Έφυγε η περίφημη Μπάρμπαρα Γουόλτερς: Έσπασε το “άβατο” των ανδρών στο τηλεοπτικό πεδίο των Ηνωμένων Πολιτειών

FILE PHOTO: epa04759404 US journalist and television personality, Barbara Walters exits the final episode of the Late Show with David Letterman, in New York, New York, USA, 20 May 2015. EPA, PETER FOLEY




Η Μπάρμπαρα Γουόλτερς (Barbara Walters), η πρωτοπόρος και μακροχρόνια παρουσιάστρια και ανταποκρίτρια του τηλεοπτικού δικτύου ABC News, που έσπασε τη “γυάλινη οροφή” και έγινε κυρίαρχη δύναμη σε έναν κλάδο που κάποτε κυριαρχούσαν οι άνδρες, πέθανε. Ήταν 93.

Η Walters εντάχθηκε στο ABC News το 1976, και έγινε η πρώτη γυναίκα παρουσιάστρια σε βραδινό πρόγραμμα ειδήσεων. Τρία χρόνια αργότερα, έγινε συμπαρουσιάστρια της εκπομπής «20/20» και το 1997 ξεκίνησε την επίσης πρωτοπόρα εκπομπή «The View».

Σε μια καριέρα που διήρκεσε πέντε δεκαετίες, ο Walters κέρδισε 12 βραβεία Emmy, 11 από αυτά όταν ήταν στο ABC News.

Έκανε την τελευταία της εμφάνιση ως συμπαρουσιάστρια του “The View” το 2014, αλλά παρέμεινε εκτελεστική παραγωγός της εκπομπής και συνέχισε να κάνει κάποιες συνεντεύξεις και ειδικές αποστολές για το ABC News.

«Δεν θέλω να εμφανιστώ σε άλλο πρόγραμμα ή να ανέβω σε άλλο βουνό», είπε τότε. «Θέλω να καθίσω σε ένα ηλιόλουστο χωράφι και να θαυμάσω τις πολύ ταλαντούχες γυναίκες — και εντάξει, μερικούς άντρες επίσης — που θα πάρουν τη θέση μου», είχε δηλώσει.

Η Barbara Jill Walters γεννήθηκε στη Βοστώνη στις 25 Σεπτεμβρίου 1929 από τους Dena και Louis “Lou” Walters. Ο πατέρας της εργαζόταν στις σόου μπίζνες ως πράκτορας κρατήσεων και παραγωγός νυχτερινών κέντρων και ανακάλυψε τους κωμικούς Φρεντ Άλεν και Τζακ Χέιλι, οι οποίοι θα πρωταγωνιστούσαν αργότερα ως ο Tin Man στην κλασική ταινία “The Wizard of Oz”.

Μεγαλώνοντας γύρω από διασημότητες δίδαξε σε μια νεαρή Μπάρμπαρα ένα μάθημα στο οποίο βασιζόταν σε όλη τη διάρκεια της καριέρας της.

“Τους έβλεπα στη σκηνή να κοιτάζουν μονόπλευρα και έξω από τη σκηνή να φαίνονται συχνά πολύ διαφορετικοί. Άκουγα τους γονείς μου να μιλούν γι ‘αυτούς και ήξερα ότι παρόλο που αυτοί οι ερμηνευτές ήταν πολύ ξεχωριστοί άνθρωποι, ήταν επίσης άνθρωποι με πραγματικά προβλήματα”, είπε ο Walters. σε μια συνέντευξη το 1989 στην Ακαδημία Τεχνών & Επιστημών της Τηλεόρασης.

«Μπορώ να τρέφω σεβασμό και θαυμασμό για διάσημους ανθρώπους, αλλά ποτέ δεν είχα μια αίσθηση φόβου ή δέους».

Στα απομνημονεύματά της το 2008 με τίτλο “Audition”, η Walters αποκάλυψε ότι πήρε τη φιλοδοξία της να πετύχει από τη μεγαλύτερη αδερφή της, Jacqueline, η οποία γεννήθηκε με αναπτυξιακή αναπηρία.

«Η κατάστασή της άλλαξε επίσης τη ζωή μου», έγραψε η Walters. “Νομίζω ότι ήξερα από πολύ νωρίς ότι κάποια στιγμή η Jackie θα γινόταν η ευθύνη μου. Αυτή η συνειδητοποίηση ήταν ένας από τους κύριους λόγους που με ώθησαν να δουλέψω τόσο σκληρά. Αλλά τα συναισθήματά μου ξεπέρασαν την οικονομική ευθύνη”, έγραψε…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: