Αρωμα ελληνικών Χριστουγέννων στο Good Morning America: Η Μαρία Λόη έφτιαξε κουραμπιέδες με τον Τζορτζ Στεφανόπουλος [video]

Maria Loi and George Stefanopoulos in Good Morning America




Άρωμα ελληνικών Χριστουγέννων είχε το Good Morning America (GMA) μία από τις εκπομπές με τις υψηλότερες τηλεθεάσεις στις ΗΠΑ και κεντρικούς παρουσιαστές τους  Robin Roberts, Τζορτζ Στεφανόπουλος, Michael Strahan και Ginger Zee.

Η παγκοσμίως γνωστή σεφ Μαρία Λόη παρουσίασε τους μοναδικούς της κουραμπιέδες στο αμερικανικό κοινό έχοντας στο πλάι της τον Τζορτζ Στεφανόπουλος και την σύζυγό του, ηθοποιό Ali Wentworth.

Η ελληνίδα σεφ εξήγησε γιατι προτιμά το ελαιόλαδο από το βούτυρο καθώς και τη χρησιμότητα της κανέλλας στον ανθρώπινο οργανισμό. «Ξέρετε γιατί  την χρησιμοποιούν οι Ελληνες από τα αρχαία χρόνια. Επειδή μειώνει τους γλυκαιμικούς δείκτες» λέει ενώ συνιστά στους θεατές να βεβαιωθούν ότι θα χρησιμοποιήσουν στη συνταγή μόνο ελληνικό μέλι.

Το κοινό μάλλον ενθουσιάστηκε από την ανάμειξη του baking powder με το αλεύρι, ενώ δεν ξέρουμε που το άκουσε η σύζυγος του Στεφανόπουλος αλλά θεωρεί, και το είπε πειράζοντας και τον σύζυγό της, ότι το baking powder στην Ελλάδα θεωρείται αφροδισιακό…

Η συνταγή

1,5 φλιτζάνι καβουρτισμένα αμύγδαλα

1, 5 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1/2 φλιτζάνι νερό

1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη

1/2 φλιτζάνι κονιάκ

1/2 κουταλιά της σούπας αλεσμένη κανέλα

3 κουταλιές της σούπας μέλι

2,5  κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Ζάχαρη άχνη, όσο χρειάζεται, για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 350 F.

Τοποθετήστε τα αμύγδαλα σε ένα δίσκο με λαδόκολλα και καβουρντίστε για περίπου 10 λεπτά ή έως ότου ψηθούν τα αμύγδαλα γυρίζοντας στα μισά — προσέχετε για να βεβαιωθείτε ότι τα αμύγδαλα δεν θα καούν.

Βγάζετε από το φούρνο, αφήνετε τα αμύγδαλα να κρυώσουν, τα βάζετε στο μπολ του πολυμίξερ και τα αλέθετε.

Προσθέστε το ελαιόλαδο, το νερό και την ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και χτυπάτε μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη και τα υλικά να ενωθούν πλήρως σε ένα κρεμώδες μείγμα. Προσθέστε το κονιάκ, την κανέλα και το μέλι και ανακατέψτε ώστε να ενωθούν πλήρως.

Μετρήστε 1 φλιτζάνι αλεύρι, προσθέστε το μπέικιν πάουντερ σε αυτό το φλιτζάνι, ανακατεύοντας για να ενωθούν πλήρως. Μετά κοσκινίζουμε το μείγμα του αλευριού και του μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε σιγά σιγά στον κάδο του μίξερ. Ανακατεύουμε σε χαμηλή-μέτρια ρύθμιση.

Μετρήστε 2 φλιτζάνια αλεύρι, κοσκινισμένο, και συνεχίστε να τα προσθέτετε στον κάδο του μίξερ, για να σχηματιστεί η ζύμη. Προσθέστε τα αμύγδαλα στο μίξερ, μετά κοσκινίστε το τελευταίο φλιτζάνι αλεύρι και προσθέστε σιγά σιγά στο μπολ (μπορεί να μην το χρειαστείτε όλο).

Η ζύμη πρέπει να είναι σφιχτή, αλλά ελαστική πρέπει να κολλάει μεταξύ τους όταν την πιέζετε, αλλά να έχει μια εύθρυπτη υφή. Αφήστε τη ζύμη να «ξεκουραστεί» για τουλάχιστον 15 λεπτά πριν σχηματίσετε μπισκότα. Εάν το επιτρέπει ο χρόνος, αφήστε τη ζύμη για 30 λεπτά στο ψυγείο πριν σχηματίσετε μπισκότα.

Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι της σούπας, απλώστε τη ζύμη σε ένα δίσκο λαδόκολλας και πλάθετε σε στρογγυλά ή μισοφέγγαρα, αφήνοντας κενό μεταξύ τους.

Ψήστε στους 350 F για 10 έως 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά, μετά πασπαλίζουμε ελαφρά με τη ζάχαρη ζαχαροπλαστικής και αφήνουμε να απορροφηθεί.

Μόλις κρυώσουν τα μπισκότα, πασπαλίστε τη ζάχαρη άχνη από πάνω τους μέχρι να επικαλυφθούν πλήρως.

Αποθηκεύστε σε αεροστεγές δοχείο στρωμένο με λαδόκολλα και απολαύστε.

You belong in Athens: Η ταινία που αποθεώνει την Αθήνα σε όλο τον κόσμο κάνει στάση στην Times Square της ΝΥ [εικόνες, βίντεο]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: