Στατιστικά τρόμου στην Καλιφόρνια: Πάνω από 7.000 παιδεραστές αποφυλακίστηκαν λίγους μήνες μετά την καταδίκη τους

Photo via Pexels




Παιδόφιλοι τιμωρούνται με λιγότερο από ένα χρόνο φυλάκιση παρά τις καταδίκες τους για μια σειρά φρικτών πράξεων, συμπεριλαμβανομένων των βιασμών παιδιών κάτω των 14 ετών, αποκαλύπτει έρευνα της DailyMail.

Η ανάλυση μιας βάσης δεδομένων στην Καλιφόρνια για σεξουαλικούς παραβάτες δείχνει ότι χιλιάδες παιδεραστές αφήνονται ελεύθεροι μετά από λίγους μήνες.

Νυν και πρώην εισαγγελείς για σεξουαλικά εγκλήματα χαρακτήρισαν τα στοιχεία ως «τρομακτικά» και «ντροπιαστικά».

Tα στοιχεία είναι συγκλονιστικά: Περισσότεροι από 7.000 σεξουαλικοί δράστες καταδικάστηκαν για «άσεμνες ή άσεμνες πράξεις με παιδί κάτω των 14 ετών», αλλά αποφυλακίστηκαν την ίδια χρονιά που φυλακίστηκαν, σύμφωνα με τη βάση δεδομένων της Καλιφόρνια.

Άλλοι καταδικασθέτες, οι οποίοι διέπραξαν μερικά από τα χειρότερα παιδικά σεξουαλικά εγκλήματα φαίμεται ότι εξέτισαν παρομοίως σύντομες ποινές.

Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται 365 παιδεραστές που καταδικάστηκαν για συνεχή σεξουαλική κακοποίηση παιδιού -και οι οποίοι πέρασαν λιγότερο από 12 μήνες στη φυλακή-  39 περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιού κάτω των 16 ετών και τρεις περιπτώσεις απαγωγής παιδιού κάτω των 14 ετών «με πρόθεση να διαπράξπυν άσεμνες πράξεις», σύμφωνα με τα στοιχεία.

Ο πρώην εισαγγελέας σεξουαλικών εγκλημάτων του Λος Άντζελες, Samuel Dordulian, δήλωσε στη DailyMail.com ότι ήταν «σοκαρισμένος» από τα στατιστικά στοιχεία και τα περιέγραψε ως «τρομακτικά για την κοινωνία».

«Οι στατιστικές δείχνουν ξεκάθαρα ότι οι παιδεραστές δεν σωφρονίζονται. Βγαλίνουν και θ αρχίσουν ξανά τα ίδια», είπε ο Dordulian.

«Αφήνοντας αυτούς τους ανθρώπους να βγουν νωρίς, επιτρέπουμε πολύ περισσότερη θυματοποίηση. Και αυτό είναι τρομακτικό ».

Σημειωτέον ωστόσο ότι δεν είναι σαφές εάν τα στατιστικά στοιχεία του χρόνου φυλάκισης των παιδεραστών από τη βάση δεδομένων της Καλιφόριας είναι παρόμοια και για άλλες πολιτείες των ΗΠΑ».

Όσον αφορά το τι πραγματικά συμβαίνει μετά την αποφυλάκιση αυτών των τεράτων, η Daily Mail παραθέτει μερικά παραδέιγματα:

Ίσως το πιο αποτρόιπαιο είναι το εξής: Δράστης ονόματι Carlos Alexander Nahue, ετών 48 , ο οποίος καταδικάστηκε για «συνεχή σεξουαλική κακοποίηση παιδιού» το 2015, καταδικάστηκε σε μόλις δύο ημέρες φυλάκιση στην κομητεία του Λος Άντζελες και πέντε χρόνια αναστολής.

Τώρα ζει ένα τετράγωνο μακριά από τον παιδικό σταθμό του Royal Montessori School και τρία τετράγωνα από το Δημοτικό Σχολείο Reseda.

Επίσης: Ο Noah Thomas Holt, από το Watsonville της κομητείας Santa Cruz, καταδικάστηκε το 2013 για σεξουαλική κακοποίηση ενός παιδιού κάτω των 14 ετών, και κατοχή παιδικής πορνογραφίας.

Αφέθηκε ελεύθερος μέσα σε ένα χρόνο και σύμφωνα με τη σελίδα του στο Facebook ξεκίνησε μια νέα δουλειά σε κατασκευαστική εταιρεία.

Με πληροφορίες από Daily Mail

Ο Μακρόν στην Ουάσιγκτον την Τρίτη: Για να υπερασπιστεί την ευρωπαϊκή βιομηχανία έναντι του σχεδίου Μπάιντεν “Πρώτα η Αμερική”

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: