«Τζίρος» 35 εκατ. ευρώ για την Κιβωτό του Κόσμου και σπουδή να αδειάσουν οι θυρίδες [videos]




Η οικονομική αστυνομία εξετάζει εξονυχιστικά τα οικονομικά του μη κερδοσκοπικού οργανισμού, με επίκεντρο των ερευνών τραπεζικούς λογαριασμούς αλλά και θυρίδες του πατέρα Αντώνιου και των στενών του συνεργατών.

Ήδη από τρία έμπειρα στελέχη της Αρχής μελετώνται τα πρώτα στοιχεία από τις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών για δέκα πρόσωπα σε θέσεις ευθύνης στη δομή, αλλά και στενούς συγγενείς τους.




Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής από τον έλεγχο, έχουν εντοπιστεί 2 εκ. ευρώ της Κιβωτού τα οποία διαχειρίζονταν ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα.

Και οι δύο ήταν διαχειριστές επίσης σε μία τουλάχιστον θυρίδα, στην οποία, μετά το άκουσμα των καταγγελιών, η πρεσβυτέρα φέρεται να έσπευσε προκειμένου να μεταφέρει τα χρήματα που υπήρχαν εκεί σε άλλη θυρίδα που η ίδια άνοιξε.




Με επείγουσα παραγγελία της Αρχής, θα διακριβωθεί αν υπάρχουν τραπεζικοί λογαριασμοί και στο εξωτερικό οπότε και θα ζητηθούν στοιχεία για τις κινήσεις τους.

Παράλληλα, θα διαπιστωθούν άμεσα τα ακίνητα που διαθέτει η Κιβωτός αλλά και τα πρόσωπα που έχουν «κομβικά» καθήκοντα στη δομή προκειμένου να εξακριβωθεί εάν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματά τους.

Σε κάθε περίπτωση πάντως εάν προκύπτουν υπόνοιες για τυχόν παρανομίες, θα διατάσσεται η δέσμευση των ακινήτων των προσώπων αυτών.

Από την αρχή της λειτουργίας της μέχρι και σήμερα από χορηγίες φέρονται να μπήκαν στα ταμεία της ΜΚΟ πάνω από 35 εκατομμύρια ευρώ.

Όμως τα μεγαλύτερα ποσά φέρονται να δόθηκαν από το 2014 – 2015 και μετά, όταν η «Κιβωτός» άρχισε να γίνεται γνωστή.

Με πληροφορίες από EΡΤ

Τρίτη καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση παιδιού στην “Κιβωτό” – Στη διάθεση της Δικαιοσύνης δηλώνει ο Πατήρ Αντώνιος [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: