Ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου αποκαλύπτει ότι οι σχέσεις με την Τουρκία βρίσκονται εκεί που ήταν και στο παρελθόν

FILE PHOTO: Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο Αιγύπτιος ομόλογός του Σάμεχ Σούκρι (Sameh Shoukry). ΑΠΕ-ΜΠΕ. ΥΠΕΞ, STR




Ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου, Σάμεχ Σούκρι μίλησε σε μέσα ενημέρωσης της Σαουδικής Αραβίας, λίγο πριν ξεκινήσει η σύνοδος κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου στην Αλγερία.

«Παρόλο που η Τουρκία έχει εκφράσει ανοιχτά την πρόθεσή της για εξομάλυνση, οι σχέσεις της με τον αραβικό κόσμο δεν διαφέρουν πολύ από αυτές που ήταν πριν από μερικά χρόνια», είπε.

«Δεν βλέπω τον λόγο για την Τουρκία να έχει στρατιωτική παρουσία στη Λιβύη, τη Συρία και το Ιράκ» τόνισε ο Σούκρι, σε άλλη συνέντευξή του, εκφράζοντας την ανησυχία του για «τις επεκτατικές πολιτικές της Αγκυρας που έχουν προκύψει τα τελευταία δέκα χρόνια».

«Ταυτόχρονα, ανησυχούμε για την παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Αιγύπτου και την υποστήριξη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, την οποία κατατάσσουμε στις τρομοκρατικές ομάδες. Δεν βλέπουμε τον λόγο για την Τουρκία να αγκαλιάζει τους ηγέτες της Αδελφότητας για να δουλεύουν από εκεί και να μεταδίδουν την παραπληροφόρησή τους μέσω δορυφορικών καναλιών», πρόσθεσε ο επικεφαλής της αιγυπτιακής διπλωματίας.

Παρατηρητές ερμηνεύουν τις δηλώσεις Σούκρι ως ένδειξη επιστροφής των συνομιλιών, που διεξήχθησαν μεταξύ των δύο χωρών τον περασμένο Μάιο και τον Ιούνιο, στο μηδέν, χωρίς να επιτευχθεί συμφωνία που θα επιτύχει ορισμένο βαθμό κατανόησης ή προσέγγισης.

Περιοδεία αίσχους Οκτάι στα Κατεχόμενα: Μεταβαίνει στις 8 Νοεμβρίου για «εγκαίνια» και δήθεν επιθεωρήσεις «έργων»

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: