Nέα δεδομένα στις ψηφοφορίες της Eurovision στο Λίβερπουλ: Παγκόσμια ψηφοφορία * Χωρίς ψήφο κριτών η πρόκριση στον μεγάλο τελικό




Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision ανακοίνωσε σήμερα σημαντικές αλλαγές στη διαδικασία ψηφοφορίας στον διαγωνισμό του επόμενου έτους.

Οι επαγγελματικές κριτικές επιτροπές αποσύρθηκαν από τους ημιτελικούς, πράγμα που σημαίνει ότι οι θεατές μόνοι θα επιλέξουν ποιος θα προκριθεί στον μεγάλο τελικό.

Χώρες που δεν διαγωνίζονται στον διαγωνισμό θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να ψηφίσουν για πρώτη φορά.

Η κίνηση έρχεται αφότου ανακαλύφθηκε ότι έξι κριτικές επιτροπές αντάλλαξαν ψήφους στον φετινό διαγωνισμό στο Τορίνο της Ιταλίας.

Εντοπίστηκαν παράτυπα μοτίβα ψηφοφορίας από το Αζερμπαϊτζάν, τη Γεωργία, το Μαυροβούνιο, την Πολωνία, τη Ρουμανία και τον Άγιο Μαρίνο, δήλωσε η EBU, η οποία διοργανώνει τον διαγωνισμό.

Αυτές οι ψήφοι της κριτικής επιτροπής αφαιρέθηκαν  και αντικαταστάθηκαν με μια συνολική βαθμολογία, υπολογιζόμενη από τα αποτελέσματα άλλων χωρών με παρόμοια στάνταρ ψηφοφορίας.

Τελικά, τον διαγωνισμό κέρδισε η μπάντα Kalush της Ουκρανίας, με τον Sam Ryder από το Ηνωμένο Βασίλειο να παίρνει τη δεύτερη θέση.

Η Λίβερπουλ θα φιλοξενήσει τη διοργάνωση το 2023.

Με πληροφορίες από BBC

Πενία τέχνας κατεργάζεται: Aπό άνεργες νηπιαγωγοί, επιχειρηματίες και viral στο Τik Toκ με βιντεάκια που συμβουλεύουν γονείς και εκπαιδευτικούς

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: