Στη χλεύη των Ουκρανών: Άφησαν τανκς, όπλα, ακόμη και κράνη στη Χερσώνα οι Ρώσοι * Υποχωρούν και στην ανατολική όχθη Δνείπερου [βίντεο, χάρτες]

Εγκαταλελειμμένο με όλο τον οπλισμό του ρωσικό BM-21 στην δεξιά όχθη του Δνείπερου, στην περιοχή της Χερσώνας. Photo via Twitter




Το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας χλεύασε σε μια σειρά αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τους ισχυρισμούς του Ρώσου ομολόγου του ότι δεν έμεινε κανένας στρατιωτικός εξοπλισμός στην υποχώρηση του Κρεμλίνου από τη Χερσώνα στην ανατολική όχθη του ποταμού Δνείπερου.

Παράλληλα, οι ουκρανικές δυνάμεις αναφέρουν ότι οι Ρώσοι υποχωρούν ακόμη κι απ’ τις νέες θέσεις τους στην ανατολική όχθη του ποταμού Δνείπερου καθώς βρίσκονται μέσα στο βεληνεκές των όπλων των Ουκρανών.

«Δεν έχουν μείνει όπλα και εξοπλισμός στη δεξιά όχθη». Είστε σίγουροι?” ρώτησε το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας την Κυριακή, παρουσιάζοντας τα λάφυρα του πολέμου σε ένα βίντεο.

Οι Ουκρανοί υποστηρίζουν ότι κατέλαβαν ένα τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού, άρματα μάχης, εκτοξευτές πυραύλων, οβίδες, τζιπ και δεκάδες κιβώτια πυρομαχικών.

Ένα άλλο βίντεο που κοινοποιήθηκε επίσης από το Υπουργείο Άμυνας το πρωί σήμερα Τρίτη φέρεται να δείχνει κράνη, στολές και γιλέκα που πετάχτηκαν από Ρώσους στρατιώτες για να  καθώς κολυμπούσαν στον ποταμό Δνείπερο.

 

«Θα χρειαστούν τουλάχιστον μερικές εβδομάδες για να ξετυλίξουμε όλα τα γενναιόδωρα δώρα που άφησαν οι Ρώσοι κατακτητές στον ουκρανικό στρατό στην περιοχή της Χερσώνας», ανέφερε το ουκρανικό υπουργείο σε άλλη ανάρτηση το Σάββατο που εμφανίζει σειρές από βόμβες όλμων. «Αυτή η ευχάριστη δουλειά μόλις ξεκίνησε».

 

Κι ακολουθεί κι άλλο βίντεο στο οποίο συνεχίζεται ο χλευασμός: . «Οι Ρώσοι προμηθευτές έχουν υποσχεθεί πολλά περισσότερα τις επόμενες ημέρες».

Στο βεληνεκές των Ουκρανικών όπλων οι Ρωσοι στην αριστερή όχθη

Η επιμελητεία του εχθρού στην ανατολική όχθη του ποταμού Ντνίπρο βρίσκεται υπό τον έλεγχο πυρός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, έτσι οι κατακτητές υποχωρούν βαθύτερα, σύμφωνα με τη Ναταλία Χουμενιούκ, επικεφαλής του κέντρου τύπου των δυνάμεων ασφαλείας και άμυνας της Επιχειρησιακής Διοίκησης της Ουκρανίας Νότος.

Η Χουμενιούκ είπε στο τηλεοπτικό κανάλι Espreso:

“Υποθετικά, ο εχθρός μπορεί να αποτελέσει απειλή για την Χερσώνα, επειδή η απόσταση τους επιτρέπει να χρησιμοποιήσουν διάφορους τύπους όπλων, αλλά οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν μένουν ακίνητες και χρησιμοποιούν συστοιχίες πυραύλων.  Οι Ρώσοι απομακρύνονται από την ακτή κατά 15-20 χιλιόμετρα», είπε ο Χουμενιούκ.

Πρόσθεσε ότι ο εχθρός εγκαταλείπει ακόμη και τις οχυρώσεις που έχουν στηθεί στην ανατολική όχθη του ποταμού Ντνίπρο και προχωρά βαθύτερα προκειμένου να λάβει υπόψη το πυροβολικό μεγάλου βεληνεκούς των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

 

Με πληροφορίες από Ukrinform.netJerusalem Post

 

Νέα ταπείνωση για τον Πούτιν: Του τελείωσαν οι πύραυλοι κρουζ Kalibr – Απέσυρε τα πλοία από την Μαύρη Θάλασσα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: