Ξεπέρασαν την κόκκινη γραμμή “οι ακτιβιστές” της Just Stop Oil: Συνελήφθη ο αρχηγός τους-Σχεδίαζαν να αποκλείσουν αυτοκινητοδρόμους

Ο συλληφθείς Roger Hallam via facebook




Ο αρχηγός της Just Stop Oil συνελήφθη χθες το βράδυ μαζί με άλλους δύο οικολογικούς ακτιβιστές ενόψει μιας προγραμματισμένης ημέρας χάους.

Ο Ρότζερ Χάλαμ, 56 ετών, οδηγήθηκε για ανάκριση αφού η αστυνομία ενημερώθηκε ότι η ομάδα του σχεδίαζε να κλιμακώσει με στόχο τις γέφυρες του αυτοκινητόδρομου Μ25 και να σταματήσει την κυκλοφορία, ανέφερε η Sun χθες το βράδυ.

Ο κ. Hallam δεν ήταν στο σπίτι όταν έφτασε η αστυνομία για να τον συλλάβει, αλλά αργότερα ανακοινώθηκε ότι ένας 56χρονος συνελήφθη ως ύποπτος για συνωμοσία με στόχο τη δημόσια ενόχληση.

Η ομάδα του σχεδίαζε καθημερινή δράση μέχρι τα Χριστούγεννα, με ένα μέλος να καυχιέται: «Είναι σχεδόν αδύνατο να σταματήσει».

Ο κ. Hallam, ο οποίος ήταν επίσης συνιδρυτής του Extinction Rebellion, είπε: «Είναι δυνητικά η πιο σημαντική πράξη πολιτικής ανυπακοής εδώ και δεκαετίες».

Η National Highways έχει πλέον εξασφαλίσει διαταγή για να σταματήσει τους διαδηλωτές να διακόπτουν το δρόμο, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσαν να βρεθούν αντιμέτωποι με τη φυλακή.

Η διαμαρτυρία στον αυτοκινητόδρομο θα μπορούσε να κοστίσει στην οικονομία εκατομμύρια λίρες.

Η National Highways είπε στη Sun: «Η National Highways παραμένει δεσμευμένη να κάνει ό,τι μπορεί για να προσπαθήσει να αποτρέψει την παράνομη πράξη διαμαρτυρίας και να τιμωρήσει όλους όσους παραβιάζουν τις διαταγές ασφαλιστικών μέτρων».

Mε πληροφορίες από dailymail.co.uk
Ελλάδα Αθήνα 

Οι ξένοι αγοραστές “παλεύουν” για εξοχικές κατοικίες και οίκους ευγηρίας στην Ελλάδα: Αλλά αν θέλετε να πάρετε, πρέπει να βιαστείτε…

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: