Ελεύθερο μετά από 20 χρόνια το «Ερπετό»: Ο διαβόητος Γάλλος σίριαλ κίλερ που έγινε σειρά στο Netflix* Δηλητηρίαζε και έκαιγε τα θύματά του [videos]

Στιγμιότυπο από την σειρά του Netflix




Ο Charles Sobhraj, ένας Γάλλος κατά συρροή δολοφόνος που ήταν υπεύθυνος για μια σειρά δολοφονιών σε ολόκληρη την Ασία τη δεκαετία του 1970, αποφυλακίστηκε μετά από σχεδόν 20 χρόνια στη φυλακή του Νεπάλ.

Ο Sobhraj, 78 ετών, εκδιώχθηκε από την Κεντρική Φυλακή στο Κατμαντού την Παρασκευή με μια βαριά φρουρούμενη αστυνομική συνοδεία προς το τμήμα μετανάστευσης, όπου θα περιμένει να ετοιμαστούν τα ταξιδιωτικά του έγγραφα.

Το ανώτατο δικαστήριο της χώρας είχε διατάξει την απελευθέρωση του Sobhraj, που καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη στο Νεπάλ, λόγω κακής υγείας, καλής συμπεριφοράς και έχοντας ήδη εκτίσει το μεγαλύτερο μέρος της ποινής του.

Η ισόβια κάθειρξη στο Νεπάλ είναι 20 χρόνια. Η διάταξη ορίζει επίσης ότι πρέπει να φύγει από τη χώρα εντός 15 ημερών.

Ο δικηγόρος του Sobhraj Gopal Siwakoti Chitan είπε στους δημοσιογράφους ότι η αίτηση για τα ταξιδιωτικά έγγραφα πρέπει να υποβληθεί από το τμήμα μετανάστευσης στη γαλλική πρεσβεία στο Νεπάλ, κάτι που μπορεί να πάρει κάποιο χρόνο.

Τα γραφεία είναι κλειστά το Σαββατοκύριακο για τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Το έγγραφο του δικαστηρίου ανέφερε ότι είχε ήδη εκτίσει περισσότερο από το 75 τοις εκατό της ποινής του, καθιστώντας τον κατάλληλο για αποφυλάκιση και αποκάλυψε ότι έχει καρδιακή νόσο.

 

Ο Γάλλος υπήκοος μεταφέρθηκε στη κράτηση μεταναστών, όπου τον συνόδευσαν μέσα φορώντας ιατρική μάσκα προσώπου, καφέ μάλλινο καπέλο και μπλε τζάκετ και τον συνόδευαν αστυνομικοί με αλεξίσφαιρα μπουφάν.

Το ανώτατο δικαστήριο του Νεπάλ αποφάσισε την Τετάρτη ότι έπρεπε να απελαθεί εντός 15 ημερών, αλλά ο δικηγόρος του αργότερα πρότεινε ότι αυτό μπορεί να καθυστερήσει λόγω προβλημάτων υγείας.

Η αστυνομία του Νεπάλ λίγο πριν ο Charles Sobraj αποφυλακιστεί στο Κατμαντού. EPA, NARENDRA SHRESTHA

 

«Μόλις οδηγηθεί στην υπηρεσία μετανάστευσης, τότε θα αποφασιστεί ποια θα είναι η επόμενη πορεία. Έχει πρόβλημα με την καρδιά του, επομένως θέλει να λάβει θεραπεία από το νοσοκομείο Gangalal», είπε στους δημοσιογράφους ο δικηγόρος Gopal Shiwakoti Chintan.

Το φίλμ «The Serpent»

Τα τρομακτικά εγκλήματα και οι συλλήψεις του Sobhraj ενέπνευσαν τη σειρά του Netflix του 2021 «The Serpent».

Βρίσκεται στη φυλακή στη δημοκρατία των Ιμαλαΐων από το 2003 για τη δολοφονία δύο βορειοαμερικανών τουριστών.

«Η συνεχής κράτηση του στη φυλακή δεν συνάδει με τα ανθρώπινα δικαιώματα του κρατούμενου», έγραφε ένα αντίγραφο της ετυμηγορίας.

«Εάν δεν υπάρχουν άλλες εκκρεμείς υποθέσεις εναντίον του για να τον κρατήσουν στη φυλακή, αυτό το δικαστήριο διατάσσει την αποφυλάκισή του μέχρι σήμερα και… την επιστροφή στη χώρα του εντός 15 ημερών».

Μετά από μια ταραγμένη παιδική ηλικία και πολλές ποινές φυλάκισης στη Γαλλία για μικροεγκλήματα, ο Sobhraj άρχισε να ταξιδεύει στον κόσμο στις αρχές της δεκαετίας του 1970 και κατέληξε στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, Μπανγκόκ.

Ο εγκληματίας χρηματοδότησε τον τρόπο ζωής του υποδυόμενος είτε πωλητή είτε έμπορο ναρκωτικών για να εντυπωσιάσει τους τουρίστες, τους οποίους στη συνέχεια έδινε αρκωτικά, λήστευε και συχνά δολοφονούσε.

Γοήτευε και γινόταν φίλος με τα θύματά του, πολλά από αυτά με δυτικού τύπου σακίδιο σε μια αναζήτηση πνευματικότητας, με τη βοήθεια της ταλαιπωρημένης ερωμένης και συνεργού του Marie-Andrée Leclerc.

Ενώ ισχυρίστηκε ότι οι δολοφονίες ήταν συχνά τυχαίες από υπερβολική δόση ναρκωτικών, αργότερα υποστηρίχθηκε από τους ανακριτές ότι το κίνητρό του για τον φόνο ήταν να φιμώσει τα θύματα που τον απείλησαν να τον εκθέσουν.

Τα θύματα του Sobhraj

Πιστεύεται ότι διέπραξε τον πρώτο του φόνο το 1975, μια 21χρονη γυναίκα από το Σιάτλ που ονομάζεται Teresa Knowlton. Το σώμα της βρέθηκε σε παραλία στην Πατάγια της Ταϊλάνδης φορώντας μπικίνι.

Αυτό ενέπνευσε το παρατσούκλι του δολοφόνου «The Bikini Killer».

Το επόμενο θύμα του ήταν ο Vitali Hakim, του οποίου το καμένο σώμα βρέθηκε στο δρόμο προς το θέρετρο Pattaya, ακολουθούμενο από τις Henk Bintanja και Cornelia Hemker, οι οποίες είχαν δηλητηριαστεί από τον Sobhraj και στη συνέχεια φρόντισε για την υγεία τους.

Ενώ έμεναν μαζί του, μετά από μια επίσκεψη της Γαλλίδας φίλη του Χακίμ, η Σαρμέιν Καρού απείλησε να τον εκθέσει και έτσι στραγγάλισε το ζευγάρι και έκαψε τα σώματά τους.

Δολοφόνησε τουλάχιστον δύο άλλους στην Ταϊλάνδη προτού καταφύγει στην Καλκούτα της Ινδίας, όπου σκότωσε τον μαθητή Avoni Jacob απλά για να πάρει το διαβατήριό του. Αργότερα δολοφόνησε τον Jean-Luc Solomon δηλητηριάζοντάς τον.

Το 1976, ο Sobhraj προσπάθησε να βάλει ναρκωτικά σε μια ομάδα 60 Γάλλων φοιτητών που έκαναν διακοπές στο Νέο Δελχί σε μια προσπάθεια να τους κλέψει διαβατήρια και μετρητά δίνοντάς τους υπνωτικά χάπια μεταμφιεσμένα σε αντιβιοτικά.

Αλλά αυτή τη φορά απέτυχε όταν το δηλητήριο άρχισε να λειτουργεί πολύ πιο γρήγορα από ό,τι περίμενε. Όταν οι πρώτοι μαθητές άρχισαν να πέφτουν εκεί που στέκονταν, οι άλλοι τρόμαξαν και κάλεσαν την αστυνομία. Καταδικάστηκε σε 12 χρόνια φυλάκιση.

Τελικά συνδέθηκε με περισσότερες από 20 δολοφονίες. Τα θύματά του στραγγαλίστηκαν, ξυλοκοπήθηκαν ή κάηκαν  και συχνά χρησιμοποιούσε τα διαβατήρια των ανδρών θυμάτων του για να ταξιδέψει στον επόμενο προορισμό του.

Ο Sobhraj ανέπτυξε το όνομα «The Serpent», από το οποίο πήρε το όνομα η σειρά του Netflix, από την ικανότητά του να αποκτά άλλες ταυτότητες για να αποφύγει τη δικαιοσύνη.

Συνελήφθη στην Ινδία το 1976, αφού ένας Γάλλος τουρίστας πέθανε από δηλητηρίαση σε ξενοδοχείο του Δελχί, και καταδικάστηκε σε 12 χρόνια για φόνο.

Ο Sobhraj πέρασε τελικά 21 χρόνια στη φυλακή, με ένα σύντομο διάλειμμα το 1986 όταν δραπέτευσε και συνελήφθη ξανά στην ινδική παράκτια πολιτεία Γκόα.

Απελευθερώθηκε το 1997, αποσύρθηκε στο Παρίσι αλλά επανεμφανίστηκε το 2003 στο Νεπάλ, όπου εντοπίστηκε στην τουριστική περιοχή του Κατμαντού και συνελήφθη.

Ένα δικαστήριο εκεί του επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης τον επόμενο χρόνο για τη δολοφονία του Αμερικανού τουρίστα Connie Jo Bronzich το 1975. Μια δεκαετία αργότερα κρίθηκε ένοχος επίσης για τη δολοφονία του Καναδού συντρόφου του Bronzich.

 

Στη φυλακή το 2008, ο Sobhraj παντρεύτηκε τη Nihita Biswas, η οποία είναι 44 χρόνια νεότερή του και κόρη του Νεπαλέζου δικηγόρου του.

Με πληροφορίες από dailymail.co.uk

8 μεγάλα «ψέματα» της παγκόσμιας ιστορίας: Ο Χριστός γεννήθηκε Άνοιξη, η Κλεοπάτρα δεν ήταν όμορφη, ο Παρθενώνας δεν ήταν λευκός…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: