Υπέροχες γεύσεις Ελλάδας και στο Ντουμπάι από την πρέσβειρα της μεσογειακής διατροφής Μαρία Λόη [video]




Συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Dubai one έδωσε η διάσημη ελληνίδα σεφ Μαρία Λόη που διαπρέπει διεθνώς.

Η πρέσβειρα της μεσογειακής διατροφής στις ΗΠΑ και όχι μόνο, μίλησε για την εγγύτητα της μεσογειακής και ελληνικής κουζίνας με αυτή του Ντουμπάι.

«Ολα βασίζονται στα υλικά. Από τη διατροφή των βεδουϊνων έως την ελληνική κουζίνα», εξήγησε.

Η Μαρία Λόη περιέγραψε πώς ένας στίχος του Καβάφη την ενέπνευσε να κάνε το μεγάλο βήμα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και να ασχοληθεί με αυτό που πραγματικά αγαπά, δηλαδή τη διατροφή και τη μαγειρική. Γιατί αυτό άλλωστε συνιστά και την αγάπη προς τους ανθρώπους, όπως λέει.

Πρόσφατα, στις 16 Φεβρουαρίου, η Μαρία Λόη κέρδισε μάλιστα το βραβείο Taste Awards για την Καλύτερη Σεφ τηλεοπτικής σειράς.

Οι συνταγές της κατακτούν και πωλούνται στις μεγαλύτερες αγορές ενώ η ίδια, υπέρμαχος της μεσογειακής διατροφής διαφημίζει με τον καλύτερο τρόπο τα αγνά προϊόντα της Ελλάδας. Μότο της… μια υγιεινή μπουκιά τη φορά….

Πολυβραβευμένη, ταλαντούχα, παντα χαμογελαστή. Τα πιάτα της στο εστιατόριό της loi estiatorio στο Μανχάτταν έχουν γευτεί επώνυμοι άνθρωποι από όλο τον κόσμο.

Εκτός όμως από τα λαμπερά φώτα, τους διάσημους επισκέπτες αλλά και τις παγκόσμιες διακρίσεις, η Μαρία Λόη κάνει αθόρυβα ένα μεγάλο έργο προσφέροντας απλόχερα την αγάπη της στα παιδιά του κόσμου που έχουν ανάγκη. Μέσα από το ίδρυμα που έχει κάνει με όνομα το Λουκούμι, προσφέρει γεύματα αγάπης, κάνει δωρεές, δίνει υποτροφίες και συμμετέχει σε πολλές δράσεις που έχουν να κάνουν με παιδιά που τόσο αγαπά.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Chef Maria Loi (@chefmarialoi)

 

Είναι προπομπός για τα Όσκαρ; Η ταινία «Oppenheimer» κέρδισε τρία βραβεία Σωματείου των Αμερικανών Ηθοποιών (SAG)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: