Έφεση κατά της αποφυλάκισης του νεοναζί Μιχαλολιάκου άσκησε ο εισαγγελέας εφετών Λαμίας: Επικίνδυνος για τέλεση νέων εγκλημάτων

FILE PHOTO: O αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Νίκος Μιχαλολιάκος με αστυνομική συνοδεία οδηγείται στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων. ΑΠΕ ΜΠΕ, ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ




Έφεση κατά της αποφυλάκισης του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή Νίκου Μιχαλολιάκου, άσκησε ο Εισαγγελέας Εφετών Λαμίας Νικήτας Θεολογίδης, κρίνοντας ότι το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών που συναίνεσε στην έξοδό του, έσφαλε ως προς τις εκτιμήσεις του για τον καταδικασμένο σε κάθειρξη 13 ετών για διεύθυνση του ναζιστικού μορφώματος.

Ο εισαγγελέας έκρινε ότι οι αρθορογραφίες του Μιχαλολάκιου μετά την φυλάκισή του με τις οποίες προέβαλε και υποστήριζε την ναζιστική ιδεολογία και το ναζιστικό του  μόρφωμα, συνηγορούν υπέρ της εκτίμησης ότι επέδειξε κακή διαγωγή μετά την καταδίκη του.

  • Βάσει αυτών, ο εισαγγελέας έκρινε ότι οι αρθρογραφίες Μιχαλολιάκου τον καθιστούν επικίνδυνο για διάπραξη νέων εγκλημάτων, κάτι που δεν είχε δεχθεί το δικαστικό συμβούλιο που τον αποφυλάκισε.

Η εισαγγελική πρόταση θα εισαχθεί προς αξιολόγηση στο δικαστικό συμβούλιο (εφετών της Λαμίας) που θα λάβει και την τελική απόφαση.

Αν συμφωνήσει με την εισαγγελική πρόταση, τότε η αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου θα ακυρωθεί και ο ίδιος θα βρίσκεται σε συνθήκες κράτησης έως ότου εκπνεύσει ο χρόνος έκτισης της ποινής του, την ώρα που η δίκη της Χρυσής Αυγής  είναι σε πλήρη εξέλιξη σε δεύτερο βαθμό.

Τί είχε προτείνει ο εισαγγελέας κατά την εξέταση της αίτησης αποφυλάκισης

Η θέση του κ. Θελογίτη είναι αντίστοιχη με εκείνη που εξέφρασε ο αρμόδιος εισαγγελέας στο δικαστικό Συμβούλιο το οποίο εξέτασε την αίτηση του καταδικασμένου, για υφ’ όρον απόλυση, εισηγούμενος να μην γίνει δεκτή.

Ο προτείνων εισαγγελέας είχε την γνώμη πως αν και τυπικά ο Μιχαλολιάκος τηρούσε τις προϋποθέσεις του νόμου για την απόλυση του από την φυλακή, ουσιαστικά δεν έπρεπε να βγει καθώς δεν εμφανίζεται μετανοημένος και δεν κρίνεται ως ηθικά βελτιωμένος για τις πράξεις που του αποδίδονται.

Παρέθετε μάλιστα ο εισαγγελικός λειτουργός, σωρεία άρθρων του Νίκου Μιχαλολιάκου στα οποία ο γράφων επαναλαμβάνει την θέση που διατυπώνει εξ αρχής, ότι είναι «θύμα μίας πολιτικής σκευωρίας» που στόχευσε στην πλήρη αποδυνάμωση της Χρυσής Αυγής εξαιτίας «της δυναμικής της στην κοινωνία».

 

Τι αποφάσισε το Δικαστικό Συμβούλιο

Οι δικαστές του Συμβουλίου ωστόσο, έκριναν πως με βάση το Δίκαιο, οποιεσδήποτε αμφιβολίες στο πρόσωπο του καταδικασμένου πρέπει να λειτουργούν θετικά, ενώ δεν δέχθηκε πως η αρθρογραφία αποτελεί ένδειξη κινδύνου τέλεσης νέων πράξεων. Έτσι αποφάσισε την αποδοχή της αίτησης του, διατάσσοντας την αποφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου με την επιβολή περιοριστικών όρων:

* απαγόρευσης εξόδου από την Π.Ε. Αττικής,
* εμφάνισης στο ΑΤ τόπου διαμονής (Πεύκη) μια φορά τον μήνα
* και μη συναναστροφής με συγκατηγορουμένους για τη συγκεκριμένη ποινική υπόθεση για την οποία κρατήθηκε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τρία ερωτήματα από το ΠΑΣΟΚ, για τα email των ομογενών, προς την Κεραμέως: Ανεξέλεγκτες διαστάσεις στο σκάνδαλο μετά την αποκάλυψη για σκηνοθετημένη διάρρηξη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: