Χωρίς την εγγραφή αλλοδαπών στους καταλόγους οι Αρχιεπισκοπικές εκλογές στις 18 Δεκεμβρίου

FILE PHOTO: Στιγμιότυπο από το γεύμα που παρέθεσε η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου προς τιμήν των ξένων επισήμων που παρέστησαν στην κηδεία του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Β στη Λευκωσία ΑΠΕ -ΜΠΕ, PIO, ΣΤΑΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ




Κανονικά θα διεξαχθούν οι Αρχιεπισκοπικές Εκλογές την 18η Δεκεμβρίου,όπως δήλωσε ο Τοποτηρητής του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου, Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος ο οποίος τόνισε ότι η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε κατά πλειοψηφία όπως μη δεχθεί αιτήσεις για εγγραφή αλλοδαπών ορθόδοξων Χριστιανών στους εκλογικούς καταλόγους, ούτως ώστε να μπορέσουν να διεξαχθούν οι εκλογές εντός των προβλεπόμενων υπό τον καταστατικό χάρτη χρονικών ορίων.

Ερωτηθείς αν τέθηκε η εισήγηση για αλλαγή της ημερομηνίας διεξαγωγής των Αρχιεπισκοπικών Εκλογών, απάντησε καταφατικά , λέγοντας ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν κανονικά στις 18 Δεκεμβρίου και το ψηφοδέλτιο θα αποσταλεί σήμερα στο Κυβερνητικό Τυπογραφείο.

Ερωτηθείς πότε θα συνέλθει η Ιερά Σύνοδος μετά τις εκλογές της 18ης Δεκεμβρίου για ανάδειξη του νέου Αρχιεπισκόπου, ο Μητροπολίτης Πάφου ανέφερε ότι πιθανότερο είναι να συνέλθει η Ιερά Σύνοδος μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Τέλος σημείωσε πως η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε όπως το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του αείμνηστου Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου, τελεστεί το Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου, στον Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα.

Αυτούσια η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου

Η Εκκλησία της Κύπρου, προκειμένου να είναι σε θέση να διεξαγάγει έγκυρα και έγκαιρα τις επικείμενες Αρχιεπισκοπικές Εκλογές, ενημερώνει κάθε ενδιαφερόμενο ότι η άσκηση των δικαιωμάτων μεταξύ των οποίων και η διαγραφή από τους Εκλογικούς Καταλόγους, που θα καταρτιστούν για τις Αρχιεπισκοπικές Εκλογές, θα ολοκληρωθεί μέχρι και την Τρίτη 29.11.2022 η ώρα 12.00 μ.

Ως εκ τούτου, η Εκκλησία της Κύπρου καλεί κάθε ενδιαφερόμενο πρόσωπο, το οποίο επιθυμεί για οποιοδήποτε λόγο το όνομα του να μην περιλαμβάνεται και/ή να αφαιρεθεί από τους Εκλογικούς Καταλόγους των επερχόμενων Αρχιεπισκοπικών Εκλογών, να αποστείλει τo αίτημα του με τίτλο «Αφαίρεση από τους Εκλογικούς Καταλόγους για τις Αρχιεπισκοπικές Εκλογές 2022» μέχρι και την Τρίτη 29.11.2022 η ώρα 12.00 μ.

Προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαγραφή, θα πρέπει να αποστέλλεται το αίτημα του στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο [email protected] δίδοντας το ονοματεπώνυμο και τον αριθμό δελτίου ταυτότητας του εκλογέα προκειμένου να γίνει εφικτή η ταυτοποίηση και η διαγραφή του.

Με την ικανοποίηση του δικαιώματος και τη διαγραφή, θα αποστέλλεται σχετική επιβεβαίωση διαγραφής στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του πολίτη που αιτήθηκε.

Μετά την πιο πάνω προθεσμία, ο Γενικός Έφορος Αρχιεπισκοπικών Εκλογών, αφού γίνουν οι αναγκαίες τροποποιήσεις/ αφαιρέσεις, θα προχωρήσει στην οριστικοποίηση των Εκλογικών Καταλόγων, που θα αναρτηθούν για σκοπούς υποβολής τυχόν ενστάσεων.

ΠΗΓΗ: Φιλελεύθερος

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης χαρακτηρίζει πολιτικές σκοπιμότητες τις κατηγορίες για το ξέπλυμα ρωσικού χρήματος από το γραφείο του: Συνέντευξη στη Welt

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: