Ανθρωποκυνηγητό για λιποτάκτη του ρωσικού στρατού που επιτέθηκε με πολυβόλο σε αστυνομικούς: 20 χλμ από τα σύνορα με Ουκρανία [videos]

FILE PHOTO Μπλόκα της Ρώσικης αστυνομίας via Twitter




Η αστυνομία στην περιοχή του Ροστόφ της Ρωσίας αναζητά έναν ύποπτο λιποτάκτη του ρωσικού στρατού που πυροβόλησε αστυνομικούς στη νότια ρωσική πόλη Νοβοσαχτίνσκ, 20 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ουκρανία, σήμερα Τρίτη, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας, με στολή παραλλαγής, πυροβόλησε εναντίον αστυνομικών “με πολυβόλο” αφού βγήκε από μια δασώδη περιοχή στα περίχωρα της πόλης στην περιοχή Ροστόφ της νότιας Ρωσίας, κοντά στις εγκαταστάσεις τελωνείου. Τραυμάτισε δυο αστυνομικούς.

Σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Mash, ο άνδρας είναι ύποπτος για λιποταξία από τον ρωσικό στρατό.

  • Σχολεία,  νηπιαγωγεία, παιδικοί σταθμοί  καθώς και ορισμένοι δρόμοι εντός και εκτός της πόλης έχουν κλείσει, με τις τοπικές αρχές να συμβουλεύουν τους κατοίκους να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους.

«Λαμβάνονται μέτρα στην πόλη για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη που πραγματοποίησε την επίθεση σε αστυνομικούς. Ως εκ τούτου, αυτή τη στιγμή είναι απαραίτητο να φύγετε από τους δρόμους, να καταφύγετε σε εσωτερικούς χώρους και να μην επιχειρήσετε να συμμετάσχετε στη σύλληψη του υπόπτου μόνοι σας», είπαν.

Οι ανησυχίες για την ασφάλεια στην πόλη, η οποία απέχει μόλις 20 χιλιόμετρα από τα ουκρανικά σύνορα, ακολουθούν ένα κύμα επιθέσεων σε ρωσικό έδαφος που πιστεύεται ότι πραγματοποιήθηκαν από τον ουκρανικό στρατό καθώς η τακτική του Κιέβου στον πόλεμο συνεχίζει να αλλάζει ταχύτητα.

Οι ρωσικές συνοριακές περιοχές συνεχίζουν να αισθάνονται τις επιπτώσεις της σύγκρουσης, με δορυφορικές εικόνες τον περασμένο μήνα να δείχνουν να σκάβονται χαρακώματα και να δημιουργούνται οδοφράγματα στη συνοριακή περιοχή του Μπέλγκοροντ.

Ωστόσο, ο πυροβολισμός της Τρίτης στο Νοβοσαχτίνσκ είναι η πρώτη ύποπτη περίπτωση ενός λιποτάκτη που επέστρεψε στη Ρωσία και πυροβόλησε κατά των αξιωματούχων ασφαλείας.

 

 

Με πληροφορίες από SkyNews/ The Moscow Times

 

Πιο βαθιά μέσα στη Ρωσία: Νέα Ουκρανική «κόλαση» με drone στην αεροπορική βάση Κουρσκ – Οι Ουκρανοί δεν λένε ούτε στους συμμάχους πως το κάνουν [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: