Την ανάγκη φιλοτιμία κάνει το Κρεμλίνο: Δεν σχεδιάζουμε ανατροπή Ζελένσκι, λέει τώρα

FILE PHOTO: Ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι με στρατιώτες κατά την επίσκεψή του στην περιοχή του Χαρκόβου της Ουκρανίας. EPA, UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE




Ένας αρχικός στόχος της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, αυτός της ανατροπής του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, γρήγορα φάνηκε τελείως ουτοπικός, πολύ περισσότερο σήμερα που η επιθετικότητα των στρατευμάτων του Πούτιν δείχνει να έχει βαλτώσει και να μην έχει να παρουσιάσει την ελάχιστη νίκη.

Ετσι, ως “τυπική επικύρωση” μιας υπαρκτής αδυναμίας της Μόσχας μπορεί να εκληφθεί η δήλωση του εκπροσώπου του Κρεμλίνου σήμερα ότι η Ρωσία δεν σχεδιάζει αλλαγή κυβέρνησης στην Ουκρανία

Όταν ξεκίνησε η ρωσική εισβολή, η Μόσχα ήθελε να ανατρέψει την ουκρανική κυβέρνηση και να εγκαταστήσει τη δική της ηγεσία – μαριονέτα του Κρεμλίνου.

  • Υπήρχαν φόβοι για τη ζωή του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι  εκείνη την εποχή, αν και παρέμενε στην πρωτεύουσα της χώρας. Το Κίεβο αργότερα ανακοίνωσε την αποτυχία τουλάχιστον τριών επιχειρήσεων δολοφονίας του Ζελένσκι από ειδικές δυνάμεις και πράκτορες της Ρωσίας.

Σε νέα σχόλια του τώρα  ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι η χώρα του «δεν σκοπεύει να κάνει την «ειδική επιχείρηση» για να αλλάξει την κυβέρνηση στην Ουκρανία».

Είπε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν “έχει ήδη μιλήσει γι’ αυτό”.

Η Ρωσία έχει κατονομάσει μια σειρά στόχων για τον πόλεμό της στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της παροχής βοήθειας στους Ρωσόφωνους στην ανατολική περιοχή του Ντονμπάς και της μάχης ενάντια στον λεγόμενο «αντιρωσικό θύλακα».

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ είχε δηλώσει στην αρχή της εισβολής ότι η αλλαγή καθεστώτος στην Ουκρανία δεν ήταν ο στόχος – αλλά αργότερα έκανε μια αντικρουόμενη δήλωση.

Τον Ιούλιο, είπε: «Σίγουρα θα βοηθήσουμε τον ουκρανικό λαό να απελευθερωθεί από το καθεστώς που είναι απολύτως αντιλαϊκό και αντιϊστορικό».

Με πληροφορίες από Sky News

Τουλάχιστον 1,5 εκατομμύριο Ρώσοι έφυγαν μακριά από τον Πούτιν μετά την εισβολή στην Ουκρανία [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: