Ο «γέρος» του Squid Game διώκεται για υπόθεση σεξουαλικής επίθεσης

Ο Oh Yeong-su. Στιγμιότυπο από βίντεο




Ο Oh Yeong-su , ο Κορεάτης ηθοποιός που κέρδισε πρόσφατα Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία του στην επιτυχημένη σειρά του Netflix «Squid Game», κατηγορείται για υπόθεση σεξουαλικής επίθεσης.

Ο 78χρονος Oh φέρεται να «άγγιξε ακατάλληλα» το σώμα μιας γυναίκας στα μέσα του 2017, όπως αποκαλύφθηκε χθες από τους εισαγγελείς της πόλης Suwon.

Οι κορεατικές αρχές δεν έχουν κρίνει σκόπιμη την κράτησή του.

Το φερόμενο θύμα υπέβαλε μήνυση κατά του Oh τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους. Οι αρχές έκλεισαν την υπόθεση τον Απρίλιο, αλλά την άνοιξαν ξανά μετά από αίτημα του θύματος, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Ερωτηθείς από τους εισαγγελείς, ο Oh αρνήθηκε τους ισχυρισμούς.

Σε δήλωση που διένειμε ο Oh μέσω του κορεατικού τηλεοπτικού σταθμού JTBC, ο ηθοποιός είπε: «Απλώς της κράτησα το χέρι για να της δείξω τον δρόμο γύρω από τη λίμνη. Ζήτησα συγγνώμη επειδή [το άτομο] είπε ότι δεν θα έκανε φασαρία για αυτό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι παραδέχομαι τις κατηγορίες».

Το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλέστηκε αξιωματούχο του δικαστηρίου της Suwon που είπε ότι «όλα όσα αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης δεν είναι πραγματικά σωστά».

Ο Oh γεννήθηκε το 1944 στο Kaesong, τώρα μέρος της Βόρειας Κορέας, και μετακόμισε με την οικογένειά του στον τότε ελεγχόμενο από τις ΗΠΑ Νότο πριν από τον ενδοκορεατικό πόλεμο.

Άρχισε να παίζει επαγγελματικά το 1967 και έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στο ζωντανό θέατρο.

Πριν από το «Squid Game», ο πιο γνωστός κινηματογραφικός ρόλος του Oh ήταν ως γέρος μοναχός στο πολυβραβευμένο «Άνοιξη, Καλοκαίρι, Φθινόπωρο, Χειμώνας… και Άνοιξη» του Kim Ki-duk.

Στο «Squid Game» του Netflix, ο Oh έπαιξε τον γηραιότερο συμμετέχοντα στον διαγωνισμό επιβίωσης, σε έναν ρόλο με δραματική ανατροπή

Ο ρόλος του χάρισε Χρυσή Σφαίρα καλύτερου δεύτερου ανδρικού ρόλου σε σειρά, μίνι σειρά ή τηλεοπτική ταινία, καθώς και υποψηφιότητα Primetime Emmy για εξαιρετικό δεύτερο ηθοποιό σε δραματική σειρά.

Το Netflix δεν έχιε μέχρι στιγμης σχολιάσει.

Με πληροφορίες από Variety

Κλάματα και απελπισία στις κερκίδες του Μουντιάλ: Οι ιρανοί παίκτες λύγισαν και έψαλλαν τον εθνικό ύμνο μετά τις απειλές των μουλάδων [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: