Βρετανός καλλιεργεί μέσα σε κελί στην Οξφόρδη το «φυτό της αυτοκτονίας», το πιο τοξικό του πλανήτη [video]

Φωτογραφία από βίντεο




Ένας ιδιόρρυθμος Βρετανός φύτεψε και καλλιεργεί στον κήπο του το «πιο επικίνδυνο φυτό του κόσμου» γνωστό και ως «φυτό αυτοκτονίας» , το «τσίμπημα» του οποίου προκαλεί πόνο που μοιάζει σαν «έγκαυμα με καυτό οξύ και ταυτόχρονα ηλεκτροπληξία».

Ο Daniel Emlyn-Jones, 49 ετών, αποφάσισε να μεγαλώσει το Gympie-Gympie στο σπίτι του – όπου και βρίσκεται σε ένα κλουβί με ένδειξη κινδύνου από έξω.

Το φυτό, που ονομάζεται επίσημα Dendrocnide Moroides, ή Θαμνώδης δεντροτσουκνίδα είναι ικανό να βασανίζει τα θύματά του «για πάνω από ένα χρόνο εάν δεν αφαιρεθούν απότο δέρμα οι αιχμηρές του «τρίχες» – ακόμη και να οδηγήσει σε αυτοκτονία σε ορισμένες περιπτώσεις.

Ένας άνδρας, σημειώνει το βρετανικό ταμπλόϊντ, φέρεται ότι τρελάθηκε από τον πόνο όταν χρησιμοποίησε θάμνο της τσουκνίδας ως χαρτί υγείας και αυτοπυροβολήθηκε. Που και πότε άγνωστο…

Το Dendrocnide moroides, Gympie-Gympie, ή όπως είναι κοινώς γνωστό στην Αυστραλία «το δέντρο που τσιμπάει», είναι ένα φυτό της οικογένειας της τσουκνίδας Urticaceae που βρίσκεται σε περιοχές τροπικών δασών της Μαλαισίας και της Αυστραλίας. Φημίζεται, αναφέρει η Wikipedia, για το εξαιρετικά οδυνηρό και μακροχρόνιο τσίμπημα του.

Ο θάμνος, που απαντάται επίσης ως «τσίμπημα του αστραγάλου», μπορεί να φτάσει έως και 4,5 μέτρα αν και συνήθως δεν ξεπερνά το ενα μέτρο.

Οι παρενέργειες της τσουκνίδας οδήγησαν μάλιστα ορισμένους ερευνητές να εγκαταλείψουν τη μελέτη της.

Ο κ. Emlyn-Jones, διαδικτυακός δάσκαλος από την Οξφόρδη, λέει: «Δεν θέλω να φαίνομαι χαζός. Το κάνω με μεγάλη ασφάλεια. Μερικοί βοτανικοί κήποι έχουν αυτά τα φυτά ως ενδιαφέροντα δείγματα».

Το «φυτό αυτοκτονίας» είναι το πιο τοξικό είδος αυστραλιανών δέντρων και ένα από τα πιο δηλητηριώδη φυτά στη χώρα

Το κεντρί.

Η τοξική τσουκνίδα έχει μικρές τρίχες που χορηγούν μια ισχυρή νευροτοξίνη σε όποιον τρυπήσουν.

Ο μικρός βολβός στην άκρη των τριχών που τσιμπάει σπάει και διεισδύει στο δέρμα για να την απελευθερώσει.

Οι τρίχες μπορούν να ενσωματωθούν στο δέρμα και να προκαλέσουν βασανιστικό πόνο στον άνθρωπο για εβδομάδες ή ακόμη και μήνες.

Η τραυματισμένη περιοχή καλύπτεται με μικρές, κόκκινες κηλίδες που ενώνονται για να σχηματίσουν ένα κόκκινο, πρησμένο φλύκταινα, σε πιο σοβαρές περιπτώσεις ένα υγρό θα στάζει από το δέρμα.

Ο Βρετανός λέει ότι μεγάλωσε το επικίνδυνο φυτό επειδή «βαριόταν λίγο τα γεράνια» και ήθελε να προσθέσει «λίγο ενθουσιασμό» στο χόμπι του για την κηπουρική.

Είπε: «Απλώς σκέφτηκα ότι θα προσθέσει λίγο δράμα στην κηπουρική μου. Πήρα τους σπόρους μου από μια εταιρεία στην Αυστραλία, κόστισαν περίπου 60 δολάρια Αυστραλίας, επομένως δεν ήταν φθηνοί.

«Αφού μεγάλωσα τις μπανάνες μου στον μπροστινό κήπο, σκέφτηκα ότι το φυτό Gympie-Gympie θα κρατούσε τα πράγματα ενδιαφέροντα. Τα φύτεψα την άνοιξη, οπότε χρειάστηκε μερικούς μήνες για να αναπτυχθείτώρα.

«Σύμφωνα με το Διαδίκτυο, οι Αβορίγινες υποτίθεται ότι το χρησιμοποιούσαν για να βοηθήσουν στη θεραπεία της αρθρίτιδας. Δεν είμαι σίγουρος πόσο αληθεύει αυτό ή πώς θα λειτουργούσε», καταλήγει.

Με πληροφορίες από Daily Mail

Hangover για Βρετανό στην Ταϊλάνδη: Βρέθηκε γυμνός, επιθετικός και με κενά μνήμης σε παραλία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: