Έκρηξη με τραυματίες στο Ντιγιαρμπακίρ μετά από επίθεση σε αστυνομικό όχημα: Οι τουρκικές αρχές «βλέπουν» τρομοκρατικό χτύπημα [video]

Λίγη ώρα μετά την έκρηξη στο Ντιγιαρμπακίρ. Photo screenshot via twitter En Son Haber, David Kime @CyberRealms1




Εκρηξη σε αστυνομικό όχημα σημειώθηκε στην περιοχή του Ντιργιαμπακίρ στη νοτιοανατολική Τουρκία, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για 9 τραυματίες αστυνομικούς .

Στην ανακοίνωση που έγινε από το γραφείο του νομάρχη στο Ντιργιαμπακίρ αναφέρθηκε ότι «τρομοκρατική επίθεση» πραγματοποιήθηκε με ανατίναξη αυτοκινήτου που ήταν σταθμευμένο στην άκρη του δρόμου κατά τη διάρκεια της διέλευσης του αστυνομικού οχήματος.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι εννέα άτομα στο τεθωρακισμένο μικρό λεωφορείο της αστυνομίας μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία για έλεγχο, ωστόσο, όπως αναφέρεται, «δεν υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή κανενός».

Η έκρηξη έγινε κοντά σε ζωοπανήγυρη περίπου 10 χιλιόμετρα νότια από το κέντρο της Ντιγιάρμπακιρ, της πρωτεύουσας και μεγαλύτερης πόλης της ομώνυμης επαρχίας, όπου το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού ανήκει στην κουρδική μειονότητα.

Δεν έχει υπάρξει ανάληψη της ευθύνης ως αυτό το στάδιο. Τον περασμένο μήνα, έκρηξη βόμβας στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης στοίχισε τη ζωή σε έξι ανθρώπους. Δεκάδες ύποπτοι, ανάμεσά τους μια γυναίκα από τη Συρία, συνελήφθησαν.

Η Τουρκία κατηγόρησε κούρδους αυτονομιστές αντάρτες για την ενέργεια, αλλά δεν υπήρξε ούτε σε αυτή την περίπτωση ανάληψη ευθύνης. Απεναντίας, τόσο το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) όσο και οι Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) αρνήθηκαν πως είχαν οποιαδήποτε ανάμιξη.

Το PKK διεξάγει ανταρτοπόλεμο εναντίον του τουρκικού κράτους από το 1984, κυρίως στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας. Πάνω από 40.000 άνθρωποι έχουν χαθεί στη σύρραξη αυτή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Opentv

Παραφρόνησε ο Ερντογάν με τον λαϊκό ξεσηκωμό υπέρ Ιμάμογλου: Έδωσε εντολή για έφεση και μεγαλύτερη ποινή

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: