εκλογές ανακοίνωσε χθες ο Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς.

Η απόφαση του, όπως αναφέρει στην ανάρτηση του, λήφθηκε, έπειτα από τη διαπίστωσή του ότι οι πολίτες της Κύπρου δεν είναι ακόμα έτοιμοι να δεχθούν μια υποψηφιότητα με τα δικά του χαρακτηριστικά.

«Θεώρησα όμως καθήκον μου να φτάσω μέχρι εδώ για να μου δοθεί η δυνατότητα της εκφοράς ενός διαφορετικού πολιτικού λόγου.

Κολοκασίδης: Αισχρή η απαίτηση της Τουρκίας

Η αισχρή απαίτηση της Τουρκίας για «μερίδιο» από το κοίτασμα στο οικόπεδο 6 της κυπριακής ΑΟΖ δεν μας εκπλήσσει, αλλά δεν παύει να είναι απαράδεκτη, αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του, ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Κολοκασίδης, ο οποίος συνεχίζοντας επισημαίνει ότι απαράδεκτοι είναι και οι ψίθυροι για το «δικαίωμα» του κατοχικού καθεστώτος να έχει λόγο στα ενεργειακά της Κυπριακής Δημοκρατίας, μέσα σε συνθήκες εισβολής και κατοχής.

«Η Κύπρος έχει κάθε δικαίωμα να εκμεταλλευτεί τον φυσικό της πλούτ,ο ακόμα και πριν τη λύση του Κυπριακού και όσοι συζητούν για «περιουσιακά στοιχεία» των Τουρκοκυπρίων, βάζουν βούτυρο στο ψωμί της κατοχικής Τουρκίας να ζητά και τα ρέστα.

Έτσι και αλλιώς, η Τουρκία κρατεί υπό κατοχή επιστρεπτέα ελληνοκυπριακά περιουσιακά στοιχεία.

Και εν πάση περιπτώσει η Κυπριακή Δημοκρατία δεν είναι ελληνοκυπριακή αλλά de jure θεματοφύλακας όλων των Κυπρίων», αναφέρει.

ΠΗΓΗ: philenews.com

Προεδρικές εκλογές Κύπρου: Πάνω από 10.000 νέοι ψηφοφόροι στους εκλογικούς καταλόγους

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: