Κοιμούνται όλοι: Δεν δόθηκε ποτέ συγκατάθεση της Λευκωσίας για έργα στο γήπεδο Τσετίνκαγια, λέει ο Κασουλίδης

FILE PHOTO: Άνδρας της δύναμης της ΟΥΝΦΙΚΥΠ. Photo ΚΥΠΕ




Ουδέποτε δόθηκε η συγκατάθεση της Λευκωσίας για τη διεξαγωγή εργασιών στο γήπεδο της Τσετίνκαγια, στη νεκρή ζώνη, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης.

Σημείωσε, ωστόσο, ότι εάν τα Ηνωμένα Έθνη επιτύχουν τερματισμό των έργων, τότε η αντίδραση του κατοχικού στρατού δεν θα είναι προς την Ουνφικύπ, αλλά εναντίον της Ελληνοκυπριακής πλευράς.

Μιλώντας στο ΡΙΚ και αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο κύριος Κασουσίδης υπογράμμισε πως στην παρούσα φάση, η προσπάθεια της κυβέρνησης επικεντρώνεται στην αποτροπή της τουρκικής επιδίωξης για αναβάθμιση του ψευδοκράτους.

  • Επεσήμανε ότι το συγκεκριμένο ζήτημα, ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζήτησε με τον Ινδό υπουργό Εξωτερικών.

Ο Ιωάννης Κασουλίδης ανέφερε, παράλληλα, ότι η Ινδία έχει τη δυνατότητα να συμβάλει στην προσπάθεια αποτροπής των τουρκικών μεθοδεύσεων, για αναβάθμιση του ψευδοκράτους μέσω αφρικανικών κρατών.

Εξήγησε, μάλιστα, πως το Νέο Δελχί διατηρεί πρεσβείες σε τριάντα – οκτώ αφρικανικές χώρες, στις οποίες έχει σημαντική επιρροή, μέσω ανθρωπιστικών προγραμμάτων τα οποία αναπτύσσει. Ως εκ τούτου – σημείωσε – η Ινδία θα μπορούσε να προωθήσει κατά τρόπο αποτελεσματικό, τις θέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Νουρής: Εξαιρετικής σημασίας το πλαίσιο συμφωνίας Κύπρου – Ινδίας για μετανάστευση: Διευθετείται η επιστροφή παράτυπων μεταναστών

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: