Σενάριο – βόμβα για εξαγορά της Μάντσεστερ από την Αpple: Περιζήτητοι οι κολοσσοί της Premier League κόντρα στη μιζέρια του Brexit

An exterior view of the Old Trafford stadium prior to the English Premier League soccer match between Manchester United and Newcastle United in Manchester, Britain, 16 October 2022. EPA, ADAM VAUGHAN




Μπορεί το Ηνωμένο Βασίλειο να περνάει μία από τις πιο δύσκολες περιόδους του μεταπολεμικά, όμως το ίσως πιο διάσημο σύγχρονο προϊόν της οικονομίας του, το ποδόσφαιρο, εξακολουθεί να θέλγει χρηματοοικονομικούς κολοσσούς καθώς μετά τη Λίβερπουλ, προς πωλητήριο οδεύει και η Μάντσετσερ και μάλιστα με πανίσχυρους δυνάμει αγοραστές.

Το τελευταίαο σενάριο για τη Mάντσεστερ είναι ότι για την εξαγορά της ενδιαφέρεται η Apple.

Το κακό με τη συγκεκριμένη είδηση είναι ότι την πρωτοδημοσίευσε η βρετανική ταμπλόιντ Daily Star, χωρίς να επικαλείται καμία πηγή.

Αναφέρει πάντως ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ, ενδιαφέρεται να πληρώσει 5,8 δισεκατομμύρια λίρες για τον διάσημο ποδοσφαιρικό σύλλογο της Premier League.

«Ο Διευθύνων Σύμβουλος Τιμ Κουκ είναι πρόθυμος να διερευνήσει τις ευκαιρίες που θα μπορούσε να προσφέρει η ιδιοκτησία της United, και θα συντονιστεί στις συνομιλίες με τις τράπεζες που έχουν οριστεί για να επιβλέψουν την πώληση», έγραψε η Daily Star.

Η εφημερίδα σχολιάζει ότι ενδεχόμενη εξαγορά της από την Apple,  θα καθιστούσε τη Man Utd τον πλουσιότερο σύλλογο στον κόσμο.

 

Apple και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν έχουν προς το παρόν προβεί σε κάποιο σχόλιο.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπήκε στο παιχνίδι της πώλησης όταν οι Αμερικανοί ιδιοκτήτες των Γκλέιζερς δήλωσαν νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα ότι εξετάζουν επιλογές για την επιχείρηση.

Οι Γκλέιζερς, οι οποίοι έχουν επίσης τους Tampa Bay Buccaneers, ουδέποτε υπήρξαν δημοφιλείς ανάμεσα στους οπαδούς της Man Utd και εδώ και χρόνια αντιμετωπίζουν διαδηλώσεις με αίτημα να πουλήσουν.

Σε ανοιχτή επιστολή που εστάλη προς τους Γκλέιζερς (προτού η Daily Star δημοσιεύσει το θέμα της) ο σύλλογος φίλων της Μάντσεστερ «Manchester United Supporters Trust» έγραφε: «Τα τελευταία 17 χρόνια χαρακτηρίστηκαν από χρέη και παρακμή εντός και εκτός γηπέδου. Η συντριπτική πλειονότητα των οπαδών της Γιουνάιτεντ θα συμφωνήσει με το συμπέρασμα στο οποίο φαίνεται να καταλήξατε: Είναι ώρα για αλλαγή.

«Έχετε βγάλει τεράστια ποσά από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Εκατοντάδες εκατομμύρια λίρες, χωρίς ούτε μια δεκάρα επένδυση. Όποιον εμπορικό στόχο κι αν είχατε το 2005, υποπτευόμαστε ότι τον πετύχατε».

Και τα σενάρια δεν σταματούν εδώ:  Ο πρώην αστέρας της Man Utd, Ντέιβιντ Μπέκαμ φέρεται επίησς έτοιμος να ηγηθεί κοινοπραξίας αγοραστών ενώ και ο οπαδός της Man Utd, Sir Jim Ratcliffe, φέρεται έτοιμος να πλειοδοτήσει.

Με πληροφορίες από MarketWatch

Παγκόσμια τρέλα για ποδόσφαιρο: Το Μουντιάλ του Κατάρ σπάει τα ρεκόρ τηλεθεάσεων

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: