Ξεφεύγει ο Μασκ: Τελεσίγραφο απόλυσης στους εργαζομένους μέσω email* Δουλέψτε ακραία σκληρά ή φύγετε

FILE PHOTO: O Elon Musk μιλά στην σύνοδο του B20 στην Ινδονησία. EPA, MAST IRHAM




Σε όλο και πιο αυταρχικές μεθόδους καταφεύγει ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter, Έλον Μασκ.

Το τελευταίο του κατόρθωμα: Εδωσε στους υπαλλήλους τους προθεσμία – τελεσίγραφο μέχρι το βράδυ της Πέμπτης για να δεσμευτούν ότι θα προσωρήσουν σε «εξαιρετικά σκληρή» εργασία ή αλλιώς να εγκαταλείψουν την εταιρεία.

Τη νέα εντολή Μασκ απεκάλυψε αντίγραφο εσωτερικού e- mail διακινήθηκε αργά τη νύχτα της Τετάρτης από τον δισεκατομμυριούχο προς εργαζομένους.

Το αντίγραφο του e -mail περιήλθε στη κατοχή της Washington Post, η οποία και πρώτη δημοσίευσε το θέμα.

«Στο μέλλον, για να δημιουργήσουμε ένα πρωτοποριακό Twitter 2.0 και για να πετύχουμε σε έναν όλο και πιο ανταγωνιστικό κόσμο, θα χρειαστεί να είμαστε «εξαιρετικά σκληροπυρηνικοί», έγραφε ο Μασκ στο σημείωμα.

«Αυτό θα σημαίνει να δουλεύεις πολλές ώρες σε υψηλή ένταση. Μόνο με εξαιρετικές επιδόσεις θα πάρετε βαθμό που περνά τις εξετάσεις».

Στο σημείωμα, ο Μασκ περιγράφει ότι το Twitter θα έχει κινητήρια δύναμη πολύ περισσότερο συνεδόμενη με τη μηχανική και στη συνέχεια πετάει προς το προσωπικό το τελεσίγραφο. «Εάν είστε βέβαιοι ότι θέλετε να γίνετε μέρος του νέου Twitter, κάντε κλικ στο “ναι” στον παρακάτω σύνδεσμο”.

Ο σύνδεσμος κατευθύνει τον χρήστη σε διαδικτυακή φόρμα (με άγνωστο περιεχόμενο περαιτέρω βασανιστηρίων…)

Ο Μασκ ξεκαθάρισε ότι όποιος υπάλληλος δεν το έχει πράξει μέχρι τις 5 μ.μ. (ώρα ανατολικών Πολιτειών ΗΠΑ) της Πέμπτης θα λάβει αποζημίωση τριών μηνών.

«Όποια απόφαση κι αν πάρετε», είπε ο Μασκ στο σημείωμα, «σας ευχαριστώ για τις προσπάθειές σας να κάνετε το Twitter επιτυχημένο».

Το νέο email τιτλοφορείται «Σταυροδρόμι»  και έρχεται σε μία χρονική στιγμή που Μασκ συγκρούεται σφοδρά, τόσο δημοσίως όσο και ιδιωτικώς με υπαλλήλους του Twitter σχετικά με την προσέγγισή του στη διαχείριση της εταιρείας.

Σημειωτέον ότι πολύ πρόσφατα ο Μασκ καρατόμησε κορυφαία στελέχη του Twitter και απέλυσε το διοικητικό συμβούλιο και περίπου το μισό προσωπικό.

Με πληροφορίες από CNN

Οταν οι διαφημιστές έχουν κέφια: Η χριστουγεννιάτικη διαφήμιση που φέρνει κλαυσίγελο συγκίνησης στους Βρετανούς

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: