Τι θέλει να πει ο ποιητής; Σάλος από ανάρτηση του Ίλον Μασκ με Ναζί στρατιώτη και ταχυδρομικά περιστέρια…

Η φωτογραφία του στρατιώτη της Βέρμαχτ με τα ταχυδρομικά περιστέρια που δημοσίευσε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Ίλον Μασκ.




Ήταν σκόπιμο ή όχι; Μια ακόμη ανάρτηση του Ίλον Μασκ, νέου ιδιοκτήτη του Twitter, άναψε φωτιές και προκάλεσε οργισμένα σχόλια.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Tesla και φρέσκο αφεντικό του “γαλάζιου πουλιού” του Twitter στην ανάρτησή του φιλοξενεί την φωτογραφία Γερμανού στρατιώτη στον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο να κουβαλά ταχυδρομικά περιστέρια ή “πουλιά αγγελιαφόρους”.

Στη λεζάντα γράφει: “Τρια αδιάβαστα μηνύματα” ενώ με συμπληρωματικά tweetς, αναφέρει: “Πίσω, τότε που τα πουλιά ήταν αληθινά”, “Πόσο έχουν αλλάξει οι καιροί”… “Αλλά αν το Twitter είναι πουλί, αυτό σημαίνει…”

Μπορεί να ήθελε να αντιπαραβάλει τα πουλιά αγγελιαφόρους μέσα στο κλουβί τους με το σημερινό παντοδύναμο “γαλάζιο πουλί” του Twitter. Ίσως να ήθελε να μιλήσει για την πρόσφατη αναταραχή επι της ιδιοκτησίας του ή για την συζήτηση που έχει ανάψει σχετικά με τα όρια ελευθερίας έκφρασης ή τις διαστάσεις του κατασκευασμένου ψεύδους  στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ίσως, κανείς δεν γνωρίζει.

Ωστόσο, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου κατάφερε για μια ακόμη φορά να εξοργίσει με μερικές κουβέντες του πλήθος κόσμου.

Οι χρήστες παρατήρησαν ότι επρόκειτο για στρατιώτη της Βέρμαχτ από τη Ναζιστική Γερμανία, αλλά δεν έφερε εμφανή διακριτικά.

Ένας, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ήταν «απόγονος των επιζώντων του Ολοκαυτώματος» χαρακτήρισε τη δημοσίευση «απαράδεκτη πέρα ​​από την πεποίθηση».

«Πραγματικά με αρρωσταίνει… πρέπει να υπάρχουν συνέπειες για τη χρήση τέτοιων εικόνων. Οι διαφημιστές θα πρέπει να αποσύρουν τις δαπάνες τους στο Twitter, γράφει άλλος.

Στη  φωτογραφία πράγματι είναι ένας Γερμανός στρατιώτης της Βέρμαχτ, μέρος των ενωμένων ναζιστικών ενόπλων δυνάμεων, που κουβαλά αγγελιοφόρους περιστέρια στο δυτικό μέτωπο κατά τη διάρκεια της γερμανικής εισβολής στη Γαλλία, γνωστή ως Μάχη της Γαλλίας, στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, περίπου τον Μάιο του 1940.

Φέρνει μια προειδοποίηση στο Getty ότι μπορεί να περιέχει «θέματα ή περιγραφές που δεν αντικατοπτρίζουν την τρέχουσα κατανόηση».

Ο δικηγόρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Arsen Ostrovsky επεσήμανε ότι πρόκειται για στρατιώτη Ναζί, ρωτώντας τον Musk εάν ήταν «σκόπιμα».

Κάποιοι έσπευσαν να επισημάνουν ότι δεν έδειχνε κανένα πραγματικό διακριτικό, αλλά άλλοι ήταν θυμωμένοι με τον τρόπο που επέλεξε να απεικονίσει το άχρωμο αστείο του.

Ο Μασκ, ο οποίος έχει αυτοχαρακτηριστεί ως «Χειριστής τηλεφωνικής γραμμής καταγγελιών στο Twitter», παρά τις αντιδράσεις, δεν προέβη σε κάποια νέα ανάρτηση…

Με πληροφορίες από Daily Mail

Στα κόκκινα διώροφα λεωφορεία του Λονδίνου θα διαφημίζεται για δύο εβδομάδες η Θεσσαλονίκη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: