Ο Ρονάλντο έγραψε ιστορία: Πρώτος παίκτης που σκοράρει σε πέντε Μουντιάλ [videos]

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο από την Πορτογαλία πανηγυρίζει σημειώνοντας το γκολ 1-0 από το σημείο του πέναλτι κατά τη διάρκεια του αγώνα ποδοσφαίρου H ομάδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA 2022 μεταξύ Πορτογαλίας και Γκάνα στο Στάδιο 947 στη Ντόχα του Κατάρ, 24 Νοεμβρίου 2022. EPA, Abir Sultan




Ο Κριστιάνο Ρονάλντο «έγραψε ιστορία» στο Μουντιάλ του Κατάρ και η Πορτογαλία μπήκε με το… δεξί στον 8ο όμιλο της διοργάνωσης, επικρατώντας με 3-2 της Γκάνας σε ματς με… τρελό ρυθμό μετά το 60ό λεπτό.

Το «τρίποντο», μετά το 0-0 της Ουρουγουάης με τη Νότια Κορέα φέρνει τους Ίβηρες σε «θέση οδηγού» για την πρόκριση στα νοκ άουτ παιχνίδια του τουρνουά.




Στο Στάδιο «974» της Ντόχα, ο άνθρωπος των ρεκόρ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο «έγραψε» γι άλλη μια φορά ιστορία. Τι κι αν το τελευταίο διάστημα το όνομά του έχει απασχολήσει τα διεθνή μέσα με τα… καμώματά του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τι κι αν αποχώρησε για πρώτη φορά στην καριέρα του μεσούσης της περιόδου από το σύλλογο που ανήκε, τι κι αν πλησιάζει τα 38 του χρόνια. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο παραμένει… «αλεξίσφαιρος», όπως, παραδέχθηκε και ο ίδιος πριν την έναρξη της διοργάνωσης και το απέδειξε στο εναρκτήριο ματς της Πορτογαλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο.




Κέρδισε το πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο ίδιος στο 65ο λεπτό κι έγινε ο μοναδικός στα χρονικά του κορυφαίου ποδοσφαιρικού γεγονότος του πλανήτη, που έχει σκοράρει σε 5 συνεχόμενα Παγκόσμια Κύπελλα (2006 Γερμανία, 2010 Νότια Αφρική, 2014 Βραζιλία, 2018 Ρωσία και 2020 Κατάρ).

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν έκρυψε τη χαρά του για το γκολ που σημείωσε.

«Είμαι πολύ περήφανος. Ήταν μία πολύ όμορφη στιγμή, στο 5ο μου Παγκόσμιο Κύπελλο» τόνισε αρχικά ο 38χρονος σούπερ σταρ σε μία σύντομη συνομιλία με τους Πορτογάλους ρεπόρτερ μετά τον αγώνα και πρόσθεσε: «Νικήσαμε.

Ξεκινήσαμε τη διοργάνωση με το… καλό πόδι. Ήταν πάρα πολύ σημαντική νίκη, διότι όπως ξέρουμε σε αυτές τις διοργανώσεις το πρώτο ματς είναι πάντα πολύ σημαντικό».

Ερωτηθείς για το «διαζύγιό» του με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο CR7 απέφυγε να τοποθετηθεί με μία ωραία… ντρίμπλα. «Το μόνο που έχει αξία αυτή τη στιγμή είναι η νίκη της Πορτογαλίας. Όλα τα υπόλοιπα δεν έχουν καμία σημασία…».

Πέντε Mουντιάλ Ρονάλντο

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου του 2006, είχε οικοδεσπότη τη Γερμανία. Ο Ρονάλντο με την εθνική του ομάδα πέρασε πρώτη στην επόμενη φάση, αυτή των “16”. Η Πορτογαλία έφτασε μέχρι τους “4” της διοργάνωσης, όπου δεν κατάφερε να νικήσει τη Γαλλία. Ο Ρονάλντο πέτυχε ένα γκολ σε αυτή τη διοργάνωση με πέναλτι, στον αγώνα με την Τσεχία.




Το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2010, ήταν το πρώτο που έγινε στα γήπεδα της Αφρικανικής Ηπείρου. Ο Ρονάλντο με την Πορτογαλία, έφτασε έως και τους “16” της διοργάνωσης, περνώντας δεύτερη από τον όμιλο. Στη φάση των “16”, αποκλείστηκαν από την νικήτρια της διοργάνωσης, Ισπανία. Ο Ρονάλντο, πέτυχε ένα γκολ, στον αγώνα με αντίπαλο τη Βόρεια Κορέα. Το συνολικό σκορ έφτασε στο 7–0.




Ο Ρονάλντο, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014, στη Βραζιλία, ξεκίνησε με προβλήματα στο γόνατο και προπονήθηκε ξεχωριστά από την υπόλοιπη ομάδα της Πορτογαλίας. Όμως στον πρώτο αγώνα συμμετείχε κανονικά και έβγαλε όλο τον αγώνα, απέναντι στη Γερμανία. Το αποτέλεσμα δεν ήταν το επιθυμητό για την Πορτογαλία, καθώς ηττήθηκε με 4–0.  Στις 18 Ιουνίου ο γιατρός του, του διευκρίνησε ότι απειλείται η καριέρα του, αν συνεχίσει να παίζει με το πρόβλημα που είχε στο γόνατο. Παρόλα αυτά, ο Ρονάλντο αγωνίστηκε και στον δεύτερο αγώνα της Πορτογαλίας, απέναντι στις ΗΠΑ, έδωσε μία ασίστ στο τέλος του αγώνα, που έληξε 2–2, σκορ το οποίο ανανέωσε τις ελπίδες της Πορτογαλίας για πρόκριση, στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Στον τρίτο και τελευταίο αγώνα της Πορτογαλίας, στη διοργάνωση, ο Ρονάλντο σκόραρε το 50ό του τέρμα με τη φανέλα της Εθνικής του ομάδας, με την Εθνική της Γκάνας. Το τελικό σκορ ήταν 2–1, υπέρ της Πορτογαλίας. Η νίκη δεν αρκούσε καθώς οι ΗΠΑ, με καλύτερη διαφορά τερμάτων πέρασαν στην επόμενη φάση και η Πορτογαλία αποκλείστηκε από τη διοργάνωση.Ο Ρονάλντο με εκείνο το γκολ έγινε ο πρώτος Πορτογάλος που πετυχαίνει γκολ σε τρία Παγκόσμια Κύπελλα.

2018
Στον πρώτο αγώνα της διοργάνωσης εναντίον της Ισπανίας πετυχαίνει χατ τρικ και γίνεται ο μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης που κατάφερε κάτι τέτοιο (33 ετών και 130 ημερών), και ο τέταρτος στην ιστορία που σκόραρε ένα γκολ σε τέσσερα Παγκόσμια Κύπελλα. Στο δεύτερο παιχνίδι στις 20 Ιουνίου, ο Ρονάλντο σκόραρε το μοναδικό γκολ στη νίκη με 1–0 επί του Μαρόκου, καταρρίπτοντας το ευρωπαϊκό ρεκόρ του Φέρεντς Πούσκας των 84 γκολ με την Εθνική ομάδα. Στον τελευταίο αγώνα της ομάδας με το Ιράν στις 25 Ιουνίου, ο Ρονάλντο έχασε πέναλτι στην ισοπαλία με 1–1, η Πορτογαλία όμως προχωρά στο δεύτερο γύρο. Στις 30 Ιουνίου, η Πορτογαλία έχασε 2–1 από την Ουρουγουάη και αποκλείστηκε.

 

Σενάριο – βόμβα για εξαγορά της Μάντσεστερ από την Αpple: Περιζήτητοι οι κολοσσοί της Premier League κόντρα στη μιζέρια του Brexit

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: