Η Αλ Κάιντα “προειδοποιεί” τους μουσουλμάνους να μποϊκοτάρουν το Μουντιάλ – Επίθεση στους “Σταυροφόρους” της Δύσης

Γενική άποψη μιας παράστασης κατά την τελετή έναρξης του Ομίλου Α του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA 2022 Εναρκτήριος αγώνας μεταξύ του Κατάρ και του Ισημερινού στο στάδιο Al Bayt στο Al Khor, Κατάρ, 20 Νοεμβρίου 2022. EPA/Ronald Wittek




Το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στην Υεμένη προέτρεψε τους μουσουλμάνους σε όλο τον κόσμο να μποϊκοτάρουν το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA στο Κατάρ. Η τρομοκρατική οργάνωση κατηγορεί τις χώρες του Κόλπου ότι «εργάζονται με την αμοιβή των Σταυροφόρων για να αποξενώσουν τους μουσουλμάνους της χερσονήσου από τη μουσουλμανική πίστη τους».

«Προειδοποιούμε τους μουσουλμάνους αδελφούς μας να μην ακολουθήσουν ή να βοηθήσουν σε αυτό το γεγονός», ανέφερε η δήλωση που ανέφερε η ομάδα παρακολούθησης SITE Intelligence το Σάββατο 19 Νοεμβρίου.

«Ανήθικοι άνθρωποι»

Το παρακλάδι της οργάνωσης που εδρεύει στην Υεμένη κατηγορεί το Κατάρ ότι διεξήγαγε «πορνογραφική εκστρατεία κατά της χερσονήσου του Μωάμεθ». Επέκρινε επίσης τη χώρα υποδοχής ότι «έφερε ανήθικους ανθρώπους, ομοφυλόφιλους, σπορείς διαφθοράς και αθεΐας στην Αραβική Χερσόνησο».

Ωστόσο, δεν ανακοινώθηκε απειλή για επιθέσεις ή προώθηση βίας σε σχέση με το συμβάν, σύμφωνα με δήλωση που ανέφερε μια ομάδα παρακολούθησης.

Σε απάντηση στην κριτική για το ιστορικό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Κατάρ, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων LGBT, οι διοργανωτές του Παγκοσμίου Κυπέλλου δήλωσαν ότι όλοι, ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού ή υπόβαθρου, ήταν ευπρόσδεκτοι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Καθώς η τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (21 Νοεμβρίου), το Κατάρ είπε ότι εκπαίδευσε περισσότερους από 50.000 ανθρώπους για να παρέχουν ασφάλεια κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ με ξένες δυνάμεις να βοηθούν υπό τη διοίκηση του

Με πληροφορίες από lefigaro.fr
Ελλάδα Αθήνα 

«Σταματήστε αυτή την τρέλα»: Αγωνιώδης έκκληση Γκρόσι μετά τα νέα πλήγματα κοντά στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: