Η Le Monde «φιλοτεχνεί» τον Κυριάκο Βελόπουλο: Ο θαυμαστής του Τραμπ με τις «θαυματουργές» τηλεπωλήσεις που θέλει θανατική ποινή και ξερονήσια για μετανάστες

File Photo Ο Κυριάκος Βελόπουλος κατά τη διάρκεια παλαιότερης εκπομπής τηλεπωλήσεων στον τηλεοπτικό σταθμό alert. Photo via alert




Στη συνδρομητική έκδοση της Le Monde, δημοσιεύεται ένα συλλογικό άρθρο που περιλαμβάνει ανταποκρίσεις από διάφορες χώρες υπό τον τίτλο «Ευρωεκλογές: η Ακροδεξιά, ένας ετερόκλητος γαλαξίας από δεκατρία πορτρέτα».

Επισημαίνει, ότι οι κοινοβουλευτικές ομάδες Ευρωπαίοι Συντηρητικοί και Μεταρρυθμιστές (ECR) και Ταυτότητα και Δημοκρατία (ID), οι οποίες συγκεντρώνουν μεγάλο αριθμό εθνικιστών και λαϊκιστών ευρωβουλευτών, θα μπορούσαν να σημειώσουν άνοδο στις ευρωεκλογές, που έχουν προγραμματιστεί για τις 6-9 Ιουνίου.

Αυτοί αναμένεται να είναι οι νικητές των ευρωεκλογών που θα διεξαχθούν από τις 6 έως τις 9 Ιουνίου. Ενώ στη Γαλλία η τελευταία δημοσκόπηση της Ipsos δείχνει τον Jordan Bardella, επικεφαλής της λίστας του κόμματος Εθνική Συσπείρωση (RN), ως νικητή (με 32%) στο τέλος της εκλογικής διαδικασίας, η ίδια τάση παρατηρείται σε όλη την Ευρώπη.

Οι δημοσκοπήσεις προβλέπουν μια άνοδο των κομμάτων που τοποθετούνται στα δεξιά των παραδοσιακών συντηρητικών σχηματισμών που συγκεντρώνονται, στο Στρασβούργο, στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (PPE), τη μεγαλύτερη ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με 177 έδρες από τις 705 

Περισσότεροι από πριν, οι εθνικιστές, οι λαϊκιστές, οι εξτρεμιστές και άλλοι ανελεύθεροι θα μπορούσαν επίσης να έχουν μεγαλύτερη επιρροή στη διακυβέρνηση της Ένωσης στην επόμενη νομοθετική περίοδο. Έναν μήνα πριν από την ψηφοφορία, η Le Monde δίνει μια εικόνα της σύνθετης φύσης αυτού του γαλαξία εκτός Γαλλίας, μέσα από τα προφίλ αρκετών από τους επικεφαλής των λιστών που θα διεκδικήσουν την ψήφο των Ευρωπαίων πολιτών στα 27 κράτη μέλη.

Σε αυτό το πλαίσιο, υπό τον μεσότιτλο «Κυριάκος Βελόπουλος, αρχηγός της Ελληνικής Λύσης, Ελλάδα, 58 ετών» δημοσιεύεται ανταπόκριση της Marina Rafenberg από την Αθήνα.

Θαυμαστής του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump, ο αρχηγός του ακροδεξιού κόμματος Ελληνική Λύση, Κυριάκος Βελόπουλος, χρησιμοποιεί το σύνθημα «Να κάνουμε την Ευρώπη χριστιανική» και κάνει εκστρατεία κατά της «παράνομης» μετανάστευσης. Κοντά στην Ορθόδοξη Εκκλησία, η Ελληνική Λύση ψήφισε κατά του γάμου για όλους τον Φεβρουάριο.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος μάλιστα πρόσφατα απεφάνθη ότι οι Συντηρητικοί βουλευτές που ψήφισαν αυτόν τον νόμο δεν θα έπρεπε να πάνε στην εκκλησία το Πάσχα. Σε αυτό απάντησε ο επικεφαλής της Εκκλησίας της Ελλάδας, Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος: «Αυτές οι ημέρες είναι άγιες και δεν πρέπει να τις αμαυρώνουμε με επιπολαιότητες».

  • Ο αρχηγός της Ελληνικής Λύσης επιθυμεί επίσης την επαναφορά της θανατικής ποινής, την αποστολή των παράνομων μεταναστών σε ακατοίκητα νησιά μέχρι την απέλασή τους και βρίσκεται σε πόλεμο με τις ΜΚΟ που υπερασπίζονται τους εξόριστους.

Υπερασπίζεται επίσης τις πολιτικές του Ούγγρου Πρωθυπουργού Viktor Orban: «Ανέλαβε τα ηνία μιας χώρας που ακολουθούσε τις εντολές του ΔΝΤ και κατάφερε να εξασφαλίσει ότι η οικονομία της παρήγαγε πρωτογενή πλεονάσματα. Και ναι, μου αρέσει η μεταναστευτική του πολιτική: δίνει προτεραιότητα στα συμφέροντα της χώρας του», είχε δηλώσει στον ιστότοπο Politico το 2019.

Αν και αρνείται ότι είναι φιλορώσος, γοητεύεται κάπως από ισχυρούς άνδρες, όπως ο Πρόεδρος Vladimir Putin και έχει προβεί σε σχόλια που τροφοδότησαν πολεμική, εκτιμώντας ότι η Ουκρανία δεν είναι φιλική χώρα επειδή εξοπλίζεται με τουρκικά drones. Υπήρξε πάντα αντίθετος με την αποστολή όπλων στην Ουκρανία.

  •  Ο Κυριάκος Βελόπουλος γίνεται γνωστός, πριν δημιουργήσει το δικό του κόμμα το 2016, μέσω προγραμμάτων τηλεμάρκετινγκ σε ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια: εκεί πουλά συμπληρώματα διατροφής, «θαυματουργές» θεραπείες κατά της νόσου Αλτσχάιμερ, την κατάθλιψη ή τη φαλάκρα, καθώς και αποκλειστικά αντίγραφα των χειρόγραφων επιστολών του Ιησού Χριστού ή το δικό του βιβλίο «Η Ελλάδα αιμορραγεί», στο οποίο καταγγέλλει τη διαφθορά της ελληνικής κοινωνίας σε όλα τα επίπεδα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, το κόμμα του φαίνεται να συγκεντρώνει ποσοστό άνω του 10% στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές που θα πραγματοποιηθούν από τις 6 έως τις 9 Ιουνίου. Διαθέτει ήδη δώδεκα βουλευτές στο ελληνικό κοινοβούλιο και έναν ευρωβουλευτή στην ομάδα των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (ECR), δίπλα στους Ιταλούς των Fratelli d’Italia και τους Ισπανούς του Vox- καταλήγει το δημοσίευμα

Le Monde [Elections européennes: la droite extrême, une galaxie composite en treize portraits]

Η διάσπαση της Αριστεράς εν όψει των Ευρωεκλογών εγείρει φόβους για το χειρότερο: Ο «νέος ΣΥΡΙΖΑ» υπό τον Στέφανο Κασσελάκη δεν τραβά, οι “διασπαστές” το ίδιο…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: