Αμερικανίδα βουλευτής διαπομπεύει τον Μασκ: Μου μπλόκαρες το Twitter επειδή δεν σου άρεσαν όσα έγραφα

FILE PHOTO: Η βουλευτής των Δημοκρατικών Alexandria Ocasio-Cortez EPA, Andrew Harnik




Η αντιπαράθεση της αμερικανίδας βουλευτού Αλεξάντρια Οκέζιο Κορτέζ (Alexandria Ocasio-Cortez) με τον νέο ιδιοκτήτη του Twitter Elon Musk συνεχίστηκε και σήμερα ύστερα από τις καταγγελίες της Κορτέζ ότι ο λογαριασμός της έπαψε να λειτουργεί από τη στιγμή που εγκάλεσε τον δισεκατομμυριούχο για τα σχέδιά του να χρεώνει 8 δολάρια το μήνα στους επαληθευμένους χρήστες.

Ο Μασκ είχε προηγουμένως απαντήσει στους επικριτές της πρότασης, η οποία ενδέχεται να ξεκινήσει να εφαρμόζεται από τη Δευτέρα, λέγοντας ότι το υφιστάμενο «σύστημα πατρικίων και πληβείων» που ισχύει σήμερα στο Twitter είναι μια μ@@@κία.

Η μπλε σήμανση στο Twitter χρησιμοποιείται από την πλατφόρμα ως ένδειξη ενός επαληθευμένου χρήστη. Υπάρχουν δε περίπου 400.000 επαληθευμένοι χρήστες στο μέσο, από σελέμπριτις και δημοσιογράφους έως εταιρίες και πολιτικούς.

Η βουλευτής επιτέθηκε ξανά στον Μασκ σήμερα το πρωί, αμφισβητώντας τα μεγαλεπήβολα σχέδιά του για την ελευθερία του λόγου, την στιγμή που ο δικός της λογαριασμός, όπως ισχυρίζεται, «φιμώθηκε» μετά την γνώμη που εξέφρασε.

Έγραψε η Κορτέζ: «Μεγάλε Μασκ για πες μας γιατί να πληρώνει ο κόσμος 8 δολαάρια μόνο και μόνο για να πέφτει η εφαρμογή του όταν λένε κάτι που δεν σου αρέσει;»

«Έτσι μοιάζει η εφαρμογή μου από τότε που το tweet μου σε αναστάτωσε χθες. Τι τρέχει; Δεν μου μοιάζει και πολύ για ελεύθερος λόγος».

Η Alexandria Ocasio-Cortez , 33 ετών, είχε επιτεθεί ήδη από χθες στο νέο σχέδιο του Μασκ για χρέωση στους επαληθευμένους χρήστες, γράφοντας: «Το μπίζνες πλαν του τύπου για μια εξαγορά 44 δισ. δολαρίων είναι προφανώς να τριγυρνά και να ζητά απ΄λ τον καθένα 8 δολάρια».

«Θημηθείτε το αυτό, την επόμενη φορά που θα αμφισβητήσετε τον εαυτό σας ή τα προσόντα σας».

Bloomberg: Αρχή με 3.700 απολύσεις

To νέο επεισόδιο συνέπεσε με πληροφορίες που θέλου τον Μασκ να σχεδιάζει περίπου 3.700 θέσεις εργασίας στην Twitter, δηλαδή το μισό εργατικό δυναμικό της εταιρείας, σε μια προσπάθεια περιορισμού του κόστους σύμφωνα με το Bloomberg που επικαλείται άτομα με γνώση του θέματος.

Μάλιστα οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter πρόκειται να ενημερώσει το προσωπικό που θα επηρεαστεί από την απόφαση, αύριο Παρασκευή.

Τέλος και η τηλεργασία

Επιπλέον, ο Μασκ σκοπεύει να θέσει τέλος στην τρέχουσα πολιτική της εταιρεία για εργασία από οπουδήποτε και θα απαιτήσει από τους υπαλλήλους να εργάζονται από το γραφείο, αν και ενδέχεται να υπάρξουν ορισμένες εξαιρέσεις.

Εσωτερικές επικοινωνίες επί του θέματος, τις οποίες επικαλείται το CNBC, δείχνουν ότι ο Μασκ προτίθεται να συναντηθεί με έναν στενό κύκλο ανθρώπων που τον συμβούλευαν σχετικά με το Twitter για να συζητήσουν τις απολύσεις.

Σημειωτέον ότι ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter είχε διαψεύσει (με tweet) δημοσίευμα των New York Times που έλεγε ότι σχεδίαζε να απολύσει υπαλλήλους του Twitter πριν από την 1η Νοεμβρίου για να αποφύγει τις επιχορηγήσεις μετοχών θα πρέπει να γίνουν εκείνη την ημέρα.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το Reuters είχε αναφέρει βάσει πηγών ότι ο Μασκ σχεδιάζει να περικόψει το ένα τέταρτο του εργατικού δυναμικού του Twitter ως μέρος του πρώτου γύρου απολύσεων στην εταιρεία.

Με πληροφορίες από dailymail.co.uk 

Άρχισαν τα όργανα στην Ιταλία για το Μεταναστευτικό: Η Ρώμη ζητάει σεβασμό των κανόνων από τη Γερμανία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: