Βαρυσήμαντη εκτενή ομιλία θα εκφωνήσει σήμερα ο Πούτιν, προαναγγέλλει το Κρεμλίνο

FILE PHOTO: Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν EPA, GAVRIIL GRIGOROV, SPUTNIK, KREMLIN




Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα εκφωνήσει εκτενή ομιλία  στο φόρουμ  Valdai Club, στη Μόσχα σήμρα Πέμπτη, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

  • Το Valdai Club είναι ένα thinktank με στενούς δεσμούς με το Κρεμλίνο και  γενικά θεωρείται μέρος της μηχανής προπαγάνδας της Μόσχας.

Η ομιλία θα είναι «πολύ σημαντική», είπε ο Πεσκόφ στο TASS, χωρίς να πει σε ποια θέματα θα αναφερθεί συγκεκριμένα ο Πούτιν.

Ωστόσο, το φόρουμ ανακοίνωσε ότι ο τίτλος της συνάντησης είναι «Ένας Μετα-Ηγεμονικός Κόσμος: Δικαιοσύνη και ασφάλεια για όλους».  

Η «εκτενής » ομιλία που θα εκφωνήσει ο Πούτιν στη συνάντηση «είναι το κύριο γεγονός της ημέρας, το οποίο, σίγουρα, θα πρέπει να αναλυθεί, να μελετηθεί, να διαβαστεί και να ξαναδιαβαστεί για πολλές μέρες αργότερα», υπογράμμισε ο  Πεσκόφ γεννώντας φυσικά ερωτημαατικά μ’ αυτή την προαναγγελία.

Στη φετινή συνάντηση θα συμμετάσχουν 111 ειδικοί, πολιτικοί, διπλωμάτες και οικονομολόγοι από 41 χώρες, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

«Η νέα γεωπολιτική κατάσταση και οι αλλαγές στο σύστημα εταιρικής σχέσης της Ρωσίας έχουν επηρεάσει τη γεωγραφική εκπροσώπηση των προσκεκλημένων στην έκδοση του 2022 της εκδήλωσης», ανέφερε το Κρεμλίνο στην ανακοίνωση.

Η Μέση Ανατολή και η Βόρεια Αφρική, η Ασία, η Λατινική Αμερική, η Αφρική και η Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών (ΚΑΚ) εκπροσωπούνται «πολύ ευρύτερα φέτος», ανέφερε το Κρεμλίνο, προσθέτοντας ότι «εκπρόσωποι πολλών δυτικών χωρών συμμετέχουν επίσης στην συνάντηση”
Με πληροφορίες από CNN, The Guardian

Στερνή μου γνώση… Οι Ιταλοί θεωρούν τώρα καλύτερη την κυβέρνηση Ντράγκι κι όχι αυτή που ψήφισαν!

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: