Μαύρη τρύπα από το Διάστημα η Ουκρανία: Τερατούργημα του Πούτιν που σκέφεται να «συνεχίσει τον πόλεμο για χρόνια»

Φωτογραφία της NASA World View




Οι δορυφορικές εικόνες της NASA αποκαλύπτουν τον τρομακτικό βαθμό που έχουν επηρεάσει τις υποδομές της Ουκρανίας, οι πυραυλικές επιθέσεις του Πούτιν.

Ενα μήνα πριν από τα Χριστούγεννα και ενώ τα γύρω μέρη της Ευρώπης και της Ρωσίας είναι φωτεινά, μεγάλο μέρος της Ουκρανίας είναι βυθισμσκοτεινό.

Και παρακάτω, μια σύνθετη εικόνα από τη NASA δείχνει το δίκτυο της Ουκρανίας να φωτίζεται πριν εισβάλει η Ρωσία και πόσο έχει αλλάξει μέχρι αυτόν τον μήνα.

 

Αυτήν τη στιγμή στην πρωτεύουσα του Κιέβου, περίπου το 50% των πελατών παραμένει χωρίς ρεύμα σε θερμοκρασίες σχεδόν μηδενικές, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές.

Ο δε ΟΗΕ εκτιμά ότι περισσότεροι από 7,2 εκατομμύρια Ουκρανοί πρόσφυγες έχουν καταγραφεί σε όλη την Ευρώπη, ενώ περισσότεροι από 6,9 εκατομμύρια έχουν εκτοπιστεί στο εσωτερικό.

Σενάρια για επ΄άπειρον συνέχιση του πολέμου

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν προτίθεται να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία και είναι έτοιμος να τον συνεχίσει ακόμη μερικά χρόνια, χωρίς να λαμβάνει υπ όψιν τις απώλειες του ρωσικού στρατού, με στόχο να καταλάβει το Κίεβο, γράφει ο ιστότοπος ερευνητικής δημοσιογραφίας Vaznie istorii επικαλούμενος πηγές προσκείμενες στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB).

 

«Εάν μιλήσουμε σε γενικές γραμμές, τότε το σχέδιο είναι το εξής: να κερδηθεί προς το παρόν χρόνος και να σταθεροποιηθεί το μέτωπο με την βοήθεια των επίστρατων. Και μετά να ξαναρχίσει ξανά την άνοιξη» δήλωσε πηγή προσκείμενη στην FSB.

Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Ρωσίας είναι έτοιμη να δεχθεί ότι μέχρι την άνοιξη οι απώλειες σε νεκρούς και τραυματίες θα φθάσουν περίπου τις 100.000. «Όμως αυτό δεν φοβίζει κανέναν: θα τους αντικαταστήσουν οι κληρωτοί» δήλωσε ο συνομιλητής του ιστότοπου που πρόσκειται στην FSB.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σχεδιάζει να προετοιμάσει 120.000 κληρωτούς, δήλωσε πηγή προσκείμενη στο γενικό επιτελείο. Σύμφωνα με την εν λόγω πηγή, οι επίστρατοι αυτή την στιγμή καλύπτουν την δεύτερη γραμμή άμυνας, για να πυκνώσουν και να ενισχύσουν την γραμμή του μετώπου.

Νωρίτερα το Ινστιτούτο Μελέτης του Πολέμου (ISW) είχε ανακοινώσει, ότι οι ρωσικές αρχές προτίθενται να συνεχίσουν την κρυφή επιστράτευση ακόμη και την περίοδο της άνοιξης που γίνονται νέες κλητεύσεις. Το ότι στην Ρωσία συνεχίζεται η κρυφή επιστράτευση, είναι κάτι που το επιβεβαιώνουν πολλές έμμεσες ενδείξεις. Για παράδειγμα αυτή την εβδομάδα το Υπουργείο ψηφιακής ανάπτυξης, ανακοίνωσε ότι θα διαμορφώσει έναν πρόσθετο κατάλογο για αναβολές από τον στρατό για αυτούς που εργάζονται σε εταιρείες IT τεχνολογιών.

 

Η κληρωτοί, σύμφωνα με τα στοιχεία του ISW «είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα σταλούν στην Ουκρανία, τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο του 2023».

Στις 28 Οκτωβρίου ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού είχε ενημερώσει τον Βλαντίμιρ Πούτιν για το ότι η επιστράτευση στην Ρωσία έχει ολοκληρωθεί. Σύμφωνα με τον Σοϊγκού «ο καθορισμένος στόχος της επιστράτευσης 300.000 ατόμων έχει επιτευχθεί, δεν σχεδιάζονται άλλοι στόχοι επιστράτευσης».Ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει επίσημο διάταγμα για την ολοκλήρωση της επιστράτευσης. Το Κρεμλίνο είχε αναφέρει ότι τέτοιο διάταγμα «δεν χρειάζεται».

Εκκενώνονται νοσοκομεία

Ασθενείς που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Χερσώνας εκκενώνουν τους θαλάμους λόγω των «συνεχών» ρωσικών πληγμάτων ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνήτης της περιοχής

“Λόγω των συνεχών ρωσικών βομβαρδισμών, απομακρύνουμε τους ασθενείς από τα νοσοκομεία της Χερσώνας”, δήλωσε στο Telegram o Γιάροσλαβ Γιανουσέβιτς, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της Χερσώνας.

 

Την ίδια ώρα, ο Ερυθρός Σταυρός ανακοίνωσε ότι οι Ουκρανοί συνεχίζουν να εγκαταλείπουν τις εστίες τους, καθώς βρίσκονται αντιμέτωποι με τις ρωσικές επιθέσεις.

“Περιμένουμε μια αύξηση της μετακίνησης του πληθυσμού μέσα στους επόμενους λίγους μήνες. Ήδη βλέπουμε στο Κίεβο ότι η πόλη αδειάζει”, δήλωσε η Βιολέν ντε Ροζιέ, αξιωματούχος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (IFRD) σε δημοσιογράφους στη Γενεύη μέσω βιντεοσύνδεσης από την ουκρανική πρωτεύουσα. Ο οργανισμός βλέπει επίσης μια αυξημένη μετακίνηση στο εσωτερικό της χώρας.

To Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (OCHA) ανακοίνωσε ότι το μισό Κίεβο παραμένει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και ότι η πίεση του νερού ήταν πολύ χαμηλή για να έχουν πρόσβαση στο δίκτυο ύδρευσης όσοι κατοικούν σε ψηλότερους ορόφους. Παρόμοια είναι η κατάσταση και σε άλλες περιφέρειες, δήλωσαν αξιωματούχοι της υπηρεσίας αυτής του ΟΗΕ στη Γενεύη.

Ωστόσο, η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες UNHCR ανακοίνωσε ότι δεν βλέπει αύξηση στον αριθμό των προσφύγων που φεύγουν από την Ουκρανία. Σύμφωνα με τα στοιχεία της, 4,7 εκατομμύρια πρόσφυγες έχουν εγκαταλείψει την Ουκρανία για τις γειτονικές χώρες έως τώρα.

Με πληροφορίες από dpa, ΑFP, CNN

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: