F-15 της Σαουδικής Αραβίας στην Σούδα, ελληνικό C-130 στο Ριάντ: Η σχέση της Ελλάδας με τις χώρες του Κόλπου εκνευρίζει την Τουρκία

Ένα από τον πολύπαθο στόλο των C-130 ετοιμάζεται για να ταξιδέψει στην Σαουδική Αραβία, όμως όχι για να μεταφέρει ανταλλακτικά ή κάποιο εφόδιο, αλλά για να λάβει μέρος σε άσκηση μεταγωγικών αεροσκαφών. Πηγή εικόνας: Πολεμική Αεροπορία




Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ, HELLAS JOURNAL

Το ελληνικό αποτύπωμα στις χώρες του Κόλπου είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να αμφισβητηθεί.

Τα τελευταία χρόνια οι πολιτικές και διπλωματικές συμφωνίες – απέναντι σε μια διαρκή προσπάθεια της Άγκυρας να επηρεάσει το μουσουλμανικό στοιχείο- έχουν δημιουργήσει μια νέα γραμμή που φανερώνει ότι τα ισχυρά κράτη του Κόλπου συντάσσονται με τις χώρες που έχουν θέσει ως στόχο την διατήρηση των «ήρεμων νερών» στη Μεσόγειο.

Αποτέλεσμα των διπλωματικών επαφών είναι αυτές να έχουν επεκταθεί και στον αμυντικό τομέα όπου οι διμερείς ασκήσεις και οι ανταλλαγή τεχνογνωσίας αποτελούν ένα από τα κυριότερα σημεία στα οποία εστιάζουν οι στρατιωτικοί.

Και μπορεί αυτές τις ημέρες τα μαχητικά αεροπορικής υπεροχής F-15 της Σαουδικής Αραβίας να έχουν μετασταθμεύσει στην 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα, όπου οι πτήσεις κοινής εκπαίδευσης με τα «μπλε φτερά» δεν σταματούν πάνω από τη Μεσόγειο αλλά και μια ξεχωριστή Μοίρα, η 356 Τακτικών Μεταφορών προετοιμάζεται να λάβει μέρος σε απαιτητική άσκηση στο Ριάντ.

 

(Tweet του υπουργείου άμυνας της Σαουδικής Αραβίας στο οποίο αναγράφει πως ξεκίνησε η άσκηση Falcon Eye III πάνω από τη Μεσόγειο με την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία)

Οι Σαουδάβαρες οργανώνουν εδώ και καιρό άσκηση η οποία εστιάζει στον δύσκολο και απαιτητικό τομέα των πολεμικών μεταφορών και μια εκ των χωρών που είναι φίλη με το Ριάντ είναι η Ελλάδα,με την οποία έχει φανεί πως οι αμυντικές σχέσεις αναβαθμίζονται ολοένα και περισσότερο, ιδίως μετά τις υπογραφές σε συμφωνίες του Νίκου Δένδια αλλά και του υπουργού Εθνικής άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Στην άσκηση πολεμικών μεταφορών ένα Ελληνικό C-130 αναμένεται περί τα τέλη του μήνα, αρχές Δεκεμβρίου, να ταξιδέψει στο Ριάντ. Και από εκεί για ορισμένες ημέρες θα απογειώνεται πάνω από την έρημο ώστε να φέρει το πλήρωμά του εις πέρας τις αποστολές που σχεδιάζονται και στις οποίες μετέχει εξ αρχής η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία.

Τα στελέχη της 356 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών «Ηρακλής», των Ελληνικών C-130, έχουν μεγάλη εμπειρία η οποία έχει αποκτηθεί από τις διαρκείς ασκήσεις και αποστολές στις οποίες λαμβάνουν μέρος σε Εθνικό επίπεδο. Αλλά και μέσω συνεκπαιδεύσεων κατά τις οποίες γίνονται άλματα ελεύθερης πτώσης, στατικού ιμάντα, ρίψεις εφοδίων καθώς επίσης και σενάρια που έχουν να κάνουν με την εναέρια προστασία τους από μαχητικά αεροσκάφη ώστε να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους.

Ο «βραχνάς» του Ηρακλή…

Και στην Μοίρα του «Ηρακλή» εκείνο που επιδιώκουν είναι να περάσουν οι μέρες και να πάνε όλα καλά με τα διαθέσιμα C-130 ώστε ένα από αυτά να ταξιδέψει στο Ριάντ, συνεχίζοντας την παράδοση της Πολεμικής Αεροπορίας να λαμβάνει μέρος σε ασκήσεις με τα «γεράκια» της ερήμου».

Το θέμα των διαθεσιμοτήτων είναι κάτι που έχει απασχολήσει ακόμη και εντός του Ελληνικού κοινοβουλίου και βεβαίως αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια τον μόνιμο «βραχνά» της ηγεσίας της Πολεμικής Αεροπορίας, η οποία μπορεί να πιέζει- όπως και το υπουργείο Εθνικής άμυνας- αλλά αποτέλεσμα δεν έχει φανεί.

Μια κίνηση- ανάσα για τον στόλο των C-130 είναι αυτή που έγινε με την αποστολή ενός «Ηρακλή» στην Πορτογαλία ώστε εκεί να γίνει η απαραίτητη εργοστασιακή συντήρησή του μέσω του Νατοϊκού προγράμματος. Πιθανά εκεί θα σταλεί και δεύτερο αεροσκάφος μόλις επιστρέψει αυτό που ήδη συντηρείται.

Άλλα τρία C-130 βρίσκονται υπό επισκευή στο υπόστεγο της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας. Στα δυο έχουν προχωρήσει οι εργασίες από εργαζόμενους της ΕΑΒ και εταιρείας με την οποία έχει συμβληθεί η αεροπορική βιομηχανία. Δεν είναι λίγες οι φορές που όταν υπάρχει καθυστέρηση με την παράδοση ανταλλακτικών στο ένα, όλοι μαζί να εστιάζουν στο δεύτερο ώστε ν’ αποδοθεί στην Πολεμική Αεροπορία εντός του απαιτητικού χρονοδιαγράμματος που έχει τεθεί.

Το project για την αποστολή στο Ισραήλ τριών C-130 τα οποία θα επανέλθουν σε πτητική κατάσταση περίπου σ’ έναν χρόνο φαίνεται πως φρενάρει στην παρούσα στιγμή. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως κρίθηκε απορριπτέο ή ακατάλληλο να γίνει.

Από την Σαουδική Αραβία στα ΗΑΕ

Εκτός όμως από την Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα βρίσκονται στο πλευρό της Αθήνας.

Χαρακτηριστικό είναι πως τις μέρες αυτές οι Έλληνες ΟΥΚ είχαν δίπλα τους στελέχη από το Πολεμικό Ναυτικό των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και εκπαιδεύτηκαν μαζί σε αντικείμενα που είχαν να κάνουν με τις επιχειρήσεις ναρκοθηρίας σε ρηχά νερά, την εξουδετέρωση ναρκών ή αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών.

Ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Παναγιωτής Λυμπέρης με στέλεχος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΑΕ. Πηγή: Πολεμικό Ναυτικό)

Και μετά την προγενέστερη συνεκπαίδευση της Πολεμικής Αεροπορίας με τα Εμιρατινά F-16 Block 60, όπως και με τη συμμετοχή τους στον «Ηνίοχο» ήρθε η στιγμή τα «μπλε φτερά» να ταξιδέψουν στην αεροπορική βάση Αλ Ντάφρα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Ήδη τρία Mirage 2000-5 της 331 Μοίρας παίρνουν μέρος στο Εμιρατικό «Top Gun» στο οποίο μάλιστα μετέχουν αεροπόροι και μαχητικά από τις ΗΠΑ, τη Μ. Βρετανία και στην Σαουδική Αραβία.

Οι διαθεσιμότητες στην 331 Μοίρα μετά τις κινήσεις που είχαν γίνει από το 2019 από τον υπουργό Νίκο Παναγιωτόπουλο, πλέον βρίσκονται σε ικανοποιητικά επίπεδα, γεγονός που τους δίνει την ευκαιρία σε τεχνικούς και ιπταμένους να ταξιδεύουν στο εξωτερικό και να παίρνουν μέρος σε ασκήσεις με σύμμαχες δυνάμεις. Πηγή εικόνας: Πολεμική Αεροπορία

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Οι τουρκικές πατέντες απέναντι στην αυθεντικότητα των F-16 Viper: Nέα περιδίνηση στην Άγκυρα προκαλεί ο Μενέντεζ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: